عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون بهداشت دانشگاه: ۴۰ تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به پرفشاری خون از بیماری خود اطلاع ندارند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علون پزشکی مشهد بالای ۳۰ سال سن دارند اظهار کرد: تا کنون ۱۸۰ هزار بیمار مبتلا به فشار خون شناسایی شده است و پیش بینی می شود حدود ۶۰۰ هزار نفر در استان مبتلا به این بیماری باشند که ۴۰ تا ۵۰ درصد این افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند.

دکتر مهدی قلیان در نشست خبری بسیج ملی غربالگری فشار خون با بیان اینکه تلاش می شود در برنامه بسیج ملی غربالگری فشار خون، نیمی از جمعیت بالای ۳۰ سال به مراکز جامع سلامت مراجعه و در این طرح شرکت کنند خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود در این طرح ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر بیمار جدید و ۱۲۵ فرد در آستانه ابتلا به این بیماری شناسایی شوند.

وی با بیان اینکه افرادی که حداکثر و حداقل فشار خون آنان به ترتیب از ۱۴۰ و ۹۰ بیشتر باشد، مبتلا به پرفشاری خون تشخیص داده می شوند تصریح کرد: در صورت شناسایی بیمار مبتلا به پر فشاری خون، برای درمان به سطوح تخصصی ارجاع می شوند و در افراد در معرض ابتلا نیز مشاوره های بهداشتی و پزشکی در راستای تغییر سبک زندگی و پیشگیری ارائه می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بسیج اطلاع رسانی در زمینه بیماری فشار خون بالا از ۲۷ اردیبهشت با همکاری تمامی سازمان ها و نهادهای استان اغاز می شود اظهار کرد: در مرحله دوم این طرح که از نیمه دوم خرداد الی نیمه نخست تیر ماه اجرا می شود طرح غربالگری و پیشگیری در مراکز جامع سلامت، بیمارستان های دولتی و غیر دولتی و استقرار ۹۶ تیم سیار در اماکن پرتردد اجرا می شود.

وی با بیان اینکه فشار خون بالا، یک بیماری خاموش است که فرد از آن بی اطلاع است و تا زمان ایجاد صدمات جبران ناپذیر بر روی بدن علائم خاصی ندارد اظهار کرد: اگر این بیماری در زمان مناسبی تشخیص داده شود به طور حتم می توان از عوارض آن و حتی مرگ زودهنگام جلوگیری کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری فشار خون علامت خاصی ندارد و در موارد پیشرفته می تواند با سردرد و یا درد قفسه سینه بروز کند تصریح کرد: سبک زندگی، تغذیه نامناسب، مصرف مشروبات الکلی، مصرف نمک و روغن های اشباع، استعمال دخانیات، کم تحرکی، استرس از مهمترین عوامل ابتلا به فشار خون محسوب می شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ژنتیک نیز از عوامل اثر گذار در ابتلا به فشار خون به شمار می رود گفت: در صورت اطلاع فرد می توان با اصلاح سبک زندگی و اقدامات پیشگیرانه از بروز عوارض این بیماری پیشگیری کرد.

دکتر قلیان اول، جمعیت دارای بیش از ۳۰ سال سن مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی را ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عنوان کرد و افزود: با تدابیر انجام شده در مرحله اول غربالگری نیمی از این تعداد انجام می شود و بقیه نیز به تدریج غربالگری می شوند.

{jcomments on}