عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

با حضور دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان، کارکرد کمیته تغییر اقلیم در تعامل با موسسه های تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفت

با حضور دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان، کارکرد کمیته تغییر اقلیم در تعامل با موسسه های تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفت


اولین جلسه کمیته هماهنگی امور پژوهش، فناوری و انتقال یافته سازمان در سال ۱۳۹۸ با حضور دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری، دکتر جهانفر دانشیان مدیر کل دفتر امور پژوهشی و معاونان پژوهشی موسسه های تحقیقاتی دوشنبه ۳۰ اردیبهشت سال جاری در سالن اندیشه برگزار شد. در این جلسه ضمن مروری بر کارکردهای کمیته تغییر اقلیم، پیرامون موضوعات مهمی از قبیل ارائه مگاپروژه های کاربردی در تعامل  با موسسه های تحقیقاتی مرتبط از طریق وبینار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان با اشاره به رویکرد سازمان در آینده پژوهی و برنامه محوری از موسسه های تحقیقاتی در ستاد و بخش های استانی خواست پیرامون عناوین و تعداد مگاپروژه های پیشنهادی با این معاونت همفکری و مشارکت نمایند تا بتوان با جمع بندی آن از نظرات کلیه همکاران محترم در تدوین و تصویب آن بهره مند شد. وی هم چنین با برشمردن ویژگی های یک مگاپروژه و فردی که قرار است رهبری آن را در سطح ملی بر عهده گیرد یادآور شد سازمان در نظر دارد تمام ظرفیت های محققان خود در  موسسه های تحقیقاتی  و هم چنین ابزار و تجهیزات ، اراضی و ایستگاه های تحقیقاتی را در اجرای مگاپروژه های اولویت دار به کار گیرد. معاون پژوهش و فناوری سازمان با تاکید بر این مطلب که رویکرد این معاونت در اجرای پروژه های پژوهشی پاسخگویی به نیاز کشور است از کلیه موسسه های تحقیقاتی خواست در همکاری با پژوهشکده ها و پژوهشگاه بیوتکنولوژی در تدوین پروپوزال مشترک مگاپروژه های سازمان همکاری کنند و با هدفگذاری رفع مشکلات اصلی کشاورزی کشور در راستای تقویت تولید داخلی نقش آفرینی نمایند.
دکتر دانشیان مدیر کل دفتر امور پژوهشی با اشاره به اهمیت موضوع تغییر اقلیم به عنوان مهمترین چالش روز دنیا، از آغاز به کار کمیته تغییر اقلیم در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی خبر داد. وی با اشاره به ضرورت استمرار برگزاری جلسات این کمیته  به صورت منظم   ابراز امیدواری کرد اهداف این کمیته بتواند در راستای اجرای برنامه استراتژیک سازمان با انسجام بیشتری دنبال شود. وی با اشاره به رئوس برنامه های پژوهشی سال ۹۸ یادآور شد ۱۱ راهبرد ابلاغ شده از مجموعه راهبردهای ابلاغی رئیس محترم سازمان مربوط به حوزه پژوهش و فناوری است که در این راستا اجرای مگاپروژه های کاربردی برای حل مسائل اصلی بخش کشاورزی در اولویت برنامه های پژوهشی سال ۹۸ قراردارد. وی با تاکید بر ضرورت مشارکت کلیه موسسه های تحقیقاتی در اجرای برنامه های پژوهشی سال جاری  از تدوین کتابچه ای با محوریت اقدام های لازم برای اجرایی شدن راهبردهای ابلاغی پژوهش و فناوری سازمان خبر داد و ابراز امیدواری کرد با هم افزایی و تعامل مراکز و موسسه های تحقیقاتی ستاد و استانی بتوان در اجرای سیاست های ابلاغی و تحقق سازمانی پیامد محور و اثربخش بیش از پیش گام برداشت.
دکتر مسعود گودرزی عضو کمیته تغییر اقلیم با ارائه گزارشی پیرامون تغییر اقلیم، آثار این پدیده را در کشاورزی و منابع طبیعی در افزایش دمای کره زمین، بالاآمدن سطح آب و طغیان آفات و بیمارهای گیاهی برشمرد. وی با اشاره به این مطلب که مهم ترین تهدید تغییر اقلیم در کشاورزی کاهش عملکرد محصولات زراعی و باغی است خاطر نشان ساخت این پدیده دارای تبعات بسیار متعددی است و لازم است به منظور کاهش تهدیدهای ناشی از آن به ویژه در تامین امنیت غذایی آینده کشور که به مباحث امنیت ملی گره می خورد برای مدیریت آن برنامه ریزی کرد.
دکتر قاسم حسینی سالکده معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن ارائه گزارشی از ظرفیت های پژوهشی این پژوهشگاه در ایجاد همکاری های مشترک با سایر موسسه ها ابراز امیدواری کرد با شکل گیری این تعامل ، فصل جدیدی از اثربخشی فعالیت های پژوهشی محققان این سازمان در سطح ملی شکل گیرد.
معاونان پژوهشی موسسه های تحقیقاتی حاضر در جلسه و هم چنین سایر رئیسان مراکز تحقیقاتی استانی از طریق وبینار به ارائه دیدگاه های خود پیرامون پدیده تغییر اقلیم در کشاورزی پرداختند و ابراز امیدواری کردند با اجرای برنامه ریزی های متناسب با این پدیده در راستای سازگاری، بتوان با شناسایی الزامات تبدیل این تهدید به فرصت، آینده روشنی را برای بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی رقم زد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی