پژوهشگاه شاخص پژوه در بین برترین دانشگاه های جهان
نظام رتبه بندی umultirank ۲۰۱۹ برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ با رتبه بندی بیش از ۸۵۰ دانشگاه، ۱۰۰۰ دانشکده و ۵۰۰۰ گروه آموزشی در ۷۴ کشور جهان کار خود را آغاز کرد و هم اکنون فهرست رتبه بندی دانشگاههای جهان را در سال ۲۰۱۹ میلادی را منتشر کرده است.
این نظام رتبه بندی با رویکردی چندبعدی موسسات آموزش عالی را رتبه بندی میکند که عبارتند از آموزش و یادگیری، پژوهش، انتقال دانش، جهت گیری بین المللی و موقعیت داخلی. درحقیقت با کمک دادههای ارائه شده توسط این نظام رتبه بندی، کاربران میتوانند بر اساس سنجهها و شاخصهای مورد نظر خود به مقایسه دانشگاههای مختلف بپردازند.
جدیدترین نتایج این رتبهبندی نشان میدهد که ۱۹ دانشگاه ایرانی در فهرست دانشگاههای جهان قرار دارند. این دانشگاههای ایرانی شامل علامه طباطبایی، الزهرا (س)، صنعتی امیرکبیر، آزاد واحد علوم تحقیقات، فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، آزاد واحد نجف آباد، کاشان، علوم پزشکی شهیدبهشتی، موسسه تحقیقاتی شاخص پژوه، صنعتی شریف، شیراز، تبریز، تربیت مدرس، تهران، علوم پزشکی تهران، خواجه نصیرالدین طوسی و یزد هستند.
پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی شاخص پژوه با اخذ مجوز رسمی – قطعی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری در قالب ۳ پژوهشکده مدیریت، جغرافیا و فناوری های نوین، به عنوان اولین پژوهشگاه خصوصی کشور در راستای سند علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی ) و تاکید بر حضور بخش خصوصی در عرصه علم و فناوری فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی تاسیس و فعالیت های خود را در سطح ملی و بین المللی گسترش داده است .
هر پژوهشکده منطبق برقوانین و مصوبات پژوهشکده های مورد تایید شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری براساس شرح خدمات تعریف شده به انجام طرح های تحقیقاتی، پژوهشی و پذیرش پژوهشگران مقاطع دکتری و کارشناس ارشد پژوهش محور در رشته های مصوب می پردازد. تجاری سازی ایده ها ، برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت، کنفرانس ها و همایش ها و سایر خدمات مرتبط در زمینه های مدیریت بحران های طبیعی، آینده پژوهی، کارآفرینی، برنامه ریزی شهری، بهسازی لرزه ای، خدمات خود را به جامع علمی عرضه نموده است. این پژوهشگاه در راستای تولید علم اقتدار آفرین و نافع ، پژوهش تقاضامحور و تولید ثروت از علم با رویکرد بین المللی از طریق تعاملات بین المللی با معتبر ترین مراکز تحقیقاتی جهان فعالیت می نماید. همچنین رصدخانه علم و فناوری این پژوهشگاه نیز در زمینه پایش و پویش محیط علم و فناوری و رصد روندها پژوهشگاه را در جهت تحقق فعالیت های علمی خویش یاری می رساند.
فعالیت های پژوهشی پژوهشگاه شاخص پژوه ، از بدو تاسیس به عنوان گروه پژوهشی دارای وسعت، ابعاد و تنوع فراوان می باشد که تبدیل ثمرات بسیاری آنها به گزارش کاغذی امکان پذیر نمی باشد مانند کارآفرینی برای بیش از ۱۰۰ نخبه، پژوهشگر و دانشجو در عرصه فعالیت های پژوهشی، تولیدی، تجاری سازی ایده و... که مشغول به کارهستند و یا ارائه خدمات در حوزه های فناوری نوین و تجاری سازی ایده که تولید ثروت از دانش ایجاد نموده است و وابستگی کشور را کاهش داده و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و تبلور اقتصاد مقاومتی در حوزه پژوهش صورت پذیرفته.
همچنین شرکت های وابسته به این پژوهشگاه که به عنوان بازوهای تجاری، تولیدی و خدماتی می باشند که از تولیدات پژوهشی پژوهشگاه تغذیه می شوند که با تمرکز بر حوزه مناطق آزاد تجاری و حوزه بین الملل مشغول به فعالیت هستند و چرخه تولید علم و تبدیل ثروت را که خود زیربنای تحقق اقتصاد مقاومتی است را تکمیل کرده اند. فعالیت های مذکور شاید تنها سرفصل های فعالیت های پژوهشگران، اساتید و پرسنل پژوهشگاه در طول چند سال اخیر می باشد که با یک عزم جهادی و اعتقاد راسخ به این موضوع که راه حل برون رفت کشور از رکود اقتصادی و اقتصاد وابسته نفت، اقتصاد دانش بنیان، به عنوان زیر بنای اقتصاد مقاومتی و تولید ثروت از دانش در قالب پژوهش های تقاضا محور می باشد و مطمئناً حمایت و ارشادات متولیان امر می تواند در این جهت راهگشا و کمک به توسعه و کیفیت افزایی فعالیت ها شود. پژوهشگران و موسسین پژوهشگاه، امیدوارند با توکل بر خداوند متعال و جهاد مستمر علمی، این پژوهشگاه را به عنوان نماد پژوهش بخش خصوصی درجهت اعتلای بیش از پیش نام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصه های علم و پژوهش در مقیاس بین المللی نمایند.