دکتر کریمی: اگر بیمار را از بیمارستان و دانشجو را از دانشگاه حذف کنیم نقش و حضور همه ما بیمعنی خواهد بود
گالری عکس
در این نشست که مطابق معمول یکشنبهها، ۵خرداد در سالن شورا تشکیل شد، دکتر حلب چی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه به تشریح فعالیتهای این حوزه پرداخت و گفت: معتقدم برنامههای این حوزه، برنامههای کلی دانشگاه هستند و طبیعی است که توفیق و ناکامی در اجرای آن به کل دانشگاه بازمیگردد.
تشریح برنامه های دانشجویی
دکتر حلب چی با اشاره به سرفصل کلی برنامههای معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه گفت: «افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیتهای فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و صنفی»، «ارتقا وضعیت سلامت، اخلاق و رفاه دانشجویی» و «بهبود و ارتقا کمی و کیفی میزخدمت» سه سرفصل کلی برنامههای این حوزه است که در بازه زمانی ۱۵ ماهه از دیماه ۹۶ تا پایان سال ۹۷ برای تحقق آن تلاشهایی صورت گرفته است.
وی افزود: برای افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیتهای مختلف، افزایش کمیت و کیفیت فعالیت کانونهای فرهنگی و هنری را در دستور کار قراردادیم. به این منظور کارگروههای دانشجویی تشکیل شد تا دانشجویان مستعد و علاقهمند را شناسایی کنیم. درحال حاضر معاونتها و بیمارستانهای دانشگاه از توانمندی هنری بسیاری از گروههای دانشجویی بهرهمند میشوند. البته در نظر داشتیم نظام تسهیل و تشویق فعالیتهای کانونها را نیز ایجاد کنیم که به دلیل محدودیتهای اعتباری موفق به انجام نشدیم.
معاون دانشجویی دانشگاه، با تاکید برافزایش کمیت و کیفیت فعالیت شورای صنفی دانشجویان، از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات شورای صنفی در هفتم خرداد خبر داد و گفت: باوجوداینکه دانشگاه در دهه ۸۰ مبدع تشکیل شورای صنفی بود؛ در مقطعی فعالیت این شورا متوقف شد. ولی خوشبختانه این شوراها دوباره تشکیلشدهاند و نقش موثری را در تصمیمگیریها و نظرسنجیها و دیگر فعالیتهای معاونت دانشجویی برعهده دارند. خوشبختانه در انتخابات دوازدهمین دوره شورای صنفی که هفتم خرداد برگزار میشود با افزایش مشارکت دانشجویان مواجه شدیم.
دکتر حلب چی با اشاره به افزایش سرانه فیزیکی فعالیتهای فرهنگی دانشجویی گفت: ازآنجاکه تشکلها، کانونها، نشریات و انجمنها، فضایی برای استقرار ندارند؛ افزایش سرانه فیزیکی مکرر مورد درخواست دانشجویان قرار میگیرد که باتوجه به تلاشها و پیگیریهای انجامشده نتوانستیم این فضا را در اختیار دانشجویان قرار دهیم و در نظر داریم از فضاهای فرهنگی دانشگاه و دانشکدهها بهصورت بهینه استفاده کنیم.
وی افزایش سرانه فضای ورزشی دانشگاه از ۱.۱ به ۱.۳ را از دیگر برنامههای ۴ ساله این معاونت برشمرد و گفت: امیدواریم با ساخت سالنهای ورزشی این سرانه افزایش یابد. به این منظور برای ایجاد سالن ورزشی چندمنظورهای به مساحت حدود هزار و دویست تا هزار و سیصد متر برنامهریزی کردهایم که باید هرچه زودتر محل احداث آن را مشخص کنیم.
معاون دانشجویی با تاکید بر ارتقا جایگاه ورزش قهرمانی در دانشگاه و تشریح برنامهها و رتبههای بدست آمده در این حوزه، رویکرد تربیتبدنی دانشگاه را انتقال امکانات ورزشی به محیط دانست افزود: به این منظور تجهیز فضاهای ورزشی در خوابگاهها، بیمارستانها و دانشکدهها در دستور کار قرارگرفته است. در ستاد مرکزی دانشگاه نیز با کمک دکتر بیگلر در نظر داریم این فضا را ایجاد کنیم.
دکتر حلب چی در بخش دیگری ازسخنان خود به تشریح اقدامات انجامشده در راستای تحقق ارتقا وضعیت سلامت، اخلاق و رفاه دانشجویان پرداخت و گفت: یکی از برنامههای رفاهی دانشگاه، بهبود کیفیت و تنوع غذایی دانشجویی است که متاسفانه باوجود تلاشهایی که صورت گرفته موفق به جلب رضایتمندی دانشجویان نشدیم. یکی از نیازهای ضروری ما در این حوزه احداث آشپزخانه صنعتی است که با ایجاد آن کیفیت غذای دانشجوی بهتر میشود. فضای فرسوده و محدود آشپزخانه موجود امکان تنوع غذایی را نمیدهد.
وی بر بهبود کیفیت زندگی دانشجویان تاکید کرد و گفت: با توجه به تاکید و توجه رییس دانشگاه به رسیدگی وضعیت خوابگاهها، افزایش ۲۰درصدی سرانه فضای خوابگاهی را هدفگذاری کردهایم. دانشگاه حدود ۲۴ ساختمان خوابگاهی دارد که قدمت آنها حدود ۴۰ تا ۵۰ سال است و نیاز به احداث خوابگاههای جدید و بازسازی این بناها وجود دارد. به این منظور ساخت خوابگاههای جدید در دستور کار قرارگرفته و در شهریورماه ساختمان بوستان ۶ که به همت معاونت توسعه و مجمع خیرین درحال ساخت است نهایی میشود. ساختمان گلستان ۵ دختران نیز درحال ساخت است که این دو خوابگاه درمجموع مساحت ۹ هزار مترمربع را به فضای خوابگاهی دانشگاه اضافه میکنند.
دکتر حلب چی افزایش پوشش اسکان متاهلین را ضروری دانست و گفت: درحال حاضر ۶۴ خانواده در خوابگاه اسکان داده میشود که در نظر داریم ظرفیت آن را با توجه به متقاضیان بسیاری که وجود دارد به دو برابر افزایش دهیم. خوشبختانه برای خوابگاه مجردی مشکلی نداریم و امکان تحویل بهروز آن وجود دارد.
وی ارتقا سلامت جسم و روان را از اولویتهای معاونت دانشجویی برشمرد گفت: غربالگری سلامت دانشجویان سال گذشته انجام شد که در این طرح بیش از ۷۰۰ دانشجو شرکت کردند. همچنین ارائه خدمات پزشکی و دندانپزشکی، اورژانس و سرپایی به دانشجویان با کمک معاونت درمان ساماندهی شده است.
معاون دانشجویی با اشاره به رویکرد دانشگاه در ارتقا وضعیت انضباطی و تعهد حرفهای دانشجویان گفت: بهجای برخورد انضباطی با دانشجویان تاکیدمان بر آشناسازی دانشجویان با قوانین و مقررات انضباطی است. سال گذشته نیز به دلیل فعالیتهای نوآورانه در آموزشهای انضباطی مورد قدردانی قرار گرفتیم و در نظر داریم آموزش پیشگیرانه را به ۸۰ درصد دانشجویان افزایش دهیم.
دکتر حلب چی در ادامه سخنان خود به تشریح برنامههای بهبود و ارتقا کمی و کیفی میزخدمت و دستاوردهای دانشجویان در جشنوارههای مختلف پرداخت.
در ادامه هریک از اعضای هیئترئیسه به بیان دیدگاه و نظرات خود درخصوص فعالیتهای حوزه معاونت دانشجویی پرداختند.
دانشجو محور دانشگاه
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه به جمعبندی مباحث مطرحشده پرداخت و با تاکید براینکه محور دانشگاه دانشجو است و همه ما برای آموزش و تربیت آنان دورهم جمع شدهایم افزود: این موضوع در مورد بیمارستانها نیز صدق میکند؛ اگر بیمار را از بیمارستان و دانشجو را از دانشگاه حذف کنیم نقش و حضور همه ما بیمعنی خواهد بود.
رییس دانشگاه، با اشاره به مسائلی که در گزارشهای هیئترئیسه مطرح میشود افزود: همه مسائلی که در گزارشهای هیئترئیسه از سوی معاونتها و روسای بیمارستانها و دانشکدهها مطرح میشود با همفکری قابلبررسی و حل شدن است.
وی بابیان اینکه باید بپذیریم مدیریت دانشگاه با توجه به شرایط کشور کار سختی است افزود: البته من امیدوارم و معتقدم جای نگرانی وجود ندارد چراکه همه ما دورهم جمع شدهایم که با همفکری مشکلات دانشگاه را حل کنیم. مطمئنم همه ما میتوانیم از این مشکلات عبور کنیم و نمونه آن ساخت دو خوابگاه و یک بیمارستان ۳۰۰ تخت در شرایط محدودیتهای اعتباری است و این نشاندهنده توانایی افرادی است که در این سیستم فعالیت میکنند.
دکتر کریمی، توجه به امور دانشجویی را از اولویتهای خود در دانشگاه دانست و گفت: باید در حوزه دانشجویی بیشتر کارکنیم. باتوجه به محدودیتهایی که در حوزه دانشجویی وجود دارد میتوانیم حمایتهای خیرین و نهادهای خارج از دانشگاه را نیز جلب کنیم. امیدوارم امسال این دو خوابگاه به نتیجه برسد. آشپزخانه صنعتی نیز در اولویت است و باید هرچه زودتر پروژه ساخت آن تکمیل شود.
رییس دانشگاه درخصوص نوسازی و یا بازسازی خوابگاههای دانشجویی گفت: من مخالف ساختوساز در بیمارستانها هستم ولی در امور خوابگاهها معتقدم بهجای بازسازی خوابگاههای فرسوده، بایستی خوابگاههای جدید ساخته شود.
دکتر کریمی فعالیت در حوزه دانشجویی را کار دشواری دانست و گفت: اعضای هیئترئیسه شرایط معاونت دانشجویی را درک و برای حل این مشکلات به شما کمک میکنند. بههرحال دانشجویان بهدرستی و گاهی بهصورت تندتر مطالبه گر هستند و عملکرد شما در معاونت دانشجویی بهگونهای بوده که توانستید با دانشجویان بهخوبی ارتباط برقرار کنید.
وی در پایان سخنان خود از تلاشهای دکتر حلب چی در معاونت دانشجویی قدردانی کرد و گفت: من رییس دانشگاهی هستم که ۵ سال در خوابگاه امیرآباد زندگی کردم و با مسائل خوابگاهها آشنا هستم. بهعنوان رییس دانشگاه از شما حمایت میکنم و امیدوارم مسائل حوزه دانشجویی با پیگیریهایی که صورت میگیرد، برطرف شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی