توسعه "کشاورزی هوشمند" در کرمانشاه به همت محققان پارک علم و فناوری استان
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری کرمانشاه، کشاورزی هوشمند میتواند انقلاب بزرگی در حوزه کشاورزی به وجود آورده و با ترکیب دانش روز در حوزه فناوری اطلاعات و کشاورزی مدرن، اقتصادی کردن کشاورزی را به همراه داشته باشد.
در کشاورزی هوشمند از دستگاههایی استفاده میشود که از سنسورهای مختلف تشکیل شدهاند که این دستگاهها با استفاده از این سنسورها میتوانند دادهها را جمعآوری کرده و با ارسال این دادهها به سرور اصلی آنها را مورد تجزیهوتحلیل قرار داده و نهایتاً دستور لازم برای عملکرد مناسب ارسال میشود.
در کشاورزی هوشمند از سنسورهای مختلفی برای رسیدن به بهرهوری بالا استفاده میشود که میتوان ازجمله آنها به سنسور هوشمند خاک اشاره کرد که با استفاده از این سنسور پارامترهایی مثل رطوبت خاک اندازهگیری و ثبت میشود و یا با سنسور هوشمند هوا پارامترهایی مثل دمای هوا اندازهگیری و ثبت میشود.
تاکنون اقدامات زیادی در حوزه کشاورزی هوشمند در داخل کشور ما صورت نگرفته و گلخانه شرکت نیروی غرب و شتابدهنده کارآفرینی تیک از شتابدهندههای پارک علم و فناوری کرمانشاه برای اولین بار در کشور و در استان کرمانشاه در این حوزه ورود کرده که این اتفاق میتواند زمینهساز تحولات خوبی در حوزه کشاورزی در استان کرمانشاه و حتی کشور باشد.
هدایت حاتمی معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در حاشیه بازدید از گلخانه شرکت نیروی غرب از ورود گلخانه شرکت نیروی غرب به حوزه کشاورزی هوشمند بهعنوان یک اتفاق خوشایند یاد کرد و گفت: تلفیق کشاورزی با دانش روز در قالب کشاورزی هوشمند میتواند گام مهمی در راستای اقتصادی کردن کشاورزی باشد.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی ابراز امیدواری کرد: با فعالیت این گلخانه هوشمند، کرمانشاه به مرجعی برای توسعه دانش و اطلاعات در حوزه کشاورزی تبدیل شود و بتواند نقش مهمی در سمتوسو گرفتن کشاورزی کشور به سمت کشاورزی هوشمند ایفا کند.
حاتمی با تاکید بر اشتغالزا بودن کشاورزی هوشمند، افزود: شغلهای زیادی از قبل این کشاورزی ایجاد خواهد شد که برای تعریف آنها باید به دل کار برویم.
وی در ادامه بر ضرورت همکاری بین این شرکت و دانشگاههای استان برای تعریف پایاننامههای دانشگاهی با موضوع کشاورزی هوشمند برای رسیدن به نتایج مطلوب تاکید کرد.
مریم حسینی مدیرعامل شرکت نیروی غرب نیز در این بازدید با بیان اینکه این شرکت سابقه ۳۰ ساله در حوزه آی سی تی و اتوماسیون صنعتی دارد و پروژههای ملی زیادی را به سرانجام رسانده، اظهار کرد: در گلخانه شرکت نیروی غرب ارتباطات و فناوری اطلاعات را با کشاورزی تلفیق کردهایم.
وی با بیان اینکه پروژه IOF (اینترنت اشیاء برای کشاورزی) را از حدود شش سال گذشته با همکاری شتابدهنده تیک که جزو شتابدهندههای زیرمجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه است در گلخانه شرکت نیروی غرب تعریف کردیم، افزود: امیدواریم بتوانیم در حوزه کشاورزی هوشمند ورود خوبی داشته باشیم.
حسینی با اشاره به اتمام فاز مطالعاتی کشاورزی هوشمند در این شرکت افزود: در حال حاضر فاز صفر این شرکت در حوزه کشاورزی هوشمند به بهرهبرداری رسیده و نتایج آن در اقلیمهای مختلف مزرعه و گلخانه در سطوح کوچک قابلقبول بوده است.
وی بابیان اینکه این اولین باری است که در کشور در حوزه کشاورزی هوشمند در مزرعه و گلخانه کارشده افزود: در حال کار کردن روی کشاورزی هوشمند برای بخشهای دیگر مثل دام و طیور هم هستیم.
حسینی بابیان اینکه این گلخانه هوشمند در آینده قابلیت ساپورت صدها گلخانه از نقاط مختلف استان و حتی سراسر کشور را دارد، افزود:درصورتیکه گلخانههای دیگری را به سرور اصلی این گلخانه متصل کنیم، هزینههای این گلخانه مقرونبهصرفه میشود.
شهاب خوش خوی مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه نیز در حاشیه این بازدید بابیان اینکه شتابدهنده تیک جزو شرکتهای زیرمجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه است، گفت: این شتابدهنده با همکاری شرکت نیروی غرب توانسته برای اولین بار در کشور در حوزه کشاورزی هوشمند ورود کند و امیدواریم به نتایجی برسد که بتواند در رسیدن به کشاورزی هوشمند در کشور اثرگذار باشد.
وی با اشاره به تلاش برای علمی کردن کشاورزی و رسیدن به کشاورزی هوشمند بهعنوان یکی از اولویتهای پارک علم و فناوری کرمانشاه، افزود: با تکیه بر کشاورزی هوشمند میتوان برای اقتصادی کردن کشاورزی و مدرن کردن آن گام برداشت.
ل.م۵۴