برگزاری مراسم معارفه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده بهعنوان معاون آموزش و پژوهش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این مراسم از ساعت ۱۴:۳۰ روز دوشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۹۸ با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد.
در ابتدای مراسم حجتالاسلاموالمسلمین دکتر رستمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، ضمن خوشامدگویی به حضار و گرامیداشت ایام پربرکت ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: موضوع دروس معارف و فعالیتهایی که درزمینهٔ پژوهش در نهاد در حال پیگیری است؛ موضوعات مهمی است و یکی از مهمترین ظرفیتهای نهاد، روحانیت و نظام در حوزه آموزش است.
وی در ادامه اظهار داشت: در بخش گروه معارف نهاد، استادان علاوه بر اینکه بر اساس معیار و استانداردهای گزینشی نظام آموزش کشور انتخاب میشوند در گزینش نهاد نیز ازلحاظ اخلاقی، دینی، رفتاری و ... نیز مورد گزینش و تجزیهوتحلیل قرار میگیرند.
رئیس نهاد در ادامه با اشاره این نکته که در گروه معارف ظرفیتهای بسیاری وجود دارد؛ اظهار داشت: یکی از چالشهای مجموعه معاونت آموزش و پژوهش، انطباق سیاستهایی که در معاونت تدوین میشود با نهادهایی است که آن محتوا را ارائه میدهند.
وی در ادامه به مراکز و مدیریتهای زیرمجموعه معاونت آموزش و پژوهش نهاد، به معرفی جایگاه والای مرکز هماندیشی استادان اشاره کرد و افزود: حوزه آموزش مجازی یکی دیگر از ثمرات و دستاوردهای مهم نهاد است و در ساختار نهاد این حوزه نقش کلیدی و یک موضوع مهم موردبحث است؛ همچنین در بخش پژوهش، تخصصی کردن موارد پژوهشی در راستای سیاستهای نهاد امری ضروری است.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر رستمی در خاتمه، از حجتالاسلاموالمسلمین قریشی مسئول سابق معاونت آموزش و پژوهش نهاد، به خاطر زحمات بیدریغشان در این عرصه تشکر و قدردانی کرد و وی را «ایده پرداز»، «خلاق» و «تلاشگر» توصیف کرد و همچنین به حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده بابت قبول سمت جدیدشان بهعنوان مسئول معاونت آموزش و پژوهش نهاد تبریک گفت و وی را فردی «خوشفکر»، «خلاق»، «تحصیلکرده» و «آشنا با فعالیتهای آکادمیک» دانست و افزود: با توجه به گذشته و سوابق درخشان حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده امیدوارم شاهد دوره پربارتری در مجموعه معاونت آموزش و پژوهش باشیم.
در ادامه مراسم حجتالاسلاموالمسلمین قریشی، ضمن خوشامدگویی به حضار اظهار داشت: در امر آموزش هیچ بهرهای برای ما بالاتر از ارتباط بیشمار با دانشجویان نیست و یکی از مشکلات ما در ارائه دروس با زبان دانشجوی امروزی است و ما باید در دل دانشجویان نفوذ کنیم که این امر همت و تلاش زیادی را میطلبد.
وی با اشاره به قدیمی بودن متون و محتوای دروس گروه معارف افزود: یکی از کارهایی که در حوزه گروه معارف به آن توجه کمتری شده است بهروزرسانی دروس معارف است و ما باید از کتاب محوری به سمت ایجاد بستههای آموزشی سوق پیدا کنیم.
وی در ادامه از حجتالاسلاموالمسلمین رستمی به دلیل حسن انتخابشان برای معاونت آموزش و پژوهش تشکر کرد و گفت: خرسندم از اینکه میبینم انسانی آشنا به فعالیتهای آکادمیک و حوزه پژوهش و آموزش و با دغدغه برای این حوزه در نظر گرفته شده است.
در ادامه حجتالاسلاموالمسلمین عیسی زاده، ضمن قدردانی از حسن نیت حجتالاسلاموالمسلمین رستمی و تشکر از حجتالاسلاموالمسلمین قریشی به خاطر زحمات ارزشمندشان در این حوزه اظهار داشت: ماموریت معاونت آموزش و پژوهش نهاد بخشی از یک ماموریت مهم و گسترده برای نهاد است.
وی در ادامه به نکات و چشماندازهای مهم در معاونت آموزش و پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: چشمانداز معاونت آموزش و پژوهش بخشی از چشمانداز نهاد و چشمانداز نهاد بخشی از چشمانداز انقلاب اسلامی در ۴۰ ساله دوم انقلاب است که بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی در ادامه نقش سترگ معاونت آموزش و پژوهش را تربیت نیروی انسانی متعهد و کارآمد معرفی کرد و افزود: تربیت نیروی انسانی متعهد و کارآمد همان ماموریت مهم است که دشوار، حساس و سرنوشتساز است و دستیابی به این هدف والا مبتنی بر توجه به سه ضلع مثلث استاد، دانشجو و متن آموزشی و تربیتی است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: آنچه از معاونت آموزش و پژوهش بهعنوان مجموعه علمی و تخصصی با دارا بودن سرمایه و ظرفیت عظیم استادان و نیروی انسانی متخصص و متعهد از یکسو و در اختیار داشتن منابع غنی وحیانی یعنی قرآن و احادیث اهلبیت و آثار ارزشمند دانشمندان حوزه و دانشگاه از سوی دیگر و مخاطبانی فرهیخته، هوشمند و نخبه انتظار میرود این است که تمام تعاملات فکری، تحلیلی، جهتگیریها و تصمیم و عملکردهای خود را بر اساس روشها و متدهای علمی و بروز بنا نهد.
وی در ادامه اظهار داشت: تربیت معنوی و اخلاقی جوانان دانشجو، آن هدف غایی و نهایی است که بایست با ایجاد و ارتقای شناخت صحیح و ورزیده ساختن اندیشه آنان در ابعاد مختلف حیات متعالی فردی و اجتماعی از طریق بهکارگیری استادان عالم، متخلق و دغدغه مند و شیوههای موثر، پویا و مترقی دنبال شود.
دانشیار مرکز علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه افزود: گروههای معارف در دانشگاهها بهعنوان گروهی علمی و مستقل در حین برخورداری از جایگاه ویژه در دانشگاه لازم است همت خود را در راستای تحقق اهداف نهاد که همان تربیت نیروهای مومن و متخلق است قرار دهند؛ همچنین ماموریت پژوهش در معاونت باید در جهت بهبود آموزش به جهت محتوای غنی و ضروری و انتقال موثر پیامها و مفاهیم با شیوههای علمی و روزآمد باشد.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: در معاونت آموزش و پژوهش بخش مهمی از راه طولانی و دشوار که همان نقشه مهندسی برای طی طریق است به همت حجتالاسلاموالمسلمین قریشی و سایر دستاندرکاران معاونت مهیا شده است که امید است با عنایات خدای متعال و همکاری دلسوزانه همه دوستان و اعضای گروههای معارف سراسر کشور گامهای عملی نقشه نیز برداشته شود.
در بخش پایانی جلسه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر رستمی با اهدای یادبودی از زحمات حجتالاسلاموالمسلمین قریشی تقدیر و حکم مسئولیت حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده را به وی تقدیم کرد.
خبر: ابوالفضل علیزاده
عکس رضا شریفی زاده