دبیر استانی بسیج ملی کنترل فشارخون گفت: عمدهترین علت مرگومیر بیماران قلبی و عروقی فشارخون بالای آنان بوده است
دکتر عبدالمحمد خواجهئیان در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر افزود: در سال گذشته ۹۷هزار نفر در ایران بر اثر ابتلا به فشارخون جان خود را از دست دادند که میزان پرفشاری خون در خانمها بالاتر از آقایان است.
۲۴درصد ساکنین استان بوشهر به فشارخون بالا مبتلا هستند
۹۵درصد بوشهریها بیشتر از میزان استاندارد جهانی نمک مصرف میکنند
۵۰درصد افراد بالای ۳۰سال استان مورد غربالگری فشارخون قرار میگیرند
وی تصریح کرد: پیشبینی شده یکسوم جمعیت بالای ۳۰سال ایران مبتلا به فشارخون بالا هستند و بیش از نیمی از آنان از بیماری خود اطلاع ندارند و هدف از اجرای این طرح نیز شناسایی همین افراد و شروع درمان برای آنان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: استان بوشهر جزو استانهای با شیوع بالای این بیماری نبوده اما این به معنی اینکه خطری ما را تهدید نمیکند نیست زیرا خطر برای همه افرادی که تحرک کافی ندارند وجود دارد و ازاینرو برای ساکنان استان بوشهر نیز وجود دارد زیرا از استانهای کمتحرک کشور هستیم.
دکتر خواجهئیان اظهار داشت: در سال ۹۷ با بررسیهای دقیق و دومرحلهای، وضعیت ابتلا به پرفشاری خون هم استانیها موردسنجش قرار گرفت و نشان از فشارخون بالای ۲۴ درصد از ساکنین استان بوشهر داشت که شهرستانهای دشتی بالاترین و دیّر کمترین میزان ابتلا به فشارخون را دارا بودند.
دبیر بسیج ملی کنترل فشارخون استان بوشهر گفت: مهمترین عامل افزایش فشارخون مصرف نمک است که میتواند هم نقش افزایشدهنده فشارخون و هم کنترلکننده را داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: ۹۵درصد بوشهریها بیشتر از میزان استاندارد جهانی نمک مصرف میکنند که استاندارد آن ۵ گرم است.
دکتر خواجهئیان تصریح کرد: هدف ما در بسیج ملی کنترل فشارخون این است که ۵۰درصد افراد بالای ۳۰سال استان که بیش از ۲۵۰هزار نفر هستند مورد غربالگری قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: گروه هدف این طرح تمامی افراد بالای ۳۰ سال، بیماران کلیوی و زنان باردار در هر سنی که باشند بوده که چنانچه سایر افراد نیز مراجعه کنند برای آنان خدمات انجام میشود.
دبیر بسیج ملی کنترل فشارخون استان بوشهر گفت: نحوه اجرای طرح بهگونهای بوده که افراد میتوانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و خانههای بهداشت فشارخون آنان گرفتهشده و در سامانه سیب به ثبت رسانده میشود.
دکتر خواجهئیان افزود: همچنین افراد میتوانند با مراجعه به پایگاههای ثابت و سیار در بیمارستانهای غیردانشگاهی، مطبهای خصوصی، درمانگاهها و از طریق دسترسی به سامانهای که به آن مراکز داده میشود فشارخون خود را ثبت نمایند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: افراد میتوانند با مراجعه به ۶۷ تیم سیار در جاهایی که پرجمعیت بوده و تمرکز جمعیت وجود دارد مراجعه کرده و فشارخون خود را ثبت کنند.
وی از دیگر راههای ثبت فشارخون را مراجعه به سامانه خوداظهاری عنوان کرده و گفت: افراد چنانچه در منزل دسترسی به دستگاه سنجش فشارخون دارند میتوانند به سامانه مراجعه کرده، با وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد به سوالات پاسخ داده و فشار خود را ثبت کنند.
کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و اعضای کارگروه در سالن اجتماعات استانداری بوشهر برگزار شد.
انتهای پیام/ م.ف۱۰۲۴