کارگاه علل و پیامدهای ناشی از جاری شدن سیل با تاکید بر راهوارهای پیشگیری و کاهش خسارات
توسط مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر برگزار شد:
کارگاه "علل و پیامدهای ناشی از جاری شدن سیل با تاکید بر راهوارهای پیشگیری و کاهش خسارات "
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، این کارگاه توسط مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر و با سخنرانی دکتر محمد رحمانی عضو هیات علمی دانشکده ی علوم پایه دانشگاه مازندران برگزار گردید .
بر اساس این گزارش، دکتر محمد حسین گرجیان عضو هیات علمی مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر و دبیر این کارگاه در خصوص لزوم برگزاری این کارگاه به نکات ذیل اشاره کرد :
رویارویی با بحرانهای محیط شهری یکی از موضوعاتی است که بیشتر شهرها با آن روبرو هستند ویژگیها و شرایط حاکم بر فضای شهری و تراکم سرمایهگذاریهای محیطی، توجه به برنامهریزی مناسب پیرامون مصونیت شهرها را ضروری ساخته است. سیل بهعنوان یکی از بلایا، سالانه حدود ۹۰ میلیون نفر در بیش از ۱۹۶ کشور در معرض خطر آن قرار دارند. حدود یکصد و هفتاد نفر بهوسیله سیلهایی که در کل دنیا در حدود سالهای ۲۰۰۰ - ۱۹۷۰ اتفاق افتاده است کشته شده اند. سیلاب خطری است که مردم بسیاری از کشورها با آن مواجه بوده و در کل سیطره جهان بهعنوان یکی از شدیدترین بلاها در میان ۱۵ نوع از بلایای طبیعی شناخته شده است. با گسترش و توسعه روز افزون شهرها و افزایش دامنه فعالیتهای شهری، حریم رودخانهها، مسیلها و آبراهههایی که از داخل محدوده شهرها، بهویژه شهرهای بزرگ و کلان شهرها عبور میکنند همواره در معرض خطر تغییر و تحولهای غیر مهندسی و غیر فنی قرار دارد. خطرات و خسارات ناشی از چنین تغییراتی در هنگام بارندگیهای وسیع و وقوع سیل بسیار زیاد بوده و موجب ایجاد صدمات گاه جبرانناپذیری به تاسیسات شهری و مسکونی و جان و مال شهروندانی میشود که به نحوی با این آبراهه ها ارتباط دارند. کشور ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا به لحاظ تنوع و حجم وسیع خسارات ناشی از وقوع حوادث قهری بوده که سالیانه بخش بزرگی از سرانه تولید ناخالص ملی صرف بازسازی و بازتوانی خسارات ناشی از وقوع حوادث قهری میگردد .
از مهم ترین حوادث قهری در کشور سیل میباشد که بدلیل شرایط خاص جغرافیایی کشور در اغلب نقاط با بروز ناپایداریهای جوی با مشکلات سیل روبرو میباشد. بنابر گزارش رئیس سازمان زمینشناسی کشور ۳۵۰ شهر ایران در معرض خطر سیل قرار دارند. از آنجاییکه بروز این پدیده مخرب در شهرهای کشور همهساله موجب ایجاد صدمات گاه جبران ناپذیری به تاسیسات شهری، راهها، منازل، اراضی زراعی، باغات، تلفات انسانی و ... میشود، برگزاری سمینارها، همایش و کارگاههای علمی به منظور هماندیشی و تبادل دانش متخصصین عرصههای هیدرولوژی، هیدرولیکی، مهندسی رودخانه، اقلیمشناسی، شهرسازی، مدیریت شهری، مدیریت بحران و بیمه و...، به منظور ایجاد الگوی بهینه برای پیشگیری، مدیریت حین بحران و جبران خسارات وارده، امری مفید و اثرگذار به نظر میرسد .
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی