عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

نان شور سلامت مصرف کنندگان را به خطر می‌اندازد

محمدحسین دریسی در فتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان افزود: نمک بیش‌از اندازه در نان، سلامت مردم به‌ویژه افراد آسیب‌پذیر و بیماران قلبی و عروقی را تهدید می‌کند.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر این برکت الهی قوت اصلی مردم را تشکیل می‌دهد به‌طوری که سرانه مصرف نان در کشور ۳۲۰گرم در روز برآورد شده است و به همین دلیل بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن و همچنین انواع ویتامین‌های گروه B ، آهن و فیبرغذایی از طریق نان تامین می‌شود.
کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: در گذشته نظارت دقیق بر میزان نمک استفاده شده در نان‌ها امکانپذیر نبود و برای بررسی این موضوع کارهای آزمایشگاهی انجام می‌شد که زمانبر و مقرون به صرفه نبوده است.
سیده فاطمه حسینی افزود: از ابتدای سال گذشته بازرسان بهداشت محیط به دستگاه‌های پرتابل سنجش شوری نان مجهز شدند که اکنون می‌توانند با استفاده از این دستگاه‌ها در محل میزان نمک استفاده‌شده در نان را بسنجند.
حسینی تصریح کرد: شهرستان دشتستان دارای ۱۹۶ نانوایی بوده که به صورت ماهیانه توسط بازرسان بهداشت محیط میزان شوری خمیر این نانوایی‌ها سنجش می‌شود و در طی یکسال گذشته بیش از ۹۰ درصد از این تعداد نانوایی‌های موجود به میزان استاندارد نمک استفاده می‌کنند.
وی همچنین گفت: سلامت شهروندان یکی از اولویت‌های اصلی شبکه بهداشت و درمان بوده و سلامت مواد غذایی با نظارت مستمر و همچنین آموزش مداوم به اصناف امکانپذیر است.


انتهای پیام/ س.غ/ ۳۰۳۰