عمومی | دانشگاه صنعتی همدان

رشد قابل ملاحظه در وجوه مختلف پژوهش و فناوری در دانشگاه صنعتی همدان

رشد قابل ملاحظه در وجوه مختلف پژوهش و فناوری در دانشگاه صنعتی همدان

مدیر امور پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی همدان گفت: دانشگاه صنعتی همدان فعالیت‌های قابل توجه‌ای در زمینه‌های مختلف پژوهش اعم از انتشار مقالات علمی و پژوهشی در مجلات معتبر، ارتباط با صنایع مختلف و طرح‌های پژوهشی خارج از دانشگاه، توسعه زیرساخت پژوهش و فناوری در دانشگاه و اقدامات نرم‌افزاری توسعه پژوهش‌های کاربردی و همچنین ارتباط موثر با سازمان‌های مرتبط با پژوهش و فناوری در سطح در سال ۱۳۹۷ داشته است.

دکتر بشیری در گزارش عملکرد معاونت پژوهشی دانشگاه در سال ۱۳۹۷ گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات معاونت پژوهشی دانشگاه در زمینه مطالعات و تحقیقات افزایش ۵۰٪ اعتبار پژوهشی (گرنت) اعضا هیات علمی نسبت به سال ۱۳۹۶ است.  علی‌رغم محدودیت‌های مالی که برای دانشگاه وجود دارد این افزایش به دلیل اهمیت داشتن فعالیت‌های پژوهشی اعضا هیات علمی است. همچنین بیش از ۱۰ مورد حمایت از شرکت در همایش و کنفرانس برای اعضا هیات علمی و ۹ مورد حمایت از حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در نشست‌های علمی صورت پذیرفته است. فرصت مطالعاتی کوتاه مدت یا بلندمدت اعضا هیات علمی یکی از موضوعاتی است که با کاهش ارزش پول ملی بسیار  سخت شده است اما در حین حال سال گذشته حمایت از فرصت مطالعاتی کوتاه مدت از یکی از اعضا هیات علمی صورت پذیرفت. عضویت در صندوق پژوهش و فناوری استان با مجوز هیات امنا و داشتن سهم در بخش دولتی این صندوق با پیگیری‌های مستمر یکی دیگر از رویدادهای مهمی بود که در سال ۱۳۹۷ اتفاق افتاد. همچنین دانشگاه صنعتی همدان در کارگروه وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و اطلاعات عضویت دارد. وظیفه این کارگروه حمایت مالی از طرح‌های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب تسهیلات کم‌بهره است. دانشگاه صنعتی همدان در سال گذشته در سامانه‌های مپفا و ساتع که محل عرضه و تقاضای پژوهش و فناوری هستند عضو شده است و اعضا هیات علمی می‌توانند با ارائه پیشنهاد برای تقاضاهای مطرح شده در این سامانه‌ها از امکان اخذ پروژه و طرح تحقیقاتی بهره‌مهند گردند.

وی افزود: در برنامه راهبردی ۵ ساله دانشگاه تشکیل ۹ هسته پژوهشی دیده شده است که ۴ مورد از این هسته‌ها و گروه‌های پژوهشی، شامل هسته پژوهشی تغییر شکل و مکانیک مواد مهندسی، هسته پژوهشی مهندسی سطح و فرایندهای پیشرفته، هسته پژوهشی نانو مواد، هسته پژوهشی محیط زیست و انرژی‌های تجدیدپذیر در سال گذشته از شورای پژوهشی و هیات رئیسه دانشگاه مجوز دریافت نموده‌اند. این گروه‌های پژوهشی قرار است به بخش‌های اصلی پژوهش به ویژه پژوهش‌های مقیاس بزرگ و بین‌رشته‌ای تبدیل شوند. حمایت از این گروه‌های پژوهشی در حال حاضر به دلیل محدودیت‌های توسعه فیزیکی و مالی دانشگاه با چالش‌هایی مواجه است که مراتب در حال پیگیری است و امیدورام بتوانیم استقرار و تجهیز این گروه‌های پژوهشی را تسریع نمائیم. معاونت پژوهشی دانشگاه با نگاه سیستمی با انجام اقداماتی در خصوص تجهیز آزمایشگاه گروه‌های آموزشی و همچنین تجهیز آزمایشگاه مرکزی و آزمایشگاه تحقیقاتی رشته‌های دایر در دانشگاه حمایت‌هایی صورت داده است.

مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه اشاره کرد:  در حوزه فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۷،  پهنای باند شبکه اینترنت از ۶MbS به ۴۰MbS ارتقاء داده شده است؛  و وضعیت بحرانی قطعی برق با اصلاح UPSها و راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌اندازی ژنراتور تا حد قابل توجهی کنترل شده است. در برنامه سال ۹۸ حتما به توسعه سرورهای نسل جدید و بازسازماندهی سامانه‌های نرم‌افزاری مستقر در دانشگاه خواهیم پرداخت.

وی ادامه داد: معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فعالیت‌های قابل توجه‌ای در زمینه  ارتباط با صنعت در سال ۹۷ داشته است که میتوان به مواردی همچون حضور فعال در کمیته کارآفرینی و نوآوری استان (میزبانی کمیته کارآفرینی و نوآوری استان (دو بار) و مصوبه حمایت از دو طرح دانشگاه صنعتی همدان)، برگزاری دوره HSE برای ۶۲۱ نفر، برگزاری نشست‌های مشترک، پیگیری تفاهم‏نامه‌ها و انجام بازدید با شرکت صنایع غذایی سحر، پایگاه هوایی نوژه، شرکت پایا بسپار و شرکت کنترل گاز اشاره کرد. حوزه پژوهش و فناوری  در کمیته اقتصاد مقاومتی نیز حضور فعال داشته است و دانشگاه در سال ۹۷ به عنوان دستگاه اجرایی برتر در فعالیت‌های مرتبط با اقتصاد مقاومتی انتخاب شد.

دکتر بشیری در حیطه فعالیت‌های کانون شکوفائی و نوآوری دانشگاه در سال ۹۷ گفت‌: کانون شکوفائی و نوآوری به منظور تشویق دانشجویان و اعضا هیات علمی به فعالیت‌های مرتبط با فناوری و ایده‌های تجاری در دانشگاه صنعتی همدان با همکاری پارک علم و فناوری همدان راه‌اندازی شده است. در سال ۱۳۹۷ دفتر جدید کانون شکوفائی و نوآوری افتتاح و تجهیز گردید و در حال حاضر ۸ تیم در این دفتر مشغول به فعالیت‌ هستند. همچنین دو خروجی موفق از طرح‌ها و ایده‌های پذیرفته شده یکی در قالب سامانه خوابگاهی و دیگری سامانه کارآموزی در حال حاضر هر دو به فعالیت تجاری مشغول هستند.

در پایان ایشان به اخذ حمایت استانی از پروژه کتابخانه مرکزی دانشگاه پرداخت. در سال ۱۳۹۷ کتابخانه مرکزی دانشگاه توانست حمایت استانی برای باز کردن مخزن کتابخانهُ و تجهیز آن دریافت نماید. همچنین فضای سالن مطالعه دانشگاه و زمان استفاده آن برای دانشجویان افزایش یافته است.

در بخش انتشارات، تمدید مجوز انتشارات دانشگاه و در دست چاپ داشتن چند کتاب تالیفی و ترجمه‌ای از فعالیت‌های اداره انتشارات دانشگاه است.