نشست هویت ایرانی در گسترهی ادب فارسی
نشست هویت و ادبیات با موضوع کلی '' هویت ایرانی در گستره ی ادب فارسی: نمودها، تضادها و گسست ها '' با حضور اساتید و دانشجویان ، فعالان فرهنگی دانشگاه و ادب دوستان غیر دانشگاهی در سالن شهید چمران دانشکده ی علوم برگزار شد.
این نشست با سخنرانی استادان بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و به همت پروژه هویت ایرانیان، مرکز پژوهش های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و انجمن علمی بخش زبان و ادبیات فارسی ترتیب یافت.
دکتر زهرا ریاحی زمین ،عضو هیات علمی بخش زبان و ادبیات فارسی و رییس مرکز پژوهش های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز نخستین سخنران مراسم بود که در سخنانی به لزوم توجه دستگاه های ذی ربط دانشگاهی به مقوله ی خطیر هویت اشاره کرد.
وی اظهار داشت : لازم است برای کاربردی شدن نتایج طرح هویت ایرانیان، برنامه ها در قالب نشست های تخصصی، اجرای طرح های پژوهشی، حمایت از پایان نامه ها و رساله های دانشجویی و همایش های ملی استمرار داشته باشد.
در ادامه چهار سخنران به ترتیب به ارایه ی مطالبی در باب هویت پرداختند.
دکتر محمود رضایی دشت ارژنه با موضوع شاهنامه و هویت ایرانی آغازگر جلسه بود و در سخنان خود به برشمردن بعضی از معیارهای هویتی در شاهنامه پرداخت.
دکتر زرین تاج واردی سخنرانی خود را با موضوع هویت ایرانی در متون عرفانی ارایه کرد و مولفه های هویت را در متون عرفانی با نگاهی به ایران پیش از اسلام بررسی و تحلیل نمود.
دکتر سعید حسام پور سخنران بعدی این نشست، در سخنرانی خود با موضوع نقشِ ''دیگری'' در شکل گیری هویت ایرانی با تاکید بر رمان و ادبیات کودک؛ به تبیین هر چه بیشتر گسست های هویتی از دوره مشروطه به بعد و نگفته ها و نبایدهای مربوط به هویت پرداخت.
دکتر محمد مرادی، معاون فرهنگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و از شعرای مشهور کشور، به عنوان آخرین سخنران، موضوع مساله ی هویت و شاعران جوان معاصر را مطرح کرد و با ارائه آمار و ارقام مستند، ضمن اشاره به کمرنگ تر شدن جایگاه شعر در میان مردم عصر کنونی، به تغییر ذائقه های مخاطبین شعر در دوره ی معاصر نیز اشاره و بر لزوم بررسی علل و عوامل این امر تاکید کرد.