شناسایی ۵۸ هزار فشارخون بالا در اصفهان / نمک سدیم مهمترین عامل پرفشاری خون و سرطان است
معاون بهداشتی دانشگاه در نشست مطبوعاتی که به منظور پویش ملی کنترل فشارخون بالا برگزار شده بود، گفت: تاکنون ۵۸ هزار نفر از مراجعین به ایستگاه های اندازه گیری فشارخون بالا در سطح استان به عنوان مبتلا به پرفشاری خون شناسایی شدند.
به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر کمال حیدری اظهار داشت: در این طرح بالغ بر ۲۳ هزار نفر از مبتلایان به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاعی نداشتند.
وی افزود: تاکنون فشارخون حدود ۳۰۰ هزار نفر در ایستگاه های سیار و ثابت سطح شهر اندازه گیری شده و انتظار داریم در فرصت باقیمانده حداقل ۳۰۰ هزار نفر دیگر مورد پایش فشارخون در ایستگاه های سطح شهر قرار بگیرند.
دکتر حیدری بیان داشت : پیش بینی شده بود بتوانیم با اجرای طرح ملی کمپین فشار خون بالا از جمعیت سنی ۳۰ سال به بالا و مادران باردار و بیماران کلیوی، ۱۲۰ هزار نفر مبتلا شناسایی کنیم که با گذشت بیش از یکماه از اجرای این طرح تنها ۵۸ هزار نفر بیمار در سطح استان شناسایی شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به دلیل عدم پویش جدی رسانه ای در عرصه کمپین ملی فشار خون بالا، نتوانستیم به هدف مورد نظر تاکنون برسیم و انتظار داشتیم همانطور که شاهد موج رسانه ای در سیل و زلزله بودیم و مردم به میدان آمدند، رسانه ها به ویژه رسانه ملی با اطلاع رسانی درست و به موقع مردم را نسبت به سلامت خود حساس و خطر فشار خون بالا را به جامعه گوشزد نماید.
وی با اعلام اینکه رسانه ملی در این عرصه کوتاهی کرده است، افزود: پیش بینی شده بود که از جمعیت ۲ میلیون و ۴۰۰هزار نفری جمعیت بالای ۳۰ سال اصفهان، بتوانیم فشار خون بالغ بر ۵۰ درصد این جمعیت را که معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفررا اندازه گیری کنیم که تاکنون موفق به ثبت فشارخون ۹۰۰ هزار نفر در سامانه سیب شده ایم .
وی تصریح کرد: هم اکنون که بستر و فضای رایگان برای گرفتن فشار خون عامه جامعه فراهم شده است از مردم میخواهیم با مشارکت بالای خود هم معاونت بهداشتی را در شناسایی بیماران واقعی فشار خون بالا کمک کنند، هم افراد از وضعیت سلامت خود مطلع شوند.
دکتر حیدری گفت: بر اساس آمار کشوری کمپین ملی فشار خون بالا بالغ بر ۳۹درصد از مراجعین از نظر فشار خون طبیعی و سالم هستند و ۴۱ درصد پیش فشارخون و ۱۳ درصد مراجعین فشارخون ۱۴۰ روی ۹۰ و ۱۶۰ روی ۱۰۰ داشتند.
وی با اشاره به اینکه ۴.۲۶ درصد مراجعین فشار خون ۱۶۰ روی ۱۰۰ و ۱۸۰ روی ۱۱۰ داشتند و یک تا یک ونیم درصد مراجعین فشارخون ۱۸۰ تا ۱۱۰ و بالاتر داشتند، ادامه داد: بر اساس این آمار بالغ بر ۶۱ درصد مردم یا در معرض فشارخون بالا یا پرفشاری خون دارند و طبق پیش بینی ها از هر ۴ بالغ ایرانی یک نفر مبتلا به فشار خون بالا می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تعدادی از افرادی که فشارخون وخیم داشتند با اعلام کد ۱۱۵ به صورت اورژانسی فشارخون آنها کنترل شد و از احتمال بروز سکته قلبی ومغزی در آنها در این مرحله جلوگیری بعمل آمد.
*نمک سدیم مهمترین عامل پرفشاری خون و سرطان است/مردم به پیامک فشارخون خود بی توجه نباشند
در ادامه، دکتر مهشید احمدیان مدیر گروه مبارزه با بیماری های غیر واگیر دار معاونت بهداشتی طی سخنانی گفت: نمک مهمترین عامل فشارخون بالاست که پرفشاری خون هم علت اصلی سکته قلبی و مغزی می باشد و همچنین نمک سدیم عامل مهم ابتلا به سرطان است.
وی با بیان اینکه نان و لبنیات بالاترین میزان نمک را دارد و تلاش داریم که میزان نمک را به زیر یک درصد برسانیم، ادامه داد: در حال حاضر میزان مصرف نمک ۱۱ درصد است که باید به ۵ گرم برسد.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های غیر واگیردار معاونت بهداشتی با بیان اینکه بیماران مبتلا به فشارخون باید میزان مصرف نمک را به ۳ گرم برسانند، افزود: با برداشتن نمکدان از سر سفره از ۳۰ درصد بیماری فشارخون بالا می توانیم جلوگیری نماییم.
وی با اعلام اینکه بیش از۶۰ درصد مراجعه کنندگان به ایستگاه های فشارخون سطح شهر اصفهان، آقایان بودند، تصریح کرد: این در حالی است که فشارخون بالا و چاقی در زنان بیشتر از مردان است .
مدیر گروه مبارزه با بیماری های غیر واگیردار گفت: هر چقدر سن بالاتر رود، عروق خونی پیرتر و احتمال وقوع فشارخون بالا بیشتر می شود.
دکتر احمدیان با اشاره به اینکه به مبتلایان به فشارخون بالا فرم ارجاعی داده می شود، تصریح کرد: به این بیماران در مراکز بهداشت مشاوره تغذیه و روان به صورت رایگان ارایه و تحت آزمایش و تست رایگان قند خون و چربی خون نیز قرار می گیرند.
وی گفت: پیش بینی شده است که ده درصد جمعیت بالای ۳۰ سال اصفهان مبتلا به فشارخون بالا هستند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های غیر واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه اعلام کرد: به افراد در معرض خطر و مبتلایان فشار خون بالا که شناسایی شدند پیامکی از سوی وزارت بهداشت ارسال و توصیه می شود مردم به این پیامک ها بی تفاوت نباشند و جدی بگیرند.