کارگاه مشترک پژوهشی اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان لرستان و دانشگاه لرستان با عنوان«روش های پژوهش کیفی»برگزار شد.
با توجه به اهمیت موضوع پژوهش در دانشگاه ها و ارتباط متقابل جهت همکاری و تعامل بین دانشگاهی ، کارگاه پژوهشی با عنوان روش های پژوهش کیفی با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه لرستان به میزبانی دانشگاه فرهنگیان لرستان در سالن کنفرانس پردیس علامه طباطبایی امروز سه شنبه ۲۸/۳/۹۸ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، این کارگاه یک روزه با هدف بررسی و تبادل نظر روش های پژوهش کیفی با سخنرانی دکتر شجاع عربان عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان و دکتر عزت اله قدم پور عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان برگزار شد.
دکتر عزت اله قدم پور در این کارگاه در ابتدا به معنی پژوهش اشاره کرد و افزود: واژه Research در لغت به معنای پژوهش، تحقیق، کندوکاو، تجسس و کاوش است و Qualitative به معنای کیفی است. این دو واژه مجموعاً به معنای تحقیق و پژوهش کیفی است.
وی به تعریف پژوهش کیفی اشاره کرد و گفت: تعریف پژوهش کیفی کار آسانی نیست و این نکته را زمانی می توانیم عمیقاً دریابیم که درباره ی این نوع پژوهش، به دانش کافی دست یافته باشیم.
ایشان در خصوص گذر روش تحقیق از پارادایم اثبات گرایی به سمت پارادایم تفهمی و ترکیبی سخن گفت و توجه به سنت روش تحقیق کیفی را از ضروریات نهاد علم تلقی کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان ضمن بر شمردن ویژگی های روش تحقیق کیفی به تفاوت این روش با روش کمی در نحوه ی تدوین چارچوب نظری، شیوه های نمونه گیری، روایی و پایایی، قابلیت تعمیم، تکنیک های گردآوری داده ها، شیوه های استخراج و نحوه ی تدوین گزارش پرداخت.