عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

​​​​​​​مانند طب رایج، طب ایرانی نیز به اصلاح سبک زندگی و عادات غذایی بیمار، توجه دارد

با اجرای طرح ملی کنترل فشار خون، دکتر عبداله کشاورز، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین و متخصص طب ایرانی، در خصوص زمینه های ابتلا و کنترل این بیماری، گفت: بیماری فشار خون بالا، اغلب بدون علامت بوده و تنها ممکن است، یکسری علایم غیر اختصاصی، مثل سردرد و یا تاری دید را بیمار تجربه نماید.

این متخصص طب ایرانی، علل فشار خون بالا را از دیدگاه طب سنتی ایرانی، مواردی مانند: « امتلا – به معنای پُری و انباشتگی و تجمع مواد به خصوص مواد زائد در  بدن، بیشتر از ظرفیت دفعی آن»، « صلابت عروق - کم شدن خاصیت ارتجاعی دیواره رگ ها»، « تنگی عروق - به دلیل رسوب مواد زائد در دیواره داخلی آنها»، « چاقی مفرط» و « مشکلات قلبی، کلیوی و کبدی» برشمرد.

به گفته دکتر کشاورز، در طب ایرانی نیز، مشابه طب رایج، بر اصلاح سبک زندگی، بخصوص اصلاح عادت غذایی، پرهیز از پُرخوری، در هم خوری، رعایت ترتیب غذا و تحرک مناسب تاکید می‏شود، تا تناسب لازم میان مواد ورودی به بدن، نسبت به مواد دفعی برقرار گردد.

این متخصص طب ایرانی بر اهمیت موارد ذکر شده به منظور پیشگیری از ایجاد عوامل زمینه ساز یا تشدید کننده بیماری فشار خون بالا تاکید کرد و سپس افزود: هر کدام از این موارد، علل زمینه ساز و درمان های مخصوص به خود را دارند.

مدیر درمان دانشگاه در پایان توصیه کرد: بیماران مبتلا به پُرفشاری خون، با توجه به علت زمینه‏ای، باید از مصرف غذاهای دیر هضم (مثل غذای خمیری) و غذاهای افزایش دهنده حرارت بدن (مانند انواع شورها و نمک زیاد) پرهیز نمایند، زیرا خون حاصل از این مواد، کیفیت چسبنده یا غلیظ داشته و میزان رسوب آنها در عروق و اندام ها، بیشتر می‏شود.

به گفته دکتر کشاورز، برای درمان فشار خون بالا، علاوه بر اصلاح تغذیه و سبک زندگی، می توان از گیاهان دارویی و اعمال یداوی مختلف، از جمله  فصد خون، حجامت و یا زالو درمانی، بر اساس تشخیص پزشک متخصص طب ایرانی استفاده نمود.