عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

مزرعه پرورشی، آموزشی و پژوهشی دام و طیور دانشگاه ملایر افتتاح شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل ازدانشگاه ملایر، این مزرعه در ضلع غربی دانشگاه در مکان مناسب از لحاظ جغرافیایی و در مساحتی نزدیک به یک هزار متر مربع احداث شده است.
این مزرعه از چهار بخش تشکیل شده است که شامل بخش طیوری (۳۰۰ متر مربع )، گاوداری (۵۰۰ متر مربع )، گوسفندداری (۲۵۰ متر مربع ) و اداری (۲۰۰ متر مربع ) است و در بخش طیوری سالن‌های مجهز به پن‌های آزمایشی و قفس‌های باطری موجود، امکان پرورش و تحقیق همزمان در روی بستر و در قفس را فراهم کرده و امکان انجام تحقیقات در زمینه‌های مختلف بر روی جوجه‌های گوشتی (با ظرفیت ۴۸۰ قطعه در قفس و ۳۰۰ قطعه در بستر)، مرغ تخمگذار (۳۰۰ قطعه در قفس)، مرغ مادر (۱۰۰ قطعه )، بلدرچین و کبک (۶۰۰ قطعه در قفس و ۴۰۰ قطعه در بستر) را فراهم آورده است.
در بخش گاوداری ظرفیت پرورش ۱۵ راس گاو مولد هلشتاین و کل گله ۳۰ راس (به همراه تلیسه و گوساله) را دارد و در بخش گوسفنداری ظرفیت پرورش ۱۰۰ راس گوسفند مولد و تعداد کل ۲۰۰ راس ( میش و بره) گوسفند را دارد که دارای بخش پرواربندی هم است.
بخش اداری شامل اتاق تشریح و کالبد شکافی حیوان، اتاق نگهبانی، کلاس درس، رختکن و اتاق استراحت خانم‌ها و آقایان،، اتاق اساتید، سرویس حمام و دستشویی و آشپزخانه است و هم اکنون در این مزرعه تعداد ۹ راس گاو و گوساله و تلیسه و ۱۰ راس گوسفند و بز به همراه ۲۵۰ قطعه کبک وجود دارد.
این مزرعه پتانسیل ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی برای دانشجویان کارشناسی و پایان‌نامه‌های دانشجویان کارشناسی ارشد را دارد و در صورت توسعه و سرمایه‌گذاری بیشتر، می‌تواند برای دانشکده کشاورزی و دانشگاه ملایر درآمدزایی داشته باشد.
س.س ۵۱/ ل.م ۵۴