مهندسی | دانشگاه صنعتی شریف

یازدهمین مراسم دانش آموختگی پردیس بین‌الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف

به گزارش روابط عمومی؛ یازدهمین مراسم دانش آموختگی ۱۲۱ دانش آموخته‌ی پردیس بین الملل دانشگاه صنعتی شریف در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری با حضور دکتر محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، دکتر سعید سهراب پور رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف و رئیس کمیسیون دائمی پردیس، اعضای هیات رئیسه دانشگاه صنعتی شریف، دکتر عبدالحمید علیزاده مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، مسئولین سازمان منطقه آزاد کیش و خانواده‌ی دانش آموختگان درسالن مینوی این پردیس برگزار گردید.

در این مراسم دکتر فتوحی، پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف را به عنوان یک مرکز آموزشی و یک قطب علمی در منطقه نامید و افزود: دانشگاه صنعتی شریف درسال ۱۳۹۵ اقدام به تصویب یک برنامه راهبردی نمود که سه محور اصلی آن عبارت بود از؛ سرآمد بودن در آموزش، سرآمد بودن در پژوهش و فناوری و سرآمد بودن در اثر بخشی اجتماعی. امروز شاید در کمتر صنعتی در کشور بتوان گام گذاشت و اثری از دانشگاه صنعتی شریف در آن پیدا نکرد. بیش از ۲۰۰۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های معتبرکشور حداقل یک مقطع تحصیلی خود را در دانشگاه شریف گذرانده‌اند که این خود نمایانگر نقش به‌سزای این دانشگاه در شکل‌دهی آموزش عالی کشور است.
وی خاطرنشان کرد؛ مهمترین رسالت و هدفی که بر مبنای برنامه چهارم توسعه به پردیس بین الملل کیش اختصاص داده شده، بحث بین المللی سازی پردیس و تلاش و کوشش در مسیر رسیدن به اهداف بین المللی دانشگاه صنعتی شریف است که با جذب ۳۵ دانشجوی خارجی طی یکسال گذشته، و نیز برگزاری دوره‌های مشترک با دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی بین المللی، گام‌های مهمی در این زمینه برداشته شده است.
رئیس هیات امنای پردیس در ادامه افزود؛ هیچ زمانی بیشتر از امروز دولت و جامعه و مردم کشور، نگاهشان به دانشگاه‌ها بیشتر از امروز نبوده است. درشرایطی که کشور با شرایط سخت تحریم‌های ظالمانه روبروست و این تحریم‌ها اثرات اقتصادی را به وجود آورده اند، دانشگاه صنعتی شریف توانسته این تهدیدها را به فرصت‌های بی‌نظیر تبدیل کند و در مسیر توسعه اثربخشی دانشگاه‌ها، کاهش وابستگی کشور به واردات کالا ورونق اقتصادی فضای کسب و کار، گام بردارد.
وی همچنین از ایجاد منطقه‌ای تحت عنوان "منطقه نوآوری شهر شریف" تحت نظارت دانشگاه صنعتی شریف خبر داد و افزود؛ اکنون بیش از ۴۵۰ شرکت دانش بنیان در این منطقه مشغول به فعالیتند که خود می‌تواند گام بزرگی در جهت حل مسائل اساسی کشور و جذب فارغ التحصیلان و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف و سایر دانشگاه‌ها باشد. دکتر فتوحی با بیان اینکه امیدوار است به زودی شاهد تاسیس چنین مرکز کارآفرینی و نوآوری در جزیره کیش باشیم، پیشنهاد کرد که انجمن دانش آموختگان پردیس کیش نیز به دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف اضافه شود تا دانشجویان از این طریق ارتباط خود را با دانشگاه حفظ کنند و آن را خانه دوم خود بدانند.
در ادامه دکترعلی سلک غفاری، رئیس پردیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه امروز، این پردیس به عنوان پردیس پیشرو و پیشتاز در نوآوری و فناوری و بین المللی سازی افتخار دارد یازدهمین مراسم دانش آموختگی خود را در ۳ مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا جشن بگیرد افزود؛ افتخار ما این است که آینده سازان کشورمان را که جزء سرمایه‌های بی بدیل این مرزو بوم هستند پرورش دهیم تا با کسب تخصص و تعهد لازم، به کشور خدمت کنند.
دکتر غفاری یکی از مهمترین رویدادهای مراسم جشن دانش آموختگی را ادای سوگند دانشجویان برای وفاداری به آرمانهای اخلاقی و تعهد و توجه آنها به اخلاق حرفه‌ای و تخصصی دانست و افزود؛ در این دوره دانش آموختگی ۱۲۱ دانش آموخته داریم که از این تعداد ۱۱ نفر در دوره کارشناسی ،۹۶ نفر کارشناسی ارشد ، و ۱۴ نفر دکتری هستند.
وی ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای تسهیل در جذب ایرانیان مقیم خارج از کشور، اجرای سیاست‌های کلان ، تلاش در جهت اعتلای نام دانشگاه، بین المللی سازی و تحقق آرمانهای دانشگاه صنعتی شریف در منطقه آزاد کیش را مهمترین دغدغه مجموعه مدیریت و هیئت رئیسه پردیس در چند سال اخیر برشمرد و افزود؛ در حالیکه این فرصت برای دانشگاه شریف فراهم بود که پردیس کیش را به عنوان اولین پردیس بین المللی کشور در خارج از کشور تاسیس کنند ولی به دلیل اهمیتی که برای پرورش و جذب سرمایه‌های ملی و نخبگان علمی در داخل کشور قائل بودند، جزیره کیش انتخاب شد که خود نشانگر جایگاه و نقش مهم پردیس است.
دکتر عبدالحمید علیزاده مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم به عنوان سخنران دیگر این مراسم گفت؛ نظام آموزش عالی ما امروز در یک دوران گذار به سر می برد و از یک نگاه سنتی- ملی در حال تغییر به یک نگاه بین المللی است و امروز دیگر اهمیت بین المللی سازی در همه امور به ویژه آموزش عالی و اهمیت پذیرش و تربیت دانشجوی خارجی بر همگان آشکار است و سیاست وزارت علوم نیز الهام از اسناد بالادستی و توجه ویژه به مقوله جذب و پرورش دانشجوی خارجی در کشور با دوهدف عمده پرورش سفیران علمی و فرهنگی خارجی در دانشگاه ها و شکوفایی اقتصاد آموزش عالی است.
وی در ادامه به مزایای ویژه و منحصر به فرد پردیس کیش دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و گفت: تقریباً هیچ پردیس و یا دانشگاه دیگری از این مزایا برخوردار نیست، چرا که وزارت علوم محدودیت هایی در پذیرش دانشجوی خارجی دارد که پردیس‌های واقع در مناطق آزاد و به ویژه پردیس دانشگاه صنعتی شریف، آن محدودیت‌ها را ندارند و علاوه بر آن از دو ویژگی مهم تدریس به زبان انگلیسی و سهولت اخذ ویزا و اقامت در منطقه آزاد کیش برخوردارند. دکتر علیزاده در پایان این خبر خوش را به دانشجویان داد که مجوزهای لازم از وزارت علوم برای تاسیس شانزدهمین دفتر امور کنسولی دانشجویان بین المللی اخذ شده و به زودی این مرکز در جزیره کیش شروع به فعالیت خواهد کرد.
در پایان، دانش آموختگان پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف، لوح تقدیر و تندیس و نشان یادبود مراسم دانش آموختگی را از مسئولین دانشگاه دریافت کردند.
گفتنی است پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف از سال ۸۳ در جزیره کیش در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت دارد و تاکنون بیش از ۲۲۰۰ دانش آموخته داشته است.