توجه به تنوع استعدادها از رویکردهای اصلی بنیاد ملی نخبگان است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست شورای فرهنگیسازی برنامههای بنیاد ملی نخبگان با حضور قائممقام و معاونان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از صاحبنظران و کارشناسان حوزه فرهنگ با محوریت شیوهنامه پشتیبانی از فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور، برگزار شد.
در این نشست، حسن سالاریه؛ معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه شیوهنامه پشتیبانی از فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور یکی از پرمخاطبترین شیوهنامههای بنیاد است، گفت: تسهیل مسیر نخبگانی با هدایت و حمایت استعدادهای تحصیلی، مهمترین هدف این شیوهنامه است.
وی افزود: این شیوهنامه تلاش دارد تا دانشجویان مستعد را با تسهیلات، حمایتها و البته هدایتهای منطقی و کارشناسیشده، به دانشآموختگان مستعد و در نهایت به افراد تاثیرگذار در جامعه تبدیل کند.
سالاریه ادامه داد: رویکردهای اصلی شیوهنامه پشتیبانی از فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور مانند «توجه به تنوع استعدادها»، «تاکید بر سعه دایره نخبگانی»، «مسئولیتپذیری مستعد مشمول و تعهدآور بودن تسهیلات اعطایی» و «نهاد محوری (دانشگاه و استاد)»، همگی بر طبق سند راهبردی کشور در امور نخبگان تنظیم و تبیین شدهاند.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به شاخصهها و سنجههای دانشجوی مستعد از نگاه این شیوهنامه، اظهار داشت: فعالیتهای نخبگانی مانند رتبهبرتر در کنکور سراسری و یا برگزیدهشدن در المپیادهای علمی و پژوهشی در سطح ملی و بینالمللی، برگزیده شدن در جشنوارههای مورد تایید بنیاد ملی نخبگان مانند جشنواره خوارزمی، انتخاب به عنوان دانشجوی نمونه کشوری و فعالیت در حوزه اخترعات، هر یک حائز امتیازی در جدول امتیازات فرد است که در نهایت از بین افراد متقاضی، دانشجویانی که به بالاترین سطح نسبت به سایرین رسیدهاند میتوانند از تسهیلات اعطایی بهرهمند شوند.
سالاریه تصریح کرد: فرد پس از شناسایی وارد مرحله هدایت و توانمندسازی میشود. در این مرحله تلاش بر این است دانشجوی مستعد با استفاده از تسهیلات اعطایی با سرعت بیشتری در مسیر نخبگی حرکت کند.
وی در ادامه با تشریح تسهیلات و حمایتهای بنیاد ملی نخبگان، خاطرنشان کرد: در مقاطع تحصیلاتتکمیلی، بنیاد بر توانمندسازی دانشجوی مستعد در ابعاد عملیاتی تاکید دارد. در واقع، روند به نحوی است که فرد برای حضور در بازار واقعی کار و سرمایه و نقشآفرینی جدی در جامعه آماده شود و آموزشهای لازم را کسب کند.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: در این مرحله، دانشجوی مستعد باید به توان عملیاتی بالا برسد تا تحت نظارت استاد، داشتههای خود را برای رفع مسئله و چالش واقعی جامعه متمرکز کند.
سالاریه در پایان یادآور شد: به منظور استمرار فعالیتهای نخبگانی، ارتقاء حس مسئولیتپذیری در اجتماع نخبگانی و همچنین پرهیز از پرداخت حمایتمالی بیتکلیف به مستعد تحصیلی، تمام تسهیلات و حمایتهای اعطایی در قبال انجام فعالیت نخبگانی و به مدت یکسال به افراد تعلق میگیرد.
لازم به ذکر است، محمود سعادتفومنی؛ قائممقام بنیاد ملی نخبگان، آریا الستی؛ معاون سرآمدان و نخبگان، مهدی فیض؛ معاون مستعدان و محمدصالح ترکستانی؛ معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان، از دیگر حاضران در این نشست بودند.