عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

تاسیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در استان های زنجان و فارس

گالری عکس
در این نشست که ۲۱ خرداد ۹۸ در دفتر ارتباط دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد، ابتدا دکتر سید احمدیان، دبیر دفتر با اشاره به روند تشکیل این دفتر در ستاد دانشگاه و دانشکده های تحت پوشش، در خصوص فعالیتهای اجرایی از جمله برگزاری جشن های فارغ التحصیلی دانشجویان، برگزاری نکوداشت اساتید پیشکسوت، برگزاری گردهمایی دانش آموختگان سال های گذشته، راه اندازی دفاتر ارتباط با دانش آموختگان و خانه های استاد در بیمارستانها و تاسیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه در استانهای مازندران، یزد و کرمان توضیحاتی ارائه داد.
وی در ادامه برگزاری کنگره دکتر یلدا و سمینار تعهد حرفه ای را از مهمترین فعالیت های دفتر در حوزه آموزش عنوان کرد و افزود: این دفتر ظرفیت هایی در سایر حوزه ها از جمله فعالیت های پژوهشی و فرهنگی و فعالیت های عام المنفعه دارد و وجود دفاتر استانی در شناسایی و جلب مشارکت دانش آموختگان در این امور راهگشا خواهد بود.
دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان با اشاره به تاسیس بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری ابراز امیدواری کرد گسترش فعالیت های این بنیاد، موجب جلب حمایتهای بیشتر دانش آموختگان دانشگاه در حیطه های علمی، فرهنگی، مادی و معنوی باشد.
سپس استاد بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان با بیان پیشینه ای از تاسیس دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، گفت: تا سال ۱۳۲۸ دانشکده پزشکی دانشگاه تهران تنها دانشکده پزشکی کشور بود و سه مرکز تربیت بهیاری استان های شیراز، اصفهان و مشهد نیز زیر نظر این دانشکده به تربیت نیروهای بهیار مشغول بودند. پس از تصویب تاسیس دانشکده پزشکی در سایر دانشگاه ها، دانشکده پزشکی دانشگاه تهران در تبدیل مراکز بهیاری سه استان فوق به دانشکده پزشکی و تاسیس دانشکده پزشکی سایر استانها نقش اساسی ایفا کرد.
استاد بهادری با بیان اینکه، آنچه برای دانشکده پزشکی دانشگاه تهران مایه مباهات است گسترش دانش پزشکی کشور بوده تصریح کرد: آن زمان در شهرستانها حتی پزشک عمومی هم  وجود نداشت ولی با گذشت سالیان طولانی و تلاش اساتید پیشکسوت، در حال حاضر حتی در شهرهای کوچک هم متخصص و فوق تخصص وجود دارد.
وی اضافه کرد: به مرور دانشجویانی که در این دانشکده ها تربیت شده و رشد کردند خود موسس سایر دانشکده های پزشکی در کشور شدند به طوری که امروزه از  ۶۰ دانشکده پزشکی دولتی که در کشور فعال است بیش از نیمی از این دانشکده ها توسط دانش آموختگان تربیت شده دانشکده پزشکی دانشگاه تهران تاسیس شده اند.
استاد بهادری در ادامه گفت: امروز به مدد استادان گذشته، شبکه ارتباطی ما در اقصی نقاط ایران پخش شده و برای نگهداری آن باید دفاتر استانی گسترش پیدا کنند.
وی ضمن قدردانی از دکتر مجد، مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان رشته پزشکی دانشگاه در استان مازندران برای راه اندازی دفتر ارتباط با دانش آموختگان سایر استان ها، اضافه کرد: دفتر تا کنون سه گردهمایی در استان مازندران برگزار کرده است و خوشبختانه با تلاش همکاران ما در استان ها امکانات خوبی برای توسعه این دفاتر به وجود آمده که ماندگاری آن منوط به شناسایی دانش آموختگان و ایجاد ارتباط بیشتر با آنها است.
استاد بهادری افزود: البته تفاوت کوچکی بین دفاتر تهران و استانها وجود دارد که در دفاتر استان تهران گستردگی در تمام رشته های حوزه ی سلامت وجود دارد ولی در دفاتر استانی فعلاً به رشته پزشکی محدود است.
وی پیشنهاد کرد که دفاتر استانی حداقل سالی یک بار برای گسترش ارتباط دانش آموختگان دانشگاه  جلسات هم اندیشی با دانش آموختگان خود برگزار کنند تا به این طریق با تقدیر از پیشکسوتانی که به ۵۰ یا ۶۰ سال طبابت خالصانه آنها تاکنون کمتر توجه شده، بر جایگاه و نقش رشته پزشکی کشور در توسعه کشور بیشتر تاکید شود.
سپس دکتر گتمیری، قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان ضمن خوشامدگویی به میهمانان دفتر گفت: با گسترش فعالیتهای دفتر ارتباط با دانش آموختگان، شعبه بین المللی هم فعالیت خود را با همکاری نمایندگانی در کشور بوداپست آغاز کرده است. این شعبه ضمن گسترش شبکه ی ارتباطی با دانش آموختگان دانشگاه که مقیم اروپا هستند در فعالیتهای مشترک با دانشگاه و دانشگاه سملوایز همکاری دارد.
وی ادامه داد: پروفسور روزیوال نفرولوژیست و رئیس سابق دانشگاه سملوایز  که در حال حاضر ریاست انجمن نفرولوژی مجارستان را نیز بر عهده دارد استاد وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران هم هست. وی در رفت و آمد به دانشگاه علوم پزشکی تهران با استاد بهادری آشنا و علاقه ایشان به استاد بهادری و دانشگاه موجب شد که عضو افتخاری دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه هم بشوند. در حال حاضر با همکاری پروفسور روزیوال و دکتر میرزاحسینی به عنوان نمایندگان دفتر دانش آموختگان در بوداپست اولین شعبه ی بین الملل دانشگاه در اروپا تاسیس شده که با حضور تعدادی از دانش آموختگان دانشگاه این دفتر در مجارستان به فعالیت مشغول است.
قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه همچنین از برگزاری گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه در بوداپست خبر داد و گفت: این گردهمایی در آبان ماه سال جاری در بوداپست برگزار خواهد شد که نمایندگانی از دانشگاه نیز در آن حضور خواهند داشت.
دکتر گتمیری همچنین به فعالیت ۵۰ تا ۶۰ کانون دانش آوختگان دانشگاه در حوزه پزشکی و رشته های تخصصی و فوق تخصصی، اشاره کرد و افزود: بسیاری از این کانون ها در کارهای خیر همچون مدرسه سازی و دیگر امور خیریه شرکت دارند که البته بسیاری از این فعالیت ها با عنوان دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح شده که باعث افتخار دانشگاه است.
وی در پایان خاطر نشان کرد در کنار این فعالیتها، اخیراً ریاست محترم دانشگاه بنده را مسئول تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه علوم پزشکی تهران نموده اند کردند تا با تاسیس این بنیاد از ظرفیت قابل توجهی که در این خصوص وحود دارد در جهت کمک به تحقق اهداف دانشگاه بهره کافی برده شود.
در ادامه، دکتر مجد نماینده دفتر ارتباط با دانش آموختگان در استان مازندران نیز با ابراز خرسندی از اینکه در محضر استادانی همچون استاد بهادری در دانشگاه تحصیل کرده است، خاطر نشان کرد: به دلیل ارتباط با روسای نظام پزشکی استانها به شدت پیگیر تاسیس دفاتر استانی هستم تا ارتباط اساتید استانها با اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران گسترش یابد.
دکتر مجد با اشاره به تجربیات برگزاری گردهمایی دانش آموختگان استان مازندران گفت: این گردهمایی مورد توجه پزشکانی که در خارج از دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل کرده بودند نیز قرار گرفت و به نظرم  حضور آنان در نشست های دانش آموختگان دانشگاه و برقراری ارتباط با آنان می تواند برای این مجموعه برکاتی به همراه داشته باشد .
سپس دکتر باقری نماینده دفتر ارتباط با دانش آموختگان استان کرمان نیز ضمن ابراز خرسندی برای ارتباطات ایجاد شده بین اساتید دانشگاهها از برگزاری گردهمایی دانش آموختگان در استان کرمان در مهرماه سال جاری خبر داد.
در پایان دکتر وفا و دکتر خشنود نمایندگان استان های زنجان و فارس در مورد امکاناتی که برای شناسایی و برقراری ارتباط با دانش آموختگان خود دارند صحبت کردند و مقرر شد در اولین فرصت لیستی از اسامی دانش آموختگان خود تهیه کرده و به دفتر دانش آموختگان دانشگاه ارایه کنند.
توضیح اینکه با راه اندازی دو دفتر دانشگاههای استانهای زنجان و فارس تعداد دفاتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه به ۵ دفتر شامل دفاتر استان های مازندران، یزد، کرمان، اصفهان و فارس افزایش یافت.
خبر: فریبا مقدم
عکس: داود فرامرزی