حجتالاسلام اسمعلیپور: شهید مطهری مسیری از اندیشهورزی را بر نسل انقلاب به یادگار گذاشت
حجتالاسلام سعید اسمعلیپور به مناسبت گرامیداشت مقام استاد و پاسداشت سالروز شهادت استاد مطهری در گفتگو با روابط عمومی واحد تبریز، در مورد تاریخ پیدایش تعلیم و تربیت اظهار کرد: تاریخ شیعه گنجینهای مکتوب از حیات پرگهر بزرگانی را در خود دارد که با گذشت ایّام و پیشرفت دوران، کهنگی و دلزدگی از سیره آنان در دل ایّام به جای نمیماند.
وی افزود: میراث عمیق و گرانبهای علم و معرفت دینی که پویایی و تازگی در متون متکامل آن از قرآن کریم و سنت نبوی و مکتب اهلبیت(ع) گرفته تا قواعد و اصول عقلی همیشه قابل ادراک بوده و در تیرگیها و تنگناهای تاریخ نپوسیده و مقدّم بر افق پیش روی بشر گرهگشای ابهام دنیا و چراغ روشنای عالم معنا بوده است.
ستاره فروزان مکتب اهلبیت
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به آثار مکتوب در مورد اهل بیت اشاره کرد و گفت: از میان ستارگان فروزان مکتب اهلبیت (ع) که تاریخ معاصر در اوراق و صفحات دفتر روزگار خود مکتوبات بسیار وسیعی را از نشان آنها ثبت کرده نام مرتضی مطهری بیشتر به چشم میآید، استادی که از آستان بزرگ حوزه درس علم و معرفت چشیده و خود را به قلههای رفیع تفقّه و اجتهاد رسانده و به مقام باارزش شهادت دست یافته است.
اسمعلیپور تصریح کرد: شخصیت بینظیری که در تارترین روزهای مردم ایران که هجوم زیرکانه و نابرابری از سوی مستبدان علیه دین وجود داشت، نقش ویژهای از مشی عالمانه خود را ایفا کرد و مسیری از اندیشهورزی را بر نسل انقلاب به یادگار گذاشت.
وی، استاد فرزانه شهید مطهری را میراث گرانبهای فکر و اندیشه خواند و گفت: شهید مرتضی مطهری آثاری را برای نسل انقلاب به یادگار گذاشت و در طول دوران حیات بابرکت خود در کسب دانش فقه و اصول، فلسفه، اخلاق و عرفان درجات عالی اجتهاد را پیمود و در انتقال آن به شیوه تاثیرگذار بر جامعه تلاش ویژهای کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه به بیان تفاوت سایر علما با مطهری پرداخت و گفت: قابلیت درک پدیدههای نوظهور و ایدئولوژیهای کورکننده و تحلیل انحرافات آنها و نیز تبیین ایدئولوژی اسلامی و تفسیر عمیق علم و دین، این شخصیت عظیم را در میان اهل علم از حوزه و دانشگاه برجسته کرده بود.
اندیشه تابناک استاد مطهری در تنگنای تاریخ گرفتار نشد
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز افزود: روش زندگی شهید مطهری بیتردید اشتراک حقیقی علم و دین را در درون خود جای داده و از وی یک استاد اخلاق و عالم عامل ساخته بود. اندیشه تابناک استاد مطهری در تنگنای تاریخ گرفتار نشد؛ بلکه به سالهای دورتر از روزگارش نقشه حیات ترسیم کرد.
وی نگرش و بهرهگیری از دانش سرشاری که از معارف مکتب اهل بیت(ع) با آیندهشناسی و درک درست از آن از شهید مطهری به یادگار مانده را ترمیمکننده ابتلائات دورههای مختلف زندگی دانست.
اسمعلیپور به مطالعه آثار مطهری تاکید کرد و به آنا گفت: نسل نو و تشنه بیداری میتواند با سیر در کتب و توجه به آموزههای استاد مطهری برای عمیقترین شبهات فکری خود پاسخ مناسبی پیدا کند.
پیشرفت شگفتانگیز گفتمان عقلانی و فلسفی
این استاد حوزه و دانشگاه، پیشرفت شگفتانگیز گفتمان عقلانی و فلسفی و وجود شخصیتهای بصیر و فهیم علمی در حوزههای علمی و دانشگاهها را یکی از برکات توجه به اندیشههای شهید مطهری و اندیشمندان دینی دانست و عنوان کرد: توجه به نیازهای اجتماعی و پاسخگویی علمی دقیق و کاربردی بر آن نیازها را میتوان در مکتوبات و مواعظ و خطابات استاد مطهری مشاهده کرد.
وی گفت: این قابلیتها و ویژگیها از مواریث گرانبهای تفقه در مکتب اهلبیت (ع) است و بودند عالمانی وارسته و زمانشناس که در دوران حیات خود درک درستی از پدیدههای نوظهور داشتند و مواضع دینی عالمانهای را تبیین میکردند. نقش استاد مطهری در تثبیت این مسلک و انتقال و پایداری آن ستودنی است.
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز از تربیت شخصیتیهایی مانند مطهری در ۴۰ سال عمر انقلاب خبر داد و گفت: امروز هم هستند عالمانی که در حوزههای عقل و نقل، صاحبان اندیشه و رای هستند و علاج گرههای کور اجتماع در رجوع به اندیشههای گهربارشان است. تولید علم نافع دینی که میراث ارزشمند متفکرانی مانند شهید مطهری بوده امروز معالج ابتلائات مشکلات حوزههای مختلف اجتماعی مردم است.