عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

تغذیه استاندارد ضامن سلامت دانشجویان - ۱۳۹۸/۰۲/۲۴

رژیم غذایی و الگوی مصرف نامطلوب و دریافت نامناسب مواد غذایی در گروه جوانان مانند دانشجویان می‌تواند آغازگر بیماری‌های مختلف باشد که با تغییر ناگهانی شرایط مثل ورود از جامعه کوچک دبیرستان به جامعه بزرگ دانشگاه این موارد چندین برابر تشدید شود.

یعنی افراد در دوره‌ای از زندگی که به شدت نیازمند مراقبت‌های ویژه به خصوص تغذیه هستند با گام نهادن به محیط جدید، دوستان جدید و شهر  جدید در معرض خطرات جدی اجتماعی و فرهنگی و به خصوص تغذیه قرار دارند.

الگوی غذایی نادرست در سال های جوانی یکی از عوامل زمینه ساز برای شروع بیماری های مزمن نظیر چاقی، بیماری های قلبی عروقی، استئوپروز و سرطان در دوران میانسالی است.

نتایج برسی ها نشان می دهد که از هر ۵ جوان یک نفر دچار اضافه وزن و چاقی است. لذا اجرای الگوی تغذیه سالم بر مبنای تعادل و تنوع غذایی جهت دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

تعادل غذایی به معنای مصرف گروه های مختلف غذایی که شامل ۵ گروه اصلی نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فرآورده ای، انواع گوشت ها و چربی ها است.

تنوع غذایی به این معنا که از گروه های مختلف غذایی انتخاب های متفاوت داشته باشیم.


توصیه های لازم جهت داشتن تغذیه سالم:
روزانه ۵ واحد میوه و سبزیجات میل کنید.

روزانه ۲-۳ واحد محصولات لبنی کم چرب در برنامه غایی داشته باشید.

مصرف چربی ها را محدود کنید.

مصرف مواد قندی را محدود کنید.

از غلات سبوس دار در برنامه خود استفاده کنید.

از نمک زیاد بپرهیزید.

به میزان کافی آب بنوشید.

ورزش را فراموش نکنید.

از خوردن صبحانه طفره نروید.

همیشه مواد غذایی سالم را انتخاب و خریداری کنید.

امید است با بکارگیری اصول بهداشتی و تغذیه ای صحیح گام موثری در حفظ و ارتقاء سلامت دانشجویان این مرز و بوم برداشته شود.

صدیقه مرادی، مسئول تغذیه معاونت فرهنگی و دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی جهرم