نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور
سی و یکمین نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه های سراسر کشور به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه برگزار شد...
مشروح مراسم:
دکترمعتمدی
پایان نامه دانشجویان دکتری نیاز محور باشد
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر گفت: دانشگاه های کشورهای پیشرفته بدون تعریف قراردادهای صنعتی دانشجوی دکتری و ارشد جذب نمی کنند، این در حالی است که تعریف پایان نامه دانشجویان در کشور ما، علمی و به دور از نیازهای صنعت و جامعه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر :دکتر احمد معتمدی در سی و یکمین نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه های سراسر کشور اظهار کرد: نیاز است به سمت دانشگاه های نسل سه حرکت کنیم. مهمترین هدف دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایفای نقش بالاتر در چرخه اقتصادی کشور است.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها هنوز در نسل یک مانده اند، ادامه داد: تحقیقات ویژگی آموزشی دارد و پروژه دانشجویان نیاز محور و در راستای رفع مشکلات جامعه نیست.
رئیس دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه های ما با مراکز آموزش عالی معتبر دنیا بسیار تفاوت دارند؛ زیرا در دنیا محور اصلی فعالیت عقد قرارداد با صنعت و رفع مشکلات کشور است.
به گفته دکتر معتمدی، باید از تجربه های دنیا استفاده کرد و در راستای تولید علم و اقتصاد بومی سازی انجام دهیم.
وی با اشاره به اقدامات مورد نیاز برای ایجاد دانشگاه های نسل سه گفت: مقررات دانشگاه ها و آموزش نیازمند بازنگری است؛ زیرا نباید اقدامات پژوهشی و نحوه ارائه دروس با یکدیگر مغایرت داشته باشند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر مهارت افزایی و کارآفرینی را از دیگر شاخصه های مهم ایجاد دانشگاه نسل سه دانست و ادامه داد: کار آفرینی شامل پیش رشد، رشد و در نتیجه ایجاد شرکت های دانش بنیان است که تولید محصول دارند. یکی از اقدامات خوب در این زمینه ایجاد پارک های علم و فناوری است.
معتمدی تصریح کرد: محورهای بحث توسعه اقتصاد دانش بنیان در راستای اقتصاد مقاومتی است؛ بنابراین نیاز است مدیران سرمایه گذاری های لازم را انجام دهند و اساتید دانشجویانی با مهارت بالا و کارآفرین تربیت کنند.
تغییرات کلان در آئیننامه تاسیس و فعالیت مراکز رشد/"گرنت فناوری" از تابستان عملیاتی میشود
مدیر کل دفتر برنامهریزی و امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تخصیص صد درصدی اعتبارات تملک دارایی پارکهای علم و فناوری و تخصیص ۹۱ درصدی اعتبارات هزینهای پارکها خبر داد و با بیان اینکه مهمترین اقدام در این حوزه بازنگری در آئیننامه مراکز رشد بوده است، افزود: گرنت فناوری از تابستان عملیاتی میشود.
دکتر مهدی کشمیری در این مراسم شان نزول نشست فوق را یک آغاز خوب برای برقراری ارتباط بین مراکز رشد به صورت شبکهای و خوشهای دانست و گفت: برگزاری این نشست مقدمهای برای آغاز ارتباطات است و از این پس، از طریق گروههای کاری مشترک و جلسات تخصصی فضای هم افزایی جمعی بین مراکز فراهم خواهد شد.
وی از جمله اتفاقات خوب در سال ۹۸ را اتفاقات حول محور بودجه، حوزه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد و ادامه داد: از جمله این اتفاقات میتوان به گرنت فناوری اشاره کرد که از تابستان عملیاتی میشود ؛ مقدمات آن باید در ردیف متمرکز وزارتخانه فراهم شود و بهرهبردار اصلی آن حوزه دانشگاهها و مراکز پژوهشی هستند.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه شاخصترین اتفاقات در دفتر کاری ما بحث بودجه و نیز بازنگری در آئیننامه مراکز رشد و پارکها و اساسنامه پارکها بوده است اظهار کرد: در این راستا هیات امنا را تقویت کردیم و رویکرد جدیدی شکل دادیم که از لحاظ میزان بهرهبرداری که پارکها میتوانند داشته باشند کار بزرگی به حساب میآید.
کشمیری ذیل بحث بودجه به پیگیری جدی بحث بودجهریزی عملیاتی اشاره کرد و افزود: همچنین یارانه تجاریسازی را سال گذشته در نمایشگاه داشتیم و بحث مربوط به این یارانه با تامین منابعی که تاکنون صورت گرفته تا پایان ماه اعلام خواهد شد.
وی سپس به بحث برنامههای اجرایی شده سال ۹۷ در حوزه پارکها و مراکز رشد پرداخت و توضیح داد: سه پارک علم و فناوری ایرانیان، پارک فناوریهای نرم وابسته به جهاد دانشگاهی و پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات وابسته به وزارت ACT که در سال ۹۶ مجوز گرفته بودند، در سال ۹۷ شروع به کار کردند. همچنین مقدمات راهاندازی یک شبکه نرمافرازی برای بحثهای کاری خودمان را آغاز کردیم.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن اشاره به بازدید گسترده از ۳۰ پارک فناوری و ۶۰ مرکز رشد که از سوی دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم و به صورت حضوری انجام گرفته است، اظهار کرد: حضور حوزه فناوری وزارت علوم در صندوق نوآوری و شکوفایی پر رنگتر شده است.
کشمیری همچنین با اشاره به اینکه بودجه پارکها مطابق با لایحه ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است، افزود: ۲۰ میلیارد تومان در ردیفهای متمرکز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به گرنت فناوری اختصاص داده شده است.
وی تصریح کرد: چهار مرکز رشد را اخذ مجوز کردیم و برای ۲۰ مرکز رشد تمدید یک ساله صادر کردیم، چون در مجموع فعالیتهای آنها را قابل قبول نمیدانستیم. همچنین ۱۶ مرکز رشد را تمدید دو ساله کردیم و در این میان دو مرکز رشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه آزاد قزوین با توجه به فعالیت بسیار خوب آنها مجوز تمدید سه ساله دریافت کردند.
کشمیری یادآور شد: بحث مراکزی که از آنها بازدید نکردهایم، جدا است. آنهایی که مجوز اصولی دارند را به صورت یک ساله و آنهایی که مجوز قطعی دارند به صورت دوساله تمدید خواهیم کرد.