عمومی | بنیاد ملی نخبگان

فرهیختگان و نخبگان، نماد قدرت جوامع هستند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامه برگزاری نشست‌های هم‌افزایی نخبگان با مسئولان استانی، نشست هم‌اندیشی اجتماع نخبگانی با نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان با حضور جمعی از نخبگان، مستعدان‌برتر و دانشگاهیان با هدف آشنایی بیشتر با توان و ظرفیت‌های انسانی موجود استان و همچنین شبکه‌سازی نخبگانی، برگزار شد.

در این نشست، حجت‌الاسلام علیدادی سلیمانی؛ نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان جغرافیای سیاسی کشور را از جنبه‌های مختلف، مهم ارزیابی کرد و یکی از فاکتورهای قدرت کشور را جمعیت جوان دانست و تصریح کرد: شناسایی و حمایت از جمعیت جوان کشور خاصه نخبگان و فرهیختگان جامعه امری ضروری است.

وی تبدیل علم به ثروت را اولویت فعلی کشور دانست و تاکید کرد: مدیران صنایع استان باید نیازها و چالش‌های خود را به نخبگان و استعدادهای‌برتر ارجاع دهند و حمایت کامل از این افراد را به عنوان یک اصل لحاظ کنند.

در ابتدای این نشست، علیرضا سعیدی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کرمان نیز ضمن تشریح ماموریت‌های بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان، با معرفی سند راهبردی کشور در امور نخبگان به تعریف نخبه و استعدادبرتر از دیدگاه این سند پرداخت و گفت: متاسفانه در موارد بسیار، واژه نخبه به درستی بکار برده نمی‌شود.

در ادامه، عماد جمعه‌زاده؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه تحصیلات‌تکمیلی به نامگذاری امسال به نام سال رونق تولید، اشاره کرد و تکیه بر دانش بومی را راه‌حل مشکل اشتغال و تولید در استان دانست.

وی ادامه داد: فرهنگ‌سازی کارآفرینی و اشتغال دانش‌بنیان یکی از مهمترین مباحثی است که باید به بهترین‌شکل انجام شود و برای این کار حتی می‌توان از تریبون نماز جمعه نیز بهره برد و زمینه را برای ارزش‌گذاری و انگیزه‌بخشی در این حوزه آماده کرد.

رضا بهاالدینی؛ دانش‌آموخته مقطع دکتری مهندسی مکانیک و مستعدبرتر تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان نیز با اشاره به لزوم اشتغال‌زایی مناسب برای جامعه نخبگانی، اظهار داشت: جذب در دستگاه‌های اجرایی و خاصه در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی می‌تواند نقش بسزایی در ارزش‌آفرینی نخبگانی و پیشگیری از مهاجرت نخبگانی داشته باشد.

سپس هاشم سلطانی‌نژاد؛ سرآمد قرآنی بنیاد ملی نخبگان ضمن ارائه پیشنهادهایی برای افزایش سطح آموزش قرآن در استان، ایجاد نمایشگاه دائمی یا فرهنگسرای قرآنی در استان را امری ضروری دانست و گفت: نقش سرآمدان قرآنی باید بیش از گذشته در اجتماع پررنگ باشد.