همایش بینالمللی و جشن جهانی شدن قنات بلده فردوس برگزار شد
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه بیرجند، در این همایش که با حضور بیش از۶۵۰ میهمان داخلی و خارجی از ۱۰ کشور دنیا و همچنین مسئولان کشوری و استانی در مجتمع شهید آوینی فردوس برگزار شد، دکتر حمیدرضا نجفی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند گفت: تاریخچه قنات بلده فردوس در نقشههای جوی کشی این قنات به بزرگانی چون شیخ بهائی میرسد.
وی با اشاره به استفاده کاربردی از مقالات علمی ارائه شده در این همایش، ادامه داد: با راهاندازی دبیرخانه دائمی این سمپوزیوم درخراسان جنوبی و دانشگاه بیرجند میتوان از مقالات علمی استفاده کاربردی لازم صورت پذیرد.
دکتر اسلام پناه رئیس همایش بینالمللی قنات بلده بیان داشت: در این همایش ۸۵ مقاله به دبیرخانه ارسال شده است که پس از داوری ۵۳ مقاله پذیرفته شد که ۴۱ مقاله به صورت پوستر و ۱۲ مقاله به صورت سخنرانی ارائه می شود.
وی افزود: ۲۰ مقاله از مقالات این همایش از کشورهای خارجی است و مقالات پذیرفته شده در این همایش در پایگاه استنادی جهان اسلامISCنیز پذیرش شده است.
اسلام پناه با بیان اینکه دو مقاله به صورت ویدئو کنفرانس از کشورهای آمریکا و مجارستان ارائه شده است، افزود: محورهای همایش دانشگاهی بین المللی قنات جهانی بلده شامل موضوعات مکانیزه شدن گردشگری، فرهنگ استفاده از آب و آینده قنات با توجه به تغیر اقلیم گرم و خشک خراسان جنوبی است.
سخنرانان و ارائهدهندگان مقاله در این همایش بینالمللی به احیای آبخیزداری و احیای قنات بلده که ثبت جهانی گردیده است پرداختند.
قنات بلده فردوس با قدمت تاریخی مربوط به دوره ساسانی و از قناتهای ایرانی ثبت شده به عنوان میراث جهانی یونسکو است که دارای ۱۵ رشته قنات و طول مسیر ۳۵ کیلومتری که آب مورد نیاز ۲ هزار و ۳۸۲ هکتار از زمین های شهرستان فردوس را تامین می کند.