مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی در جمع مدیران و رئیسان موسسه های تحقیقاتی سازمان بر ضرورت راهکارهای نوین تحقیقاتی متناسب با راهبردهای جدید تاکید کرد
مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی در جمع مدیران و رئیسان موسسه های تحقیقاتی سازمان بر ضرورت راهکارهای نوین تحقیقاتی متناسب با راهبردهای جدید تاکید کرد
نشست رئیسان موسسه های تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با مقام عالی وزارت جهادکشاورزی، با حضور مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی، دکتر کاظم خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر بخشنده معاون وزیر جهادکشاورزی در امور اقتصادی، دکتر اسکندر زند مشاور وزیر جهادکشاورزی، مهندس اکبری معاون وزیر در امور آب و خاک، مهندس کشاورز معاون وزیر در امور زراعت، مهندس طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی، دکتر رضایی معاون وزیر امور دامی، دکتر آقایی رئیس سازمان جنگل ها و مراتع کشور ، دکتر خون میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران معاونان و مدیران سازمان تات سه شنبه ۱۷ اردیبهشت در وزارت جهادکشاورزی برگزار شد. در این نشست ضمن تاکید بر نقش محققان موسسه های تحقیقاتی سازمان در تامین امنیت غذایی، دکتر دهقانی رئیس مرکز ملی تحقیقات شوری ، دکتر گلکاری رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور، دکتر عصاره رئیس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی گزارشی از جدیدترین دستاوردهای موسسه تحت مدیریت خود ارائه دادند.
مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی تلاش برای حفظ امنیت غذایی و تامین غذای ۸۰ میلیون نفر را در شرایط کنونی کشور امری مهم و خطیر برشمرد و خاطر نشان ساخت به رغم افزایش یا کاهش قیمت جهانی گندم، ما همواره معتقد بودیم این محصول و بخش عمده سایر محصولات استراتژیک باید در داخل تولید شود؛ هر چندرویکرد خودکفایی مخالفان جدی در سطح مدیران ارشد کشور داشت ولی به فضل الهی این امر در زمینه گندم محقق شد که اگر همچنان مانند سال های قبل واردکننده گندم بودیم، اکنون و در شرایط تحریم شرایط سختی به مردم کشور تحمیل می شد. وی با تاکید بر ضرورت توسعه ی تحقیقات درخدمت رفع حل مشکلات کلان کشاورزی کشور خاطر نشان ساخت مجموعه تحقیقات کشاورزی باید خود را با توجه به شرایط پیچیده کنونی آماده و راه های میانبر برای مشکلات و نیازهای کشاورزی انتخاب و معرفی کند.
مهندس حجتی با اشاره به اهمیت برون سپاری و میدان دادن به بخش خصوصی خاطر نشان ساخت در دنیا تحقیقات توسط بخش خصوصی انجام می شود و با ساز و کار دولتی نمی توان به طور کامل نیازهای تحقیقاتی را پوشش داد.
وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر این مطلب که لازم است با هوشیاری و درک صحیح از تحرکات دشمن بر راهبردهای خود بازنگری داشته باشیم ، خاطر نشان ساخت شرایط امروز کشور شرایط ویژه ای است که لازم است با تغییر در رویکردها و راهبردها در برابر هر گونه تهدید احتمالی دشمن آمادگی داشته باشیم و چنانچه در برابر اقتضائات جدید زمان منفعلانه عمل کرده و روش های مدیریتی خود را به روزرسانی نکنیم، قطعا بازنده هژمونی قدرت ها خواهیم شد. وی با تاکید بر ضرورت بهره مندی از ظرفیت ها و امکانات سرشار خدادای خاطر نشان ساخت باید خدمتی به مردم ارائه دهیم که زیبنده این ملت و این تاریخ و تمدن باشد و بهانه جویی هایی مانند "نمی شود نمی توانیم" را کنار گذاشته و با سعی و پشتکار و با شناسایی مزیت ها و فرصت ها به خوبی و سربلندی پاسخگوی تامین نیاز داخلی کشور خود باشیم.
دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ماموریت این سازمان را درپشتیبانی علمی از کشاورزی کشورمهم دانست و اجرای آن را در موضوعات متنوعی از جمله تولید دانش، انتقال دانش به بهره برداران بخش، تولید محصولات حاکمیتی نیازمند مراقبت های علمی ویژه، شناسایی و پایش منابع پایه، حفظ ذخایر ژنتیکی و مشارکت علمی در سیاستگذاری کشاورزی و منابع طبیعی برشمرد.
وی با اعلام این مطلب که این سازمان دارای ۱۹ موسسه تحقیقاتی و ۱ موسسه آموزش و ترویج کشاورزی است، یادآور شد فعالیت موسسه های تحقیقاتی سازمان در به انجام رساندن وظایف حاکمیتی در ۸ حوزه یادشده در خدمت وزارتخانه در تامین امنیت غذایی پایدار است.
دکتر خاوازی با تاکید بر این مطلب که سازمان دارای سرمایه های فکری قابل توجهی برای ارائه راهکارهای فنی است از مقام عالی وزارت خواست ضمن استمرار بخشیدن به جلسات هم اندیشی بخش اجرا و تحقیقات، این بخش بتواند در قالب اتاق فکر وزارتخانه با اثربخشی بیشتری پاسخگوی نیازهای واقعی بخش اجرا باشد. رئیس سازمان با اشاره به این موضوع که ضرورت دارد تحقیقات، جایگاه خودرا در زنجیره تولید بازیابی کند یادآور شد می توان با پتانسیلی که در تعریف مگاپروژه توسط موسسه های تحقیقاتی این سازمان وجود دارد ، ضمن ساماندهی پروژه های تحقیقاتی پراکنده برای مسائل کلان کشور از جمله تهیه خوراک دام، سرمازدگی، الگوی کشت ، هوشمندسازی و غیره راهکار مناسب ارائه داد.
دکتر دهقانی رئیس مرکز تحقیقات شوری ضمن مروری بر فعالیت های این مرکز ، اجرای پایلوت شوروزی در ۵۰ هکتار از اراضی خوزستان را از جمله دستاوردهای مهم محققان این مرکز برشمرد که با هدف تولید در شرایط بسیار شور ایجاد شده است که خروجی این تحقیقات می تواند علاوه بر کنترل معضل شوری که روند روبه رشد در منابع خاک و آب دارد از اثرات مخرب آن در کاهش تولید و تخریب منابع پایه پیشگیری کند. وی با تاکید بر این مطلب که شوروزی رویکردی اقتصادی و پایدار دارد اقدام های این مرکز را در مقابله با پدیده شوری در مواردی از جمله اصلاح خاک، معرفی ارقام مقاوم جدید و توسعه شوروزی برشمرد. دکتر دهقانی فعالیت های این مرکز را در زمینه ارقام مقاوم به شوری به معرفی گیاهانی از جمله کینوا، خارشتر، ارزن پادزهری بیان داشت و ارزش اقتصادی تولید این محصولات و مزیت های توشعه کشت آن ها را تشریح کرد. وی تدوین بسته مدیریتی کشت سالیکورنیا را از دیگر اقدام های این مرکز برشمرد و ابراز امیدواری کرد بتوان با توسعه شورورزی از منابعی که در کشاورزی رایج هیچ استفاده ای ندارد برای افزایش تولید و اشتغالزایی بهره مند شد.
دکتر صابر گلکاری رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ضمن معرفی این موسسه و اقدام های انجام شده در سال جاری، یادآور شد این موسسه تاکنون ۶۶ رقم زراعی دیم را به کشاورزان معرفی کرده است که این تعداد به طور میانگین ۲- ۲/۵ رقم در طول سال برآوردشده است که برای سال جاری معرفی ۱۰ رقم جدید دیم در موسسه برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به موفقیت این موسسه در اجرایی کردن کاهش مدت زمان معرفی رقم از راه اندازی این واحد در خرداد سال جاری خبر داد و اعلام داشت با کوتاه سازی دوره تثبیت ژنوم در لاین های تولیدی ، طول مدت معرفی ارقام جدیدزراعی دیم به ۳ سال کاهش می یابد. وی هم چنین به اجرای پروژه های تحول زا توسط محققان این موسسه اشاره داشت و معرفی رقم تک آب در گندم، رقم سعید در نخود و معرفی گیاهان جایگرین را از جمله دستاوردهای محققان این موسسه برشمرد. دکتر گلکاری با اشاره به رویکرد این موسسه در توسعه پایدار سیستم زراعی دیم کشور ابراز امیدواری کرد دستارودهای این موسسه بتواند در راستای نوآوری برای افزایش اثربخشی و حل مشکلات بنیادی کشور موثر واقع شود.
دکتر عصاره رئیس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این موسسه ، موفقیت این موسسه را در گواهی بیش از ۶۱۰ هزارتن محصولات زراعی را امری بی سابقه و تاریخی دانست و از همکاران خود در بخش تولید و اجرا سپاسگزاری کرد. وی هم چنین با اشاره به نظارت و گواهی ۲۴۰ هزار هکتار از مزارع تولید بذر در سال ۹۷ ، تحقق ۹۵ درصد از کل برنامه وزارتخانه در زمینه تکثیر و تدارک بذر را توسط این موسسه اعلام داشت و ابراز امیدواری کرد اقدام های ارزشمندی از جمله "ایجاد سامانه های نظارت الکترونیک در مزارع تولید بذر" و "نظارت بر تولید نهال گواهی شده"( که برای اولین بار در کشور اجرا شده است) بتواند در ارتقای کیفیت و کمیت تولیدات زراعی و باغی موثر باشد .
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی