انجام بیش از ۱۳ هزار بازدید از محل تهیه و توزیع مواد غذایی در ماه مبارک رمضان
رییس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ۱۳ هزار و ۶۵۳ مورد بازدید از محل های تهیه و توزیع مواد غذایی در ماه مبارک رمضان توسط ۱۹۸ تیم بازرسی مرکز بهداشت استان انجام شده است.
محمد باباخانی، در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه ۳۸۳ نفر در قالب ۱۹۸ تیم بارزسی در ایام ماه مبارک رمضان بر سلامت مواد غذایی و آب نظارت دارند، ابراز کرد: در ایام ماه مبارک رمضان استقبال مردم از مواد غذایی مانند زولبیا و بامیه و حلیم، سوپ و شله افزایش می یابد به همین دلیل برخی از افراد سود جویی که مجوز تهیه و طبخ این مواد غذایی را ندارند اقدام به توزیع این مواد غذایی می کنند که این کار تخلف محسوب می شود و مردم باید دقت کنند صرفا باید زولبیا و بامیه را از شیرینی فروشی ها خریداری کرده و برای تهیه سوپ، حلیم و شله به رستورانها، آشپزخانه ها و کبابی ها مراجعه کنند و به عنوان مثال زولبیا و بامیه را از سوپر مارکت ها خریداری نکنند چرا که سوپر مارکت ها اجازه فروش زولبیا و بامیه را ندارند.
وی با اشاره به اینکه اگر مراکز فروش فست فود در ماه رمضان اقدام به تهیه سوپ و حلیم می کنند این کار آنها نیز خلاف قوانین است، عنوان کرد: اگر شهروندی بعد از خریداری کردن ماده غذایی متوجه فاسد بودن ماده غذایی شد و یا بعد از مصرف دچار مسمومیت شد باید با تلفن ۱۹۰ همکاران بهداشت محیط را در همان لحظه در جریان این اتفاق قرار دهند تا از غذا نمونه برداری شود ، برخی از شهروندان بعد از اینکه دچار مسمویت می شوند پیگیر درمان می شوند و بعد از چند روز شکایت خود را اعلام می کنند در این شرایط به خاطر اینکه امکان نمونه برداری از غذا میسر نیست پیگیری شکایت آنها با مشکلاتی مواجه می شود.
رییس گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان با بیان اینکه تیم بازرسی بهداشت محیط از ابتدای ماه مبارک رمضان تا عید فطر بازرسی های خود را ادامه می دهند، تصریح کرد: بازرسان از صبح تا پس از افطار مشغول بازرسی هستند و در برخی از مناطق مانند طرقبه و شاندیز تا ساعات اولیه بامداد بازرسی ادامه دارد بنابراین در هر ساعتی شهروندان با شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند می توانند نکات خود را در خصوص کیفیت ماده غذایی و یا محل تهیه و توزیع آن اعلام کنند.
باباخانی با اشاره به اینکه از ابتدای ماه مبارک رمضان ۱۳۲تیم بازررسی قبل از افطار و ۶۶ تیم بازدید بعد از افطار را برعهده دارند،خاطرنشان کرد: اگر شهروندان با توزیع ماده غذایی پشت ماشین روبرو شدند می توانند به مرکز بهداشت استان به شماره تلفن ۳۸۴۱۵۰۰۱ تماس بگیرند تا تیم به محل اعزام شود و مانع آن شوند.
وی با بیان اینکه از ۱۴ اردیبهشت ماه تا پایان روز ۲۳ اردیبهشت ماه ، ۱۳ هزار و ۶۵۳ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی انجام شده است، اظهار کرد:تاکنون ۲۱۷ مورد تخلف معرفی به دادگاه شده است و از این میان ۴۴ موردمنجر به تعطیلی مرکز انجام شده است و ۱۴ هزار و ۹۶۴ کیلوگرم مواد غذایی نا سالم ، معدوم شده است.
باباخانی با اشاره به اینکه ۹ هزار و ۵۷۸ مورد کلرسنجی منابع آب و استخر شنا مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: ۸۷۸ مورد نمونه برداری میکروبی از آب استخر شنا و ۶ هزار و ۴۳۰ مورد سنجش پورتابل مواد غذایی در محل نیز تاکنون ثبت شده است، علاوه براین ۴۲۳مورد نیز شکایات مردمی از طریق تلفن ۱۹۰ در سامانه ثبت شده است.
{jcomments on}