سومین همایش نفس در تبریز برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، سومین همایش نفس به همت بسیج جامعه پزشکی استان در تالار مصلی امام خمینی (ره) تبریز برگزار شد .
نماینده ولی فقیه در استان در این همایش گفت: نگرش مردم نسبت به اهدای عضو در جامعه امروز ما مثبت شده است و دو عامل اعتقادات مذهبی و انسان دوستی نقش مهمی در تغییر نگرش نسبت به این مسئله دارد، یافتهها نشان میدهد که مهمترین دلیل موافقت با اهدای عضو، مسایل دینی و پاداش اخروی است.
حجتالاسلام دکتر سید محمد علی آل هاشم اظهار کرد: نیاز به اهدای عضو در کشور ما رو به افزایش و میزان رضایت به اهدای عضو ناکافی بوده و از جمله مهمترین عوامل محدود کننده، عدم رضایت خانواده است.
وی افزود: علی رغم آمار بالای مرگ مغزی در ایران اسلامی، بسیاری از خانوادهها به انجام این کار رضایت نمیدهند، البته در سالهای اخیر با تکمیل فرم های اهدای عضو، بسیاری از افراد اهدای عضو را مشروط به رضایت خود در دوره حیات کردهاند.
وی با اشاره به برخی شائبهها مبنی بر احتمال برگشت به زندگی افرادی که دچار مرگ مغزی میشوند، بیان کرد: توصیه میشود تیمهای مراقبتی و درمانی به درک خانوادهها نسبت به مفهوم مرگ مغزی و برگشتناپذیری آن کمک کنند و اطلاعات کاملی را در این رابطه به خانوادهها بدهند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی آذربایجان شرقی نیز در این همایش گفت: با تلاش سفیران سلامت، بسیج جامعه پزشکی استان و شهرداری تبریز، ۲۰ هزار نفر در آذربایجان شرقی، فرم اهدای عضو پر کردهاند.
دکتر محمد ایرجیان افزود: با توجه به نیاز ویژه و ضروری استان ما به ترویج فرهنگ اهدای عضو و انجام عمل پیوند، سفیران سلامت بدون هیچگونه چشمداشتی در سرما و گرما به این منظور تلاش میکنند.
وی بیان کرد: خوشبختانه به همت مسئولان استانی و کشوری، انجام پیوند کبد هم در تبریز کلید خورده و بخش پیوند فعال شده است.
رسول زارعزاده، دبیر اجرایی سومین همایش نفس نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: قریب به ۳۰ درصد نیازمندان به پیوند عضو از شمالغرب کشورمان هستند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این همایش با بیان این که ۷۰ درصد بیماران نیازمند به پیوند کبد با اصلاح رژیم غذایی بهبود مییابند، گفت: بسیاری از این بیماران با اصلاح نان و برنج سفید (بدون سبوس) از سبد غذاییشان از نیاز به پیوند کبد نجات پیدا کردند.
دکتر موسی صالحی با بیان این مطلب اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا نیازی به پیوند اعضا نداشته باشیم، گروه پیوند اعضا، خانوادهها، اساتید دانشگاه، پزشکان متخصص و تیم جراحی می توانند تبدیل به گروهی شوند که نیاز کمتری به پیوند عضو داشته باشیم.
صالحی در ادامه با تاکید بر اینکه باید فرهنگ سازی شود تا کسی در صف پیوند نباشد، گفت: رسانهها باید تلاش کنند تا مردم عضوی مثل کبد را بشناسند؛ چرا که اگر مردم بدانند که ساختار و وظیفه کبد چگونه است، هرگز این کارها را با سبد غداییشان نمیکنند، مردم هیچ چیز از کبد نمیدانند و باید آن را معرفی کرد.
وی بیان کرد: کبد از مغز هم مهمتر بوده و معتقد هستم آشپزی و مواد غذایی اهمیت زیادی دارند و کارکرد کلیه ارگانهای بدن را تحت تاثیر قرار میدهند، اگر مردم چیزی از غذا و کبد میدانستند، هرگز نان سفید و برنج آبکشی شده سر سفرههایمان نبود.
وی با اشاره به اینکه مشکل مردم داشتن سبد غذایی غلط است، اظهار کرد: با دستان خودمان و صرف هزینههای بسیار زیاد، گندم و برنج را به عنوان دو منبع غذایی اصلی سفید و کبد را خراب میکنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان با تاکید بر ضرورت استفاده از میوه و سبزیجات به منظور تامین ویتامینهای بدن، خاطرنشان کرد: بسیاری از سرطانها به دلیل اجتناب از میوه و سبزی ایجاد میشود و این در حالی است که چندین بشقاب برنج را به برگهای پونه و نعناع ترجیح میدهیم، هیچ بدنی در دنیا به بیش از پنج قاشق برنج سالم در روز نیاز ندارد.
در پایان این مراسم از خانواده زنده یاد شکر علی فرزاد، اهدا کننده عضو از استان کهگیلویه و بویر احمد که کبد وی به جانباز تبریزی پیوند زده شده است، به نیابت از سایر خانوادههای اهداکننده تقدیر شد.