عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

همایش بین‌المللی راهبردهای حفاظت و توسعه گونه‌های در معرض خطر برگزار شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، در این همایش دکترمحمدهادی معیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اظهار داشت: در استان گلستان توده‌های جنگلی منحصر بفرد و ویژه‌ای از درختان سرخدار وجود دارد که امیدواریم با حفظ و احیای آن، میراث طبیعی خوبی برای آیندگان به یادگار بگذاریم.
وی افزود: در رویشگاه‌های سرخدار، با مشکلاتی مانند تغییر اقلیم، بیابان‌زایی، فرسایش خاک و جنگل‌زدایی مواجه هستیم که باید در این زمینه‌ها، تدبیری بیاندیشیم.
دکترمعیری تصریح کرد: هدف از برگزاری این همایش دیدار محققان با یکدیگر و ارائه آخرین دستاوردها و یافته‌های علمی درمورد تشخیص، حفاظت، احیا و توسعه درختان سرخدارو توده‌های جنگلی این‌گونه گیاهی است.
وی در پایان اعلام کرد: امیدوارم این کنفرانس برای پیدا کردن راه حل مفید در مورد چالش‌هایی که در مورد سرخدار وجود دارد، مثمرثمر واقع شود.
در ادامه دکتر رامین رحمانی دبیرعلمی این همایش گفت: موضوع اصلی این همایش گونه‌های در معرض خطر است و اینکه چگونه از زیستگاه‌های طبیعی آن حفاطت شود.
وی افزود: ارائه راهبردهای جدید و موثر برای مدیریت گونه‌های در معرض خطر به عنوان میراث زمین و ایجاد پایداری و برگشت‌پذیری زیستگاه‌ها از دیگر اهداف این همایش است.
دکتر رحمانی تاکید کرد: این همایش در محورهای پتانسیل ذخیره‌گاهی گونه‌های در معرض خطر، اصلاح نژاد و تولیدات غیرچوبی سرخدار، چالش‌های مدیریتی در ذخیره‌گاه‌های سرخدار، روش‌های تولید نهال و احیای سرخدار و غیره می‌باشد.
وی با اشاره به جنس درخت سرخدار، خاطرنشان کرد: سرخدار گونه‌ای است چوبی، سوزنی برگ، همیشه سبز که در پایه در معرض خطر قرار دارد.
دبیرعلمی این همایش بیان کرد: ۳۲ مقاله از محققان داخلی و خارجی به این همایش ارسال شد که ۸ مقاله به صورت شفاهی و مابقی به صورت پوستری ارائه می‌شوند.
ل.س۴۲/ل.م۵۴