پژوهشگاه نیرو به منظورتوسعه همکاریها؛ آزمایشگاه تحقیقاتی الکتروشیمی و جداسازی افتتاح می کند
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو، دکترمجید قهرمان افشار مسئول این آزمایشگاه؛ هدف از بنیانگذاری این واحد را ارتقای سطح مطالعه و تحقیقات پیرامون پایش وضعیت و مشکلات بهرهبرداری صنعت برق به منظور رفع مشکلات موجود در بخش شیمی نیروگاه ها بر پایه روشهای الکتروشیمی و جداسازی عنوان نمود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه نیروگاه به عنوان قلب صنعت برق می باشد و شریانهای اصلی آن آب، سوخت و روغن با علم شیمی رابطه تنگاتنگ دارند، بنابراین راه یافتن به زمینه های مشترک تحقیقاتی جداسازی و الکتروشیمی در بررسی فعل و انفعالات ترکیبات شیمیایی در تماس با فلزات و آلیاژهای گوناگون در صنعت برق از مهم ترین سرفصل فعالیت های این واحد آزمایشگاهی است.
این آزمایشگاه دارای امکاناتی نظیر سیستم های پیشرفته جداسازی مایعات (دستگاه کروماتوگرافی یونی مجهز به سیستم اتوسمپلر)، سیستم های پیشرفته الکتروشیمی (دستگاه پتانسیواستات/گالوانواستات/پتانسیومتر/ماژول امپدانس)، پایلوت شبیه سازی شرایط محیط خورنده در کندانسور و سیستم خنک کن نیروگاه، پایلوت اندازه گیری دینامیک و اثرگذاری بازدارنده های خوردگی، تجهیزات عمومی آزمایشگاهی (ترازو، آون، همزن، هیتر، استیرر، سمپلر، pH متر، ظروف شیشه ای، ...)، الزامات استاندارد ISO ۱۷۰۲۵ (دوش، چشم شور، کپسول آتش نشانی، هود، ...) و همچنین فضای آزمایشگاهی و اتاق کارشناسی مجزا میباشد.
همچنین در این آزمایشگاه خدمات آزمایشگاهی نظیر: سنجش مقادیر بسیار کم آنیونها و کاتیون های چرخه آب-بخار و آب خنک کن نیروگاهها به روش یون کروماتوگرافی، پلاریزاسیون تافل جهت تشخیص میزان خوردگی و رسوبات تجهیزات نیروگاهی، اسپکتروسکوپی امپدانس تعیین مقاومت الکتریکی تجهیزات نیروگاهی، بررسی اثر انواع بازدارنده های خوردگی و رسوب گذاری در محیط آبی به روشهای الکتروشیمیایی، بررسی غلظت عوامل خورنده در محیط های نیروگاهی به روش یون کراماتوگرافی، سنجش ترکیبات دارویی، غذایی و شوینده ها (داروی بتانکل وانادارو، آلپرازولام تهران دارو، ...)، سنجش سموم و ترکیبات ضد شپش، کنترل کیفیت باتری ها (چرخه شارژ-دشارژ، ظرفیت، جریان بیشینه، پتانسیل در جریان صفر، طول عمر ....) انجام خواهد شد.
دکتر قهرمان افشار افزود: این واحد برای نیل به آرمان نهایی خود با بکارگیری نیروهای متخصص و بهره گیری از تجربه و تخصص درون و برون پژوهشگاهی، محیطی مناسب جهت پیشرفت علمی و عملی فراهم نموده است. توسعه همکاری با سایر صنایع نظیر صنایع داروسازی، صنایع غذایی و صنایع تولید مواد شوینده و بهداشتی در دستور کار این واحد آزمایشگاهی می باشد. از سمتی دیگر، ایجاد شبکه همکاری با سایر پژوهشکده ها و آزمایشگاه های الکتروشیمی و جداسازی معتبر کشور از اهداف بلند مدت این واحد آزمایشگاهی محسوب می شود.
همچنین ایشان در ادامه افزود: برگزاری کارگاه های آموزشی نحوه کار با دستگاه های الکتروشیمیایی و جداسازی با ارائه مدرک معتبر نیز از برنامه هایی است که در آینده توسط این واحد آزمایشگاهی و تحقیقاتی محقق خواهد شد.
گفتنی است گروه شیمی و فرآیند پژوهشگاه نیرو در راستای رسالت خود در زمینه انجام پژوهش های مورد نیاز صنعت برق اقدام به تاسیس این آزمایشگاه نموده است