عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

چگونه برنامه غذایی خود را در ماه رمضان تنظیم کنیم؟ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۸

دفعات غذا خوردن در سلامت انسان ها اهمیت خاصی دارد...

در روزهای گرم و بلند سال که فاصله سحری و افطار زیاد و بر عکس فاصله افطار تا خواب کوتاه است؛توصیه می شود در این شرایط دو وعده غذای اصلی (سحری و افطاری) و یک میان وعده (از میان انواع میوه ها و نوشیدنی ها ) تا قبل از خواب داشته باشید.

نوشیدن آب در تمام ساعت های بین افطاری و سحری به مقدار زیاد و با دمای مناسب توصیه می شود.

مصرف سبزی های تازه یا میوه در سحر و فاصله افطار تا خواب حتماً لازم است.

سعی کنید کمی زودتر جهت صرف سحری از خواب بیدار شده و برای چیدن سفره سحری کمک کنید (این کار باعث افزایش اشتها در افراد بی اشتها می شود).

در ماه مبارک رمضان حتما دست کم دو وعده غذای اصلی را میل کنید و از حذف بخصوص سحری جداً خودداری کنید.

هیچ گاه خوردن سحری را فدای خواب نکنید و در هنگام سحری از غذاهای دارای قندهای پیچیده و غیر سرخ کرده استفاده کنید.

در برنامه غذایی روزمره خود از فیبرهای غذایی مثل سالاد، سبزی خوردن، غلات و میوه ها حتماً استفاده کنید.

جهت حفظ شادابی پوست، جلوگیری از تشکیل سنگ های کلیه و یبوست، نوشیدن حدود ۸-۶ لیوان آب را فراموش نکنید.

از افراط در مصرف مواد غذایی حیوانی مثل گوشت و تخم مرغ (بخصوص در هنگام سحری) جداً پرهیز کنید.

در برنامه غذایی خود از نان های سبوس دار و غلات حتماً استفاده کنید.

غذای خود را به آرامی و آهستگی میل کنید و کاملاً آن را بجوید. بخصوص در هنگام سحری سعی کنید غذا را با عجله نخورده و فرصت کافی برای صرف غذا داشته باشید.

به تغذیه نوجوانان در سنین رشد اهمیت بیشتری داده و حتماً با متخصصان تغذیه در این رابطه مشورت کنید.

لبنیات را به مقدار کافی (بخصوص در هنگام سحری) در برنامه خود قرار دهید.