همایش بزرگ پیشگیری از اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر شهرستان اسکو، همزمان با هفته جهانی مبارزه با اعتیاد و مصرف مواد مخدر و هفته ملی مبارزه با مصرف دخانیات در فرهنگسرای شهرداری سهند برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگا ه علوم پزشکی تبریز، این همایش با حضور مهندس رضی منش فرماندار شهرستان اسکو، دکتر هاشمی اقدم سرپرست شبکه جامع و همگانی سلامت شهرستان اسکو، مهندس سلیمی بخشدار بخش مرکزی اسکو، مهندس نظامی شهردار سهند، مهندس قنبری شهردار اسکو، اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان اسکو، جمعی از مسئولین ادارات شهرستان اسکو، شوراهای اسلامی شهرهای اسکو و سهند، اعضای خانه مشارکت مردمی، رابطین سلامت محلات، ادارات ، مدارس و مدیران مدارس در راستای پروژه جامعه ایمن و مروج سلامت سهند در فرهنگسرای شهرداری سهند برگزار گردید.
درابتدای این همایش، مهندس سلیمی، ضمن خوش آمدگویی به حاضرین، برگزاری این همایش را جهت آگاه سازی عموم مردم بخصوص زنان حائز اهمیت دانسته و یادآور شدند: معضل اعتیاد باعث بسیاری از مشکلات در جامعه و بخصوص درخانواده ها شده و سیاست کلی نظام و دولت مبارزه با مصرف موادمخدر می باشد. در ادامه دکترهاشمی اقدم، با بیان آمار هایی درخصوص مصرف مواد مخدر و افزایش تاسف بار مصرف مواد در میان زنان، خاطر نشان کرد، باید خانواده ها ارتباط جوانان بخصوص با دوستان آنها را کنترل نموده و مهارت نه گفتن را به آنها بیاموزند تا در مقابل تهدیدات اعتیاد مصون بمانند.
وی از اجرای بسیاری از برنامه ها و آموزش جوانان، دانش آموزان، دانشجویان و خانواده ها با همکاری ادارات مختلف شهرستان ازجمله شبکه جامع و همگانی سلامت شهرستان اسکو، نیروی انتظامی، بهزیستی، اداره ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و دیگر ادارات مرتبط اشاره کرد.
دکتر هاشمی اقدم سیگار را دروازه ورود به باتلاق اعتیاد عنوان و یادآور شدند سیگار کشیدن والدین در خانواده و در کنار جوانان باعث ازبین رفتن زشتی این کار در خانواده شده و در ادامه باعث کشیده شدن جوانان به سمت سیگار و اعتیاد خواهد شد.
سرپرست شبکه جامع و همگانی سلامت شهرستان اسکو درپایان ضمن یادآوری اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون بالا در سراسر کشور و بخصوص در شهرستان اسکو، ازحاضرین در همایش جهت شرکت در بسیج ملی کنترل فشار خون درخواست کرد حضوری فعال داشته باشند.
سرگرد برزگر مسئول مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی شهرستان اسکو، سخنران بعدی همایش بود که ضمن آموزش انواع مواد مخدر به حاضرین از آمادگی پلیس برای مقابله با مصرف مواد مخدر و مجرمین خبر داد.
در ادامه دکتر مهدی آقاپور، روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز از ابعاد مختلف موضوع و معضل اعتیاد و سوء مصرف مواد در میان جوانان ،زنان ، خانواده و اجتماع سخنانی ایراد و آموزشهایی به حاضرین درجلسه درخصوص چگونگی دوری ازمصرف مواد مخدر، کنترل خشم، فضای مجازی و دیگر عوامل مرتبط با مواد مخدر و اعتیاد ارائه نمود. درپایان حاضرین در همایش به محل اجرای طرح گل به جای سیگار رفته و همگام با مهندسین بهداشت شبکه و عموم مردم دراین طرح شرکت نمودند.