بیانیه انجمن مشاوره ایران شعبه فارس به مناسبت روز روانشناس و مشاور
یکی از اهدافی گه در سال ۱۳۷۴ موجب تاسیس انجمن روانشناسی ایران و در سال ۱۳۷۵ تاسیس انجمن مشاوره ایران شد، تلاش در جهت برقراری ارتباط حرفه ای، تخصصی و علمی بین اشخاص، موسسات ، مراکز ، سازمان ها و انجمن هایی بود که به نحوی با خدمات روانشناسی و مشاوره سروکار داشتند. این انجمن هابا تمامی کمی و کاستی های خود به فعالیت ادامه دادند و تلاش کردند تا بستر تاسیس نهادی واحد که متولی روانشناسی و مشاوره کشور باشد را فراهم نمایند. راه درازی طی شد تا روان شناسی و مشاوره کشورجایگاه و منزلت امروزی و سازمان صنفی / علمی خود را پیدا کند. شاید فلسفه وجودی و چگونگی پیدایش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران بر بسیاری از اعضای جامعه روان شناسی و مشاوره کشور پوشیده باشدکه توصیه می شود کتاب در صحنه ی روان شناسی و مشاوره ایران مطالعه شود.
سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از زمان تاسیس (۱۳۸۲) تا کنون چالش های بسیاری را پشت سر گذاشته و چالش های بیشماری را نیز پیش رو دارد. هنوز راه زیادی تا به ثمر رسیدن اهداف سازمان نظام روان شناسی و مشاوره وجود دارد و این میسر نمی باشد مگر اینکه تمامی افرادی که با عناوین روانشناس و مشاور - بدون توجه به گرایش، انجمن های تخصصی ویژه – در کشور به ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره و ارتقای بهداشت روان جامعه مشغولند، بدون تعلق و وابستگی به سازمان ها، ارگان های مربوطه دست به دست یکدیگر دهند و همچون تنی واحد در کنار یکدیگر به تقویت جامعه روان شناسی و مشاوره همت گمارند.
تعیین روز نهم اردیبهشت ماه در سال ۱۳۹۵ که مصادف با سالروز تصویب قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی ومشاوره در مجلس شورای اسلامی بود، می توانست نقطه عطفی در تاریخ روانشناسی و مشاوره کشور برای تشکیل پیوند وحدت و همدلی و تن واحد روانشناسی و مشاوره باشد. جشن بزرگ نهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ با حضور گسترده تمامی سازمان ها و متولیان بهداشت روان، حماسه ای بزرگ بود که در تاریخ ماندگار شد. اما پس از آن با زهم شاهد ایجاد تشکل های مختلف و حرکت های موازی چه در بدنه شورای مرکزی نظام روانشناسی و مشاوره و چه در بیرون از آن بودیم که گویا فراموش کرده بودیم همگی تنی واحد هستیم و می بایست بی انگیزه نام و نان برای ارتقای بهداشت روان جامعه گام برداریم و تفرقه ها و کینه توزی ها را کنار بگذاریم و دست به دست هم دهیم. با وجود تمامی این مسائل، برپایی همه ساله این جشن و بزرگداشت روز روانشناس و مشاور می تواند به همدلی بیشتر جامعه روان شناسی و مشاوره کشور بیانجامد و اتحاد آنان را رقم زند.
ولی امسال در ابتدای بهار و شروع سال جدید، رحمت خداوندی تبدیل به خشم طبیعت شد و سیلی سهمگین نوروز را به کام مردم تلخ کرد، اما موجی از همدلی ملی به راه افتاد. مردم در کنار مسئولین دست به کار شدند تا با جمع آوری کمک ها و امداد رسانی بازهم تصاویر دیگری از مهربانی و همدلی در قاب خاطره ها ثبت کنند. روان شناسان و مشاوران نیز در این همدلی بسان فعالیت در زلزله سرپل ذهاب، همراه سایر افراد بودند و در استان های سیل زده به یاری مردم شتافتند و مشتاقانه و مسئولانه در تلاشند. سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ، کارگروه مداخله در بحران انجمن مشاوره ایران نیز در این امداد رسانی سهم بزرگی دارند، بطوریکه سازمان نظام روانشناسی ومشاوره با فراخوان حضور روانشناسان و مشاوران در مناطق سیل زده به این امر تاکید نمودند.
در همین راستا، انجمن مشاوره ایران شعبه فارس نیز با فعال نمودن کارگروه مداخله در بحران همچون حضور در سرپل ذهاب و با همراهی اداره بهزیستی استان، کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان ورزش و جوانان استان خدمات خود را درقالب جمع آوری کمک های مالی، مایحتاج ضروری و خدمات روانشناختی به مردم سیل زده شیراز به ویژه محله سعدیه ارائه داده و کماکان پیگیر وضعیت روحی و روانی آسیب دیدگان از سیل می باشد. اکنون که شیراز به ثبات نسبی رسیده است و مردم در خانه هایشان مستقر شده و سیل همدلی به راه افتاده ، وقت آن است که سایر شهرهای درگیر در سیلاب را دریابیم.به همین دلیل انجمن مشاوره ایران شعبه فارس اهتمام به جمع آوری کمکهای نقدی و لوازم موردنیاز مردمان سیل زده استان های خوزستان و لرستان نموده و علیرغم اعتقاد راسخ به ضرورت بزرگداشت روز روانشناس و مشاور وتصمیم بر مشارکت در برگزاری این روز، تصمیم برآن دارد که هزینه برپایی جشن روز روانشناس و مشاور را به استان سیل زده خوزستان اهداء نماید، باشد که سهم ناچیزی در بازگرداندن شادی و نشاط به خانه های هموطنانمان داشته باشد.
همراه شو عزیز
تنها نمان به درد
کاین درد مشترک، هرگز جدا جدا درمان نمی شود.
انجمن مشاوره ایران شعبه استان فارس