عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

نخستین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد علوم فنی مهندسی برگزار شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر حسین علیزاده مدیرکل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان، در این همایش با اشاره به علل شکل‌گیری علوم مهندسی ورزشی و نتایج مثبت این علم در دوره کنونی، گفت: کشور ما نیز پس از مدتی، فعالیت خود در این زمینه را آغاز کرده و مطمئن هستم آینده‌ای روشن در این زمینه خواهیم داشت.

وی، با تاکید بر لزوم تعامل مناسب علوم مهندسی و ورزش در کشور؛ تجهیزات ورزشی، فضا و اماکن ورزشی و استفاده تکنولوژی در لباس‌های ورزشی را ازجمله محورهای تعاملی در این زمینه عنوان کرد و افزود: ابزار دقیق ورزشی مانند کنترل‌های ویدیویی و لیزری و اسکنرها، پردازش داده‌های ورزشی و آنالیزها، طراحی اپلیکیشن‌های ورزشی و استانداردسازی فعالیت‌های ورزشی از دیگر محورهای مناسب برای فعالیت‌های علمی و پژوهشی این حوزه محسوب می‌گردد.

دکتر علیزاده از تشکیل کمیته‌ای ویژه در وزارت علوم باهدف غربالگری تمامی دانشجویان جدیدالورود ازلحاظ سلامت جسمانی خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع در زندگی دانشجویان، وضعیت جسمانی هرکدام از آن‌ها در دانشگاه‌های کشور ثبت می‌گردد.

دکترسیدمهدی ابطحی سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این مراسم، با اشاره به این‌که این دانشگاه با ۱۱هزار دانشجو، ۱۴ دانشکده، ۸ پژوهشکده و امکانات متنوع علمی و پژوهشی، برتری‌های قابل‌توجهی را در زمینه‌های گوناگون دارد، گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان در بخش تولید علم ازجمله دانشگاه‌های فراملی است که بیشترین نسبت مقالات Q۱ را در کشور داراست، نقطه تماس دانشگاه‌های کشور با سوئیس است و با نهادهای بزرگ علمی جهان همکاری می‌کند.

وی، بابیان این‌که دانشگاه صنعتی اصفهان دارای بیش از ۴۰ شرکت دانش‌بنیان است و فناوری‌های ارزشمندی در حوزه‌های مختلف مانند تولید واکسن، فناوری‌های دفاعی پیشرفته دارد، افزود: شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در کنار این دانشگاه یکی از اتفاقات بسیار خوبی بود که در جمهوری اسلامی ایران راه‌اندازی شد.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، با اشاره استقرار ۵۱۰ واحد فناور در این شهرک، گفت:۱۰درصد کل واحدهای فناور شهرک‌های علمی تحقیقاتی کشور در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان مشغول فعالیت هستند و ۱۸ درصد گردش مالی سالانه شهرک‌های علمی تحقیقاتی ایران نیز به مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان متعلق به این شهرک می‌باشد.

وی بابیان صادرات سالانه ۱۴میلیون دلاری شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و اشتغال ۷هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی در آن، افزود: اقتصاد این شهرک مبتنی بر تفکر انسان‌ها و نویدبخش است و فناوری‌هایی که در آن تولید می‌شود از حوزه سلامت و فناوری‌ مرتبط با تربیت‌بدنی گرفته تا صنایع دفاعی، پتروشیمی، ICT  همگی از افتخارات جمهوری اسلامی است.

دکتر ابطحی با اشاره به نگرانی‌های اجتماعی، معیشتی، فشارهای اقتصادی و اشتغال جوانان در سطح جامعه بر لزوم ایجاد نشاط و امید در جامعه توسط جامعه دانشگاهی برای کاهش نگرانی‌ها تاکید کرد و گفت: دانشگاهیان، گروه مرجع برای ایجاد امید و نشاط در جامعه هستند و موضوعی که تربیت‌بدنی به آن می‌پردازد نیز موضوعی است که می‌تواند امید و نشاط را ایجاد کند.

سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان، تربیت‌بدنی را دانشی چندوجهی و بین‌رشته‌ای دانست که با پیچیدگی‌های خاص با علوم انسانی، اقتصاد، فنی مهندسی و پزشکی مرتبط است.

وی با تاکید بر اهمیت کنونی اقتصاد ورزش و تغییر نگرش خانواده‌ها نسبت به ورزش فرزندان، افزود: در حال حاضر درآمد و اقتصاد ورزش خانواده‌ها را ترغیب می‌کند تا همانند سرمایه‌گذاری تحصیلی برای فرزندان بر روی این موضوع نیز سرمایه‌گذاری کنند.

دکتر ابطحی، با اشاره به فراگیر بودن صنعت تربیت‌بدنی؛ این همایش را شروعی امیدبخش و بسیار خوب توصیف کرد و گفت: امیدوارم این موضوع در شاخه‌های مختلف فنی مهندسی وارد شده و نتیجه آن داشتن جامعه‌ای سالم‌تر، شاداب‌تر، مطمئن‌تر و پیشروتر باشد.

دکتر صاحب‌الزمانی دبیر علمی نخستین همایش ملی علوم ورزشی در این مراسم، با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه صنعتی اصفهان و عملکرد مناسب آن درزمینهٔ فناوری‌های ورزشی، ابراز امیدواری کرد تا با ایجاد دبیرخانه دائمی این همایش در دانشگاه صنعتی اصفهان و دریافت مقالات علوم ورزشی و مهندسی این همایش به یک همایش بین‌المللی تبدیل گردد.

وی، تعداد مقالات ارسال شده به این همایش را ۱۷۰ مقاله عنوان کرد و افزود: امیدواریم با تلاش‌هایی که صورت خواهد گرفت در سال‌های آینده شاهد رشد کیفی و کمی این مقالات باشیم.

دبیر علمی نخستین همایش ملی علوم ورزشی، آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، بیومکانیک، بیومواد، مهندسی و فناوری ورزشی و فیزیولوژی، استعدادیابی و تغذیه ورزشی را ازجمله محورهای نخستین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد علوم فنی مهندسی عنوان کرد و ادامه داد: کاربرد ابزارهای فنی مهندسی در علوم ورزشی، مدیریت، اقتصاد، جامعه‌شناسی، ارتباطات و گردشگری ورزشی و سایر کاربردهای علوم فنی مهندسی با رویکرد پزشکی ورزشی و ارگونومی ورزشی نیز از دیگر محورهای این همایش ملی است.

وی با تاکید بر این‌که تلاش برای تندرستی و سلامت جامعه نیازمند ابزار مناسب برای حصول نتیجه است، افزود: ایجاد معاونت فناوری در پ‍پژوهشگاه فناوری شروع خوبی برای حرکت به این سمت بوده و لازم است علم و تلاش خود را در راستای تولید محصول در این زمینه به‌کارگیریم تا رسالت خود نسبت به جامعه را انجام داده باشیم.

نخستین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد علوم فنی مهندسی، با ارائه مقالات و برگزاری کارگاه‌های گوناگون بین‌رشته‌ای، به‌منظور آموزش متخصصان و علاقه‌مندان به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

ل.س۴۲/ل.م۵۴