نشست «نقش بصیرت در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در دهه پنجم انقلاب»
ایشان در ابتدا در تشریح تفاوت بین علم و بصیرت گفتند: در قرآن بین این دو فرق گذاشته شده است در حالی که به لحاظ ترجمه لغوی در فارسی ما هر دو را به آگاهی ترجمه میکنیم، اما خداوند در قرآن میفرماید: «وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَ الْحِکْمَهَ» در آیه دیگر خداوند می فرماید: «قُل هذِهِ سَبیلی اَدعو اِلَى اللَّهِ عَلى بَصیرَهٍ» نفرمود: «علی علم …» تفاوت این دو در نوع و مدل آگاهی است، علم، دانش به اشیاء است از راه کلیات و تعاریف اما بصیرت آگاهی به اشیاء از راه رویت و مصداق است. بصیرت هم درجات دارد و هر مقدار با مصادیق بیشتر انس داشته باشید بصیرت افزایش مییابد. آنچه باعث می شود سر آدم کلاه نرود بصیرت است نه علم! بصیرت همراه با علم، هدایت محضه مطلقه است. ما در طول انقلاب بیشتر از بی بصیرتی ضربه خوردیم تا از بی علمی مثلا در فتنه ۸۸ برخی علما مصداق شناسی نداشتند و زمین خوردند.
فرمانده شورای راهبردی قرارگاه عمار در بخش دیگر سخنانشان با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفتند: بیانیه گام دوم، بیانیه گام دوم انقلاب است نه گام دوم جمهوری اسلامی یا نظام! و گام دوم چند معنا دارد؛ اولا انسان عاقل تا گام اولش تثبیت نشود گام دوم را بر نمیدارد آقا وقتی میفرمایند: گام دوم؛ یعنی گام اول تثبیت شده است و دیگر زمین نمی خوریم.
ثانیا انسان عاقل وقتی راه میرود حتما در راه رفتن هدف دارد، که هدف یا خود راه است یا بیرون راه، وقتی میگویند گام؛ یعنی هدفی وجود دارد.
ثالثا شاخص تقسیمبندی گام، فاصله مبدا و معاد است پس قائمه فهم بیانیه، فهمِ «هدف انقلاب» است. اگر «هدف انقلاب» را بدانیم بیانیه قابل فهم خواهد بود. از مجموعه فرمایشات امام خمینی(ره) این بر میآید که هدف امام از انقلاب این است که آمدن امام زمان(عج) را ممکن کند چون در سال ۴۲ شرایط برای آمدن امام زمان(عج) فراهم نبود و تنها راهبرد ایجاد شرایط، مهیا کردن مقدمات ظهور است!
استاد طائب گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، ۴۰ بار کلمه «انقلابی» را تکرار کردند و تنها راه انقلابی بودن و ماندن «بصیرت» است.