عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

چاپ مقاله پژوهشگر دانشگاه خلیج‌فارس در مجله معتبر نیچر پلنتس

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه خلیج فارس، دکتر لیلا کرمی پژوهشگر این مقاله، از سال ۲۰۱۰ به این گروه تحقیقاتی ملحق شده و فعالیت خود را زیر نظر پروفسور یو کاهیلاریوتا آغاز کرده است.

این پژوهش به سازگاری هرچه بیشتر گیاهان با محیط‌زیست کمک می‌کند و در نهایت تاثیرات مفیدی در بهبود زندگی بشر می‌گذارد.

در چکیده این مقاله آمده است: در طی تخلیه از آوند آبکش، انتقال چندگانه، ازسلولی به سلول دیگر موجب حرکت مواد آلی به مریستم ریشه می‌شود.

اگرچه رخداد اصلی تخلیه از عنصر آبکشی به قطب آبکشی دایره محیطیه تا حدودی مشخص شده است، اما در مورد تخلیه بعد- عنصر آبکشی اطلاعات کمی  وجود دارد. در اینجا یک ژن جدیدی به نام ( ژن تعدیل‌کننده تخلیه آبکشی) را گزارش کردیم که در نبود آن، انتقال سسیمپلاستی با واسطه پلاسمو دسماتا از میان رابط قطب دایره محیطیه – اندودرم آبکشی به طور خاصی افزایش می‌یابد.

افزایش تخلیه به علت نقص در تشکیل غشای پلاسمایی شبکه اندو پلاسمی، در طی مورفورژنز پلاسمو دسمال رخ می‌دهد و منجر به شکل‌گیری منافذی می‌شود که فاقد یک فضای سیتوپلاسمی مشخصی می‌باشند . ژن تعدیل‌کننده تخلیه آبکشی، کد کننده آنزیمی است که برای بیوسنتز اسقنگو لیپیدهایی است که فراساختار پلاسمو دسمال را تحت تاثیر قرارمی دهند.

همچنین این سوال را مطرح می‌کند که چطور و چرا پلاسمو دسماتاهای فاقد آستین سیتو پلاسمی عبور و مرور مولکولی را تسهیل می‌کند.

مجله نیچر از سال ۱۸۶۹ میلادی تاکنون منتشر می‌شود که یک نشریه هفتگی جامع است و درمیان پر ارزش‌ترین مجله‌های علمی جهان قرار دارد.

ل.س۴۲/ل.م۵۴