عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

رییس دانشگاه: زندگی دوباره ۳ هزار و ۵۰۰ نفر ثمره ایثار و فداکاری خانواده های اهدا کننده مرگ مغزی است

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با ایثار و فداکاری خانواده های اهدا کننده مرگ مغزی، تا کنون سه هزار  و ۵۰۰ بیمار نیازمند به عضو، زندگی دوباره ای یافته اند.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابی در جشنواره" اهدا عضو، اهدای زندگی" با بیان اینکه در سال ۶۷ نخستین پیوند کلیه از اهدا کننده زنده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد شکل گرفت و در سال ۸۰ نیز پیوند عضو از افراد مرگ مغزی در بیمارستان امام رضا(ع) آغاز شد تصریح کرد: تا کنون اعضای ۸۹۶ اهدا کننده مرگ مغزی به بیماران نیازمند اهدا شده است.

وی افزود: پیوند یک هزار و ۴۰۰ کلیه، ۳۰۰ پیوند کبد، ۷۰ پیوند قلب، ۵۰۰ پیوند پوست، ۷۲۰ پیوند قرنیه، ۷ پیوند همزمان کلیه و پانکراس و شش پیوند همزمان کبد و کلیه از جمله اقداماتی است که تا کنون با فداکاری انسان دوستانه خانواده های اهدا کننده عضو از عزیزانشان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.

دکتر دارابی صدور فتوای تاریخی امام خمینی در سال ۶۸ در زمینه اهدای عضو از مرگ مغزی راه روشنی را برای پزشکان و مردم فداکار فراهم ساخت خاطر نشان کرد: در این سی سال حوزه پیوند اعضا پیشرفت های چشمگیری داشته است و این امر موجب نجات جان بسیاری از بیماران شده است.

وی با قدردانی از اعضای تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعم از پزشکان، پرستاران و دیگر اعضای گروه اظهار کرد:  پزشکان و اعضای این تیم در هر ساعت شبانه روز در صورت نیاز در اتاق عمل حاضر و برای نجات جان بیماران نیازمند به عضو ،اقدام می کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سالانه حدود سه هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی می شوند خاطر نشان کرد: وجود محدودیت هایی در زمینه اورژانس هوایی، بخش های مراقبت های ویژه،عدم حضور به موقع پزشکان و تجهیزات مورد نیاز موجب شده است که امکان دریافت عضو از این افراد به شکل کامل نباشد.

دکتر دارابی با بیان اینکه زندگی انسان ها همواره همراه با تلاطم و حوادث مختلفی است و برخی ناخواسته دچار بیماری از جمله نارسایی عضو از جمله کلیه، ریه، قلب و کبد می شوند خاطر نشان کرد: زندگی بیماران و خانواده های مبتلا به نارسایی همراه با رنج فراوان است و ایثار و از خود گذشتگی خانواده های اهدا کننده نه تنها موجب نجات جان این بیماران می شود بلکه موجب آرامش روحی عزیزان خود نیز می شوند.

وی تاکید کرد: از نظر پزشکی فردی که دچار مرگ مغزی می شود تحت هیچ شرایطی به زندگی باز نمی گردد و در این میان خانواده های اهدا کننده عضو با اعتقاد به معجزه با هزاران تردید در پیش روی خودتصمیم بسیار دشواری را باید بگیرند که این تصمیم می تواند منجر به نجات جان حداقل هشت نفر شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سالانه افراد بسیاری به دلایل مختلف مبتلا به نارسایی می شوند خاطر نشان کرد: ترویج فرهنگ خود مراقبتی، اولویت قرار دادن پیشگیری بر درمان و خود کنترلی راهکار مناسبی برای پیشگیری از بیماری های منجر به نارسایی به شمار می رود.

جشنواره اهدا عضو، اهدای زندگیبا حضور خانواده های اهدا کننده و دریافت کننده عضو، جمعی از مدیران ارشد دانشگاهی، اعضای هیات علمی، مدیران ارشد استانی و کارکنان دانشگاه در مجتمع فرهنگی سپید برگزار شد.

{jcomments on}