جراحی موفقیتآمیز بیماری با ۱۹ سنگ مثانه در بیمارستان کنگان
دکتر حسن حیدری در این خصوص گفت: خوشبختانه امروز میتوانیم با افتخار خدمت مردم عزیزمان عرض کنیم که با توکل بر خدا و همت مجموعه وزارت بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی استان و پزشکان خوبی که جذب کردهایم، امکان انجام برخی از عملهای جراحی سخت نیز در بیمارستان کنگان فراهمشده است.
وی افزود: این موضوع در اصل، از اعتماد مردم نشات میگیرد و طبیعتاً ما وظیفه داریم تا پاسخی شایسته به اعتمادها دهیم و از این بابت خدا را شاکریم.
متخصص و جراح کلیه و مجرای ادراری بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان نیز در خصوص این عمل گفت: بیمار، کشاورز ۵۳ سالهای است که باسابقه جراحیهای متعدد سنگ در کلیه، مثانه و حالب که هر نوبت به دنبال خارج کردن سنگ بدون پیگیری و بررسی علت آن تا ابتلای بعدی به سنگ به دست فراموشی سپرده میشده است.
دکتر مصطفی نبی زاده اظهار داشت: شاید نیاز به فرهنگسازی در کل کشور دارد چون در سایر مناطق ایران نیز همچنین مواردی وجود دارد که بیماران تنها در زمان درد و اشکال در ادرار کردن پیگیر درمان میشوند و بعد از خروج سنگ، اصلیترین بخش درمان که بررسی علت زمینهای است به دست فراموشی سپرده میشود.
متخصص و جراح کلیه و مجرای ادراری بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان افزود: عوامل خطر اپیدمیولوژیک متعددی در ایجاد سنگ نقش دارند که میتوان به افزایش درجه حرارت محیط که به علت از دست رفتن مایعات در اثر تعریق، داشتن سابقه خانوادگی و ایجاد سندروم متابولیک که با چاقی شکمی، تری گلیسیرید بالا، دیابت، فشارخون بالا و ...، رژیم غذایی نامناسب، استفاده از رژیمهایی با پروتئین حیوانی بالا و... اشاره کرد.
دکتر نبی زاده عنوان کرد: مطمئناً، درمان اصلی در بیماران با سنگهای ادراری، بررسی و درمان علت زمینهای تشکیل سنگ و نیز اصلاح رژیم غذایی با توجه به علت است که شاید خیلی توسط بیماران جدی گرفته نمیشود که منجر به جراحیهای متعدد و حتی نارسایی کلیه و به دنبالان دیالیز و حتی پیوند کلیه میشود.
انتهای پیام/ م.ص- ۴۰۲۰