عمومی | دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دکتر خرازی در دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک

دکتر کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی از آزمایشگا های توکامک و گداخت دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدیدکرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، دکتر رضا امراللهی مجری طرح توکامک البرز در این بازدید گفت : بهترین ایده برای تولید انرژی بشر را می توان از روی عملکرد خدا گرفت و کشف منشاء انرژی عظیم حاصل از ستارگان را "گداخت" نام گذاری کرد و فعل و انفعالی که در خورشید انجام می شود، گداخت است و ماشین مولد این کار را که بشر ساخته "توکامک" و یا به زبان فارسی خورشیدک نامگذاری کرد.
وی افزود: خورشید در هر لحظه 30000 برابر مصرف انواع انرژی را به کره خاکی می فرستد در حالیکه نه تنها انرژی پاک و سازگار با محیط زیست است، بلکه باعث رشد و نمو گیاه نیز می شود.
دکتر امراللهی گفت : ماشین البرز حاصل کارو جمع بندی پژوهش 30 ساله اینجانب در ایران پس از دکتری است.
وی افزود : طرح توکامک البرزاولین و تنها ماشین مولد پلاسما که 100% در ایران طراحی و ساخته شده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک گفت : مدت طراحی تا اتمام پروژه حدود 8 سال از 1388 تا 1396است و وزن توکامک البرز و خازن ها حدود 25 تن می باشد.
دکتر امراالهی یادآور شد : مجری پژوهشکده پرتوفرآیند دانشگاه صنعتی امیرکبیرو کارفرما سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران می باشد.
وی خاطر نشان کرد: نشست ملی هفته پژوهش و فناوری که به مراسم هجدهمین جشنواره پژوهش و فناوری در محل سالن اجلاس ختم شد، از دانشگاه صنعتی امیرکبیر که با پروژه ساخت "اولین توکامک" در ایران تجلیل شد و توکامک البرز در پژوهشکده پرتوفرآیند این دانشگاه با سرمایه گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور در حال ساخت و اتمام است، به عنوان طرح برتر کشور اعلام شد که برای دانشگاه اعتبار است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک به مشخصات توکامک البرز اشاره کرد و گفت :اولین و تنها ماشین مولد پلاسما که 100% آن در ایران طراحی و ساخته شده است. (در حال اتمام) و مدت طراحی تا اتمام پروژه حدود 8 سال به طول انجامیده است .
وی افزود: حدود 40 شرکت کوچک و بزرگ در ساخت قطعات این ماشین شرکت داشته اند. که یکی از آنها بزرگترین کارخانه ترانسفورماتورسازی کشور (ایران ترانسفو زنجان) و کوچکترین آن چند شرکت دانش بنیان دستگاه های اندازه گیری هستند.
در ساخت این ماشین بیش از 15 دانشجوی دکترا و فوق لیسانس با اینجانب همکاری داشته اند و این اختراع در سال 1395 به ثبت رسیده است.