عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

درمان اختلالات حرکتی ناشی از پارکینسون و سکته مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

کارگاه آموزشی درمان عوارض سکته مغزی و اختلالات حرکتی سر، صورت و گردن با تزریق بوتولینوم بر روی بیماران به صورت زنده و نیز تزریق روی جسد، در حاشیه سومین کنگره التهاب در سیستم عصبی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار گردید.

به گزارش وب دا، در این کارگاه، یک فوق تخصص اختلالات حرکتی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و یک استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به صورت مشترک، مراحل و چگونگی تزریق بوتولینوم را بر روی سه بیمار و نیز بر روی جسد به صورت زنده آموزش دادند.

دکتر امیر حسن حبیبی و دکتر علی شعیبی، در این کارگاه، که عصر دیروز چهارشنبه ۲۲ خرداد در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار گردید جزئیات نحوه‌ی تزریق بوتولینوم با ویژگی‌های خاص این نوع درمان در اختلالات حرکتی را همراه با سونوگرافی عضلات محل تزریق در سر، صورت و گردن به صورت کامل برای گروهی از رزیدنت‌های مغز و اعصاب، نورولوژیست‌ها و دانشجویان سطوح تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشریح کردند.

دکتر علی شعیبی در حاشیه‌ی برگزاری این کارگاه به وب دا گفت: تزریق بوتولینوم در جراحی‌های زیبایی هم کاربرد دارد اما شکل، میزان، محل، روش و نوع تزریق در درمان اختلالات حرکتی ناشی از بیماری‌های مغز  و اعصاب (دیستونی) ارتباطی با کاربرد این دارو در جراحی‌های زیبایی ندارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اگر چه این نوع درمان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد چند سال است که انجام می‌شود اما این کارگاه آموزشی به جهت همراه شدن با سونوگرافی همزمان با تزریق دارو برای آموزش بالا بردن دقت در محل تزریق و نیز از جهت تزریق به صورت زنده بر بیماران، بی‌سابقه بود.

وی توضیح داد: پس از تزریق این دارو بر روی سه بیمار که به اختلالات حرکتی در ناحیه چشم، صورت و گردن مبتلا بودند، فراگیران کارگاه با بررسی دقیق ماهیچه‌های محل تزریق بر روی یک بیمارنمای زنده نیز آشنا شدند و چگونگی یافتن دقیق محل‌های تزریق برای اطمینان از سلامت بیمار پس از تزریق را فراگرفتند.

وی اضافه کرد: در قسمت دوم کارگاه، پزشکان و جراحان حاضر در کارگاه، با تزریق عملی بر روی جسد، این روش درمانی را به صورت کامل و عملی فرا گرفتند و از این پس خواهند توانست این روش درمانی را برای بیمارانی که به مراکز درمانی استان مراجعه می‌کنند، با ضریب اطمینان بالا از تاثیر درمانی، انجام دهند.

فوق تخصص اختلالات حرکتی از دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در پایان این کارگاه به وب‌دا گفت: این نوع درمان برای برخی عوارض سکته‌های مغزی، پارکینسون یا اختلالات حرکتی که در سر و صورت دیده می‌شود کاربرد دارد.

دکتر امیر حسن حبیبی افزود: در این کارگاه، ما این نوع درمان را بر روی بیمارانی که دچار بلفارو اسپاسم یا همواسپاسموشیال (پلک زدن زیاد یا پلک زدن یک طرفه) و ترشح غیر ارادی و بیش از اندازه‌ی بزاق و ریزش بزاق از دهان هستند انجام دادیم.

وی خاطر نشان کرد: بیشتر سعی ما در این کارگاه، بر روی بالا بردن دقت همکاران متخصص و جراح مغز و اعصاب برای تشخیص محل تزریق، میزان دقیق دوز مورد استفاده دارو و نحوه‌ی تزریق با هدف به حداقل رساندن ریسک در نتیجه‌ی تزریق متمرکز بود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: این گونه تزریق در برخی جراحی‌های زیبایی هم انجام می‌شود اما تزریق این دارو برای درمان عوارض بیماری‌های مغزی یا اختلالات حرکتی، نوعا با آن کار تفاوت دارد و بسته به اینکه عمق و شدت عارضه یا بیماری چه اندازه باشد و بدن بیمار چه واکنشی به درمان نشان بدهد، ممکن است از دو تا چندین تزریق به فواصل ماهانه مورد نیاز باشد تا مشکل بیمار به صورت کامل حل شود.

{jcomments on}