سد زایندهرود؛ میزبان مستعدانبرتر چهارمحالوبختیاری
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای زمینهسازی برای حضور موثر مستعدانبرتر و مخترعان برگزیده در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی و افزایش مهارتهای تخصصی ایشان و همچنین آشنایی با ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری، برنامه بازدید علمی-گردشگری از سد زایندهرود و مناطق گردشگری شهرستان سامان برگزار شد.
مجتبی بنیادیان؛ رییس بنیاد نخبگان چهارمحالوبختیاری در این رابطه گفت: این سلسه برنامهها در راستای اجرای برنامههای مصوب بنیاد و با هدف آشنایی مستعدان و مخترعان با ظرفیتهای صنعتی، تاریخی و گردشگری اقلیمهای استان و نیز تقویت حس تعلق به استان اجرا میشود .
وی افزود: ایجاد روحیه اعتماد به نفس و خودباوری در مستعدانبرتر و همچنین آشنایی با ظرفیت و پتانسیل استان در جهت بکارگیری این مهم در راستای پیشرفت و توسعه استان، از مهمترین اهداف بازدیدهای تخصصی است.
لازم به ذکر است، در این بازدید شرکتکنندگان با تاریخچه احداث و اهداف ساخت سد زایندهرود در استان چهارمحالوبختیاری و توان مهندسان داخلی آشنا شدند و در مراحل بازدید توسط مسئولان مربوط به سوالات مستعدانبرتر پاسخ داده شد .
سد زایندهرود سدی است که بر روی زایندهرود در چادگان ساخته شدهاست و در سال ۱۳۴۹ مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
بیشینه حجم مخزن، ۱۴۷۰ میلیون مترمکعب (در تراز ۲۰۶۳ متر) و حجم مفید آن ۱۰۹۰ میلیون مترمکعب و همچنین مساحت دریاچه سد، ۵۴ کیلومتر مربع در تراز حداکثر است.
تولید سالیانه ۲۵۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی برقآبی، کنترل سیلابهای فصلی، تنظیم آب کشاورزی مورد نیاز ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی دشت اصفهان و تامین آب مورد نیاز صنایع مستقر در اصفهان، از مهمترین اهداف احداث این سد بود.