برداشت ۲ تن گل محمدی از یک هکتار اراضی مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
از یک هکتار از اراضی مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، گل محمدی برداشت شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه:
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال رونق تولیدگفت: استفاده از نظام کشاورزی ارگانیک یعنی مصرف کودهای آلی و استفاده از روشهای به زراعی به جای مصرف سموم و کودهای شیمیایی جهت تولید ارگانیک باعث بالارفتن کیفیت محصول از نظر عطر، خصوصا ترکیبات معطر شده است.
دکتر مظاهر نیکخواه اظهار کرد: مقداری از گلهای محمدی برداشت شده برای گلاب و اسانسگیری به کارگاه اسانس یک تنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انتقال داده میشوند.
وی هدف از کشت این محصول را در درجه اول کسب درآمدهای خارج از شهریه دانشجویی و همچنین مصرف کم آب، کشت دیم این گیاه، ارزش افزوده بالای اسانس و ارزش ویژه صادرات آن و در نهایت زیباسازی فضای سبز و محوطه دانشگاه عنوان کرد و تصریح کرد: با توجه به برداشت خوب این محصول در سال اول، دوم و سوم حدود یک هکتار دیگر از اراضی مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به زیر کشت گل محمدی خواهد رفت.
رییس واحد شهرکرد با اشاره به مقایسه گل محمدی کشت شده در اراضی استان چهارمحال و بختیاری با نمونه کشت شده در مناطق دیگر کشور گفت: اسانس تولید شده از گل محمدی کشت شده در استان بویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، دارای مواد موثره بیشتری نسبت به گل محمدی کشت شده در شهرستان های دیگر است.
دکتر نیکخواه افزود: گونه گل محمدی کشت شده در مزرعه آموزشی دانشگاه از نوع گل صورتی پرپر است و این گل با آب و هوای خنک چهارمحال و بختیاری سازگاری بسیار خوبی دارد.
وی با اشاره به خواص دارویی گل محمدی تصریح کرد: گل محمدی دارای ارزش درمانی، بهداشتی و آرایشی است و کاربردهای فراوانی در صنعت بهداشتی، آرایشی و داروسازی دارد.
رییس دانشگاه در پایان از کارکنانی که در برداشت گل محمدی از مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد مشارکت و همکاری داشتند، قدردانی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه:
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال رونق تولیدگفت: استفاده از نظام کشاورزی ارگانیک یعنی مصرف کودهای آلی و استفاده از روشهای به زراعی به جای مصرف سموم و کودهای شیمیایی جهت تولید ارگانیک باعث بالارفتن کیفیت محصول از نظر عطر، خصوصا ترکیبات معطر شده است.
دکتر مظاهر نیکخواه اظهار کرد: مقداری از گلهای محمدی برداشت شده برای گلاب و اسانسگیری به کارگاه اسانس یک تنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انتقال داده میشوند.
وی هدف از کشت این محصول را در درجه اول کسب درآمدهای خارج از شهریه دانشجویی و همچنین مصرف کم آب، کشت دیم این گیاه، ارزش افزوده بالای اسانس و ارزش ویژه صادرات آن و در نهایت زیباسازی فضای سبز و محوطه دانشگاه عنوان کرد و تصریح کرد: با توجه به برداشت خوب این محصول در سال اول، دوم و سوم حدود یک هکتار دیگر از اراضی مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به زیر کشت گل محمدی خواهد رفت.
رییس واحد شهرکرد با اشاره به مقایسه گل محمدی کشت شده در اراضی استان چهارمحال و بختیاری با نمونه کشت شده در مناطق دیگر کشور گفت: اسانس تولید شده از گل محمدی کشت شده در استان بویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، دارای مواد موثره بیشتری نسبت به گل محمدی کشت شده در شهرستان های دیگر است.
دکتر نیکخواه افزود: گونه گل محمدی کشت شده در مزرعه آموزشی دانشگاه از نوع گل صورتی پرپر است و این گل با آب و هوای خنک چهارمحال و بختیاری سازگاری بسیار خوبی دارد.
وی با اشاره به خواص دارویی گل محمدی تصریح کرد: گل محمدی دارای ارزش درمانی، بهداشتی و آرایشی است و کاربردهای فراوانی در صنعت بهداشتی، آرایشی و داروسازی دارد.
رییس دانشگاه در پایان از کارکنانی که در برداشت گل محمدی از مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد مشارکت و همکاری داشتند، قدردانی کرد.