مراسم روز ملی اهدای عضو در بیمارستان سینا با بزرگداشت استاد دکتر غلامرضا پورمند برگزار شد
به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، مراسم بزرگداشت استاد پیشکسوت بیمارستان سینا دکتر غلامرضا پورمند، سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۹۸ مصادف با ولادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) و روز ملی اهداء عضو در مرکز همایش های بیمارستان برگزار شد.
دکتر محمد طالب پور، رئیس بیمارستان سینا ضمن خوشامدگویی به میهمانان و مدعوین بیان داشت؛ برگزاری مراسم بزرگداشت مقام استاد پورمند مصادف با روز عزیز ولادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) به حق که شایسته این استاد فرهیخته است و این مایه افتخار ماست که امروز میزبان شما هستیم.
وی افزود: در ایام مبارک ماه رمضان و مصادف شدن ولادت حضرت امام حسن (ع) با روز ملی اهدای عضو، برگزاری مراسمی که بوی عشق می دهد و هدف آن نهادیه کردن فرهنگ اهدای عضو و بخشیدن جان از یک انسان به انسان دیگر است بسیار زیباست.
رئیس بیمارستان سینا، پیوند عضو را ایثاری خواند که خانواده های بیماران مبتلا به مرگ مغزی با رضایت به آن جان دیگر انسان ها را نجات می دهند و حتی بسیاری از افراد با دریافت کارت اهداء، برای بعد از مرگ خود باقیات و صالحاتی را طلب می کنند گفت: این افتخار نصیب بیمارستان سینا شده است که بانییان بزرگ انجام فرایند پیوند کلیه از استادان این مرکز بوده اند. این استادان سالیان سال، سختی های پیش رو را برای انجام پیوند کلیه متحمل شده اند تا توانسته اند بیمارستان سینا را به عنوان یکی از مراکز مهم پیوند کلیه قرار دهند.
وی در ادامه افزود: استاد پورمند، صدها دانشجو را زیر دست خود برای انجام عمل پیوند پرورش داده اند که امروز خود استادانی هستند و راه ایشان را در بیمارستان سینا ادامه می دهند و در همین جا یادی می کنم از مرحوم استاد شهرام گوران یکی از شاگردان عزیز استاد پورمند که سالیان سال پیوند کلیه را در بیمارستان زنده نگهداشت بودند و برای ایشان طلب مغفرت و رحمت از درگاه الهی دارم.
دکتر طالب پور همچنین با اشاره به خدمات ارزشمند دکتر پورمند در دوران ریاست بیمارستان سینا بیان داشت؛ من برخود لازم می دانم از زحمات دکتر پورمند که سبب ایجاد تغییرات بنیادی در این مرکز شده اند قدردانی کنم. ایشان از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۷ که عهده دار ریاست بیمارستان بودند این بیمارستان را از یک مرکز ترومایی به یک مرکز ریفرال با عزت و صلابت علمی تبدیل کردند و در این دوران ما شاهد حضور گروه های پزشکی مختلف و متنوع در بیمارستان بوده ایم که همه این ها مدیون تلاش ها و زحمات سالیان دکتر پورمند است که بسیار باعث افتخار و قدردانی است. و ما به عنوان وارثان ایشان سعی می کنیم راه دکتر پورمند را ادامه دهیم.
دکتر ایرج فاضل، رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور در این مراسم گفت: من امروز به دو منظور به بیمارستان سینا، بیمارستان قدیمی و مورد علاقه همه ما آمدم، یکی قدردانی از زحمات دکتر پورمند است که انصافا قدم های بسیار بلندی را در همه جهات برداشته اند و دیگری عرضه ارادت و خضوع در برابر خانواده های ارجمند اهداء کنندگان عضو که با اهدای عضو عزیزان خود ایثار بزرگی را رقم زده اند.
وی افزود: ۳۱ اردیبهشت، روزی است که فتوای امام خمینی (ره ) در خصوص اهداء عضو صادر شد و مصادف شدن این روز با ولادت حضرت امام حسن را گرامی می دارم و باید بیان کنم تمام کسانی که در شکوفایی و رشد امر پیوند عضو در کشور شرکت داشتند انسان های عاشقی بودند و دکتر پورمند نیز یکی از این عشقان است و همچنین خانواده هایی که رضایت به پیوند عضو دادند نیز از دسته همین عاشقان هستند که یک مرتبه الهی است.
دکتر علی نوبخت حقیقی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان در این مراسم گفت: افتخار بسیار بزرگی نصیبم شده که در این روز بسیار مهم، سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) که مصادف شده با ۳۱ اردیبهشت ماه و روز فتوای حیات بخش امام خمینی (ره) در خصوص اهداء عضو در جمع شما دوستان هستم.
وی در ادامه به بیان آمار اهدای عضو و پیوند اعضا در کشور پرداخت و بیان داشت: این مراسم برای قدردانی از خدمات ارزندی استادی است که استاد علم و دانش و خضوع و خشوع است و من افتخار ۳۰ سال آشنایی با این بزرگمرد را دارم و ایشان زحمات فراوانی در بیمارستان سینا متحمل شد.
دکتر محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور هم با تبریک روز ولادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) بیان داشت: از زحمات دکتر پورمند تشکر و قدردانی می کنم و صحبت های خود را با بیان حدیثی از امام حسن (ع) مزین کرد و گفت: از امام حسن سوال کردند که بهترین نیکی های چیست ایشان فرمودند، بهترین نیکی ها اخلاق نیکو است و ما نیز باید سعی کنیم خود را در جامعه پزشکی که مخاطب ما مردم نیازمند هستند آراسته به اخلاق نیکو کنیم.
وی افزود: قطعا زحمات دکتر پورمند در بیمارستان سینا، یادگار ماندگاری است که در جای جای این بیمارستان ظهور و بروز دارد که ما قدردان آن هستیم و بحث پیوند کلیه یکی از این یادگارهاست که ارزش مضاعف و خطیری دارد.
دکتر مهدی شادنوش، رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت نیز ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) گفت: در جامعه کنونی انسان های وارسته ای وجود دارند که در سخت ترین لحظات زندگی خود، بزرگترین تصمیمات را می گیرند، مرگ به سراغ همه ما خواهد آمد ولی اینکه چگونه بمیریم یکی از مهمترین ویژگی های زندگی است انسان هایی که اهداء عضو می شوند خوب زندگی کرده اند که به زیبایی می میرند و خاطره خوبی از خود به جا می گذارند لازم است از همه خانواده های اهداء کننده تشکر کنم و همواره یادمان هست که این کار آنها چه تبعات بزرگی را بر جامعه می گذارد.
وی در ادامه افزود: استاد پورمند، انسان وارسته ای است که بیش از ۵۰ سال کار علمی و اجرایی به ثمر رسانده و همچنان محبوب است و این نشان از آن دارد که ایشان انسان بزرگی است من به عنوان یک شاگرد جامعه پزشکی دست ایشان و همچنین استاد فاضل و تمام کسانی که بنیانگذار اهداء عضو در کشور بودند را می بوسم و ما میراث درا خون دل خوردن ها و تلاش های این عزیزان هستیم و امیدوارم امانت دار خوبی باشیم و بتوانیم این علم را توسعه بدهیم و بتوانیم به دست آیندگان بسپاریم.
دکتر محمدرضا نیکوبخت، رئیس گروه ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز خود را به عنوان شاگرد دکتر پورمند خواند و گفت؛ من از سال ۱۳۶۴ به عنوان دستیار و شاگرد دکتر پورمند وارد بخشی شدم که ایشان، ریاست آن را به عهده داشتند و از روزهای اول شاهد تلاش های ایشان بودم.
دکتر پورمند، استاد پیشکسوت بیمارستان سینا نیز در این نشست ضمن تبریک ولادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) بیان داشت: در ابتدا از خانواده های محترم اهداء کنندگان قدردانی می کنم و سپس از عزیزانی که بر من منت گذاشتند و این مراسم را برگزار کردند تشکر می کنم.
وی افزود: از سال ۱۳۶۸ فتوای انجام پیوند داده شده بود ولی متاسفانه در اولین جلسه مجلس رای نیاورد و دکتر وحید دستجردی و حضرت آیت الله یزدی در زمینه پیوند عضو مساعدت بسیار کردند که جای قدردانی دارد و در سال ۱۳۷۳ جوانی دچار مرگ مغزی شد و مادر ایشان که مادر شهید بود ایثارگرانه رضایت داد و اولین عمل پیوند کلیه انجام شد.
دکتر محمدکاظم آقامیر، قائم مقام رئیس بیمارستان سینا نیز ضمن تبریک به دکتر پورمند بیان داشت، دوربینی به قدمت جنگ جهانی دوم داشتم که برای من بسیار عزیز بود که دوست داشتم آن را به عزیزترین فرد هدیه کنم و امروز آن را تقدیم دکتر پورمند می کنم.
در این مراسم پیام ارسالی دکتر علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز قرائت شد؛
بسم الله الرحمن رحیم، برای اینجانب مایه بسی خرسندی و مسرت فراوان است که مراسم بزرگداشت استاد گرانمایه جناب آقای دکتر غلامرضا پورمند در خجسته سالروز میلاد با سعادت دومین اختر تابناک هدایت و ولایت حضرت امام حسن مجتبی (ع) و به همت جمعی از دوستدران و ارادتمندان این مرد نیکوخصال برگزار می شود که خاضعانه از همه عزیزان سپاسگزارم اگرچه اینجانب به واسطه فشردگی جدول برنامه کاری از حضور در این مراسم معنوی و دیدار استاد معظم و سایر سروران حاضر در این محفل محروم ماندم اما دریغم آمد که از اظهار اردات و ابراز مروت نسبت به ایشان غفلت ورزم و در زمره حقشناسان قرار نگیرم. اینجانب بر این باورم، گرامیداشت مقام بزرگانی مانند استاد فرزانه جناب آقای دکتر پورمند و بر شمرده خصایل نیکو و سجایای اخلاقی ایشان وظیفه انسانی، اخلاقی و دینی است بسیاری از پژوهشگران جوان در این زمانه نیازمند الگو و راهنما و یا به تعبیر خواجه شیراز محتاج دلیل راه هستند و بدون تردید جناب آقای دکتر پورمند که در قامت بارز و خلف رادمردان خردمندی همچون پور سینا و ذکریای رازی ظاهر شده است می تواند به قطب نما و نور درخشنده ای برای نسل جدید پزشکان و درمانگران جامعه ایرانی تبدیل شود تا این عزیزان از گرفتار آمدن به دام رهزنان در امان نگهدارد بنده به واسطه بهره مندی از دانش و تخصص این استاد بزرگوار خود را برای همیشه رهین منت ایشان می دانم چنان چه لطف و بزرگواری این عزیز شامل حال بنده نمی شد اکنون در ادای وظایف خود ناتوان بودم اینجانب در پایان از زحمات دست اندر کاران و مجریان این برنامه قدردانی نموده و سلامتی و مزید سرافرازی و بهروزی استاد ارجمند جناب آقای دکتر پورمند را از درگاه خداوند یگانه هستی مسئلت می نمایم.