عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

۱۰ میلیارد تومان هزینه برای راه‌اندازی آزمایشگاه محصولات ارگانیک

به گزارش مرکز خبر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول ، علی افروس در مراسم افتتاحیه مراکز تحقیقاتی فناوری تولید محصولات سالم و ارگانیک و باستان‌شناسی و توریسم دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول که با حضور حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی قاضی‌دزفولی امام جمعه  دزفول، مسئولان شهری، استادان و دانشجویان در مجتمع سوداگر این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: امروز در دزفول افتتاحیه دو مرکز تحقیقاتی مهم، مرکز تحقیقات فناوری و تولید محصولات سالم کشاورزی و مرکز تحقیقاتی باستان‌شناسی و توریسم را پیش‌رو داریم.

وی گفت: مرکز تحقیقاتی فناوری و تولید محصولات سالم کشاورزی یکی از مراکز مهم است که با توجه به آب و هوا و خاک حاصلخیز دزفول می‌تواند حائز اهمیت باشد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی دزفول افزود: یکی از مشکلاتی که در سال‌های اخیر در شمال خوزستان از جمله دزفول، اندیمشک، شوشتر و گتوند شاهد آن بودیم، صادرات محصولات کشاورزی است و چون این محصولات صادراتی در مرزها مورد آنالیز و تست قرار می‌گرفتند به‌دلیل ناسالم بودن برگشت خورده و امکان خروج از مرز را نداشتند و کشاورزان خسارت‌های زیادی را متقبل می‌شدند.

افروس خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات فناوری و تولید محصولات سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان برای تاسیس این آزمایشگاه، تجهیزات آزمایشگاهی و تکنولوژی هزینه کرده و حدود ۲۰ هیئت علمی با مقطع دکتری تخصصی مجرب داشته که در کشور شناخته شده هستند.

وی تصریح کرد: دزفول قطب مهم و اساسی کشاورزی شمال خوزستان محسوب شده و به همین دلیل باید بیشتر در زمینه تولید محصولات سالم کشاورزی وقت صرف کرد و از طرفی با توجه به شیوع انواع بیماری سرطان که یکی از عوامل آن محصولات ناسالم و غیرارگانیک است، لازم است تا توجه بیشتری به تولید محصولات سالم و ارگانیک کشاورزی مبذول شود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی دزفول افزود: با مشورت استادان دانشکده کشاورزی دانشگاه به این نتیجه رسیدیم که با ایجاد یک مرکز تحقیقات تولید محصولات سالم بتوانیم برای محصولات سالم کشاورزی گواهینامه صادرات لحاظ کرده و به‌سمت به‌روز‌رسانی محصولات کشاورزی منطقه گامی اساسی برداریم.

افروس گفت: چون این مرکز تحقیقاتی نخستین مرکز تولید محصولات سالم کشاورزی در استان خوزستان است، بر آن هستیم با دانش روز و با استفاده از استادان مجرب بتوانیم محصولات سالم تولید کرده و به جامعه عرضه کنیم و بتوانیم این مهم را در جامعه ترویج و گسترش دهیم.

وی با تاکید بر اهمیت باستان‌شناسی و توریسم و حفظ میراث فرهنگی عنوان کرد: دومین مرکز مهمی که امروز افتتاح خواهد شد، مرکز تحقیقات باستان‌شناسی و توریسم است؛ چراکه دزفول شهری باستانی است و دانشگاه جندی‌شاپور به‌عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان بوده و از طرفی چون ظرفیت‌های عظیمی در حوزه کشاورزی وجود دارد ما را بر آن داشت که توریسم کشاورزی و توریسم آب را راه‌اندازی کنیم.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی دزفول گفت: با ایجاد یک موزه باستان‌شناسی در دزفول با انعقاد قرارداد با اداره میراث فرهنگی به این نتیجه رسیدیم که احداث چنین مرکزی می‌تواند برای دانشگاه آزاد اسلامی و دزفول  بسیار مثمر باشد.

افروس بیان کرد: هدف اصلی ما حفظ و فرهنگ‌سازی آثار باستانی است به‌گونه‌ای که از مقطع دبستان دانش‌آموزان به حفظ میراث فرهنگی مبادرت ورزند.

امام جمعه دزفول هم در این مراسم اظهار کرد: ایجاد چنین مراکزی در شهرستان دزفول با وجود ظرفیت‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بسیار حائز اهمیت است.

قاضی‌دزفولی افزود: راه‌اندازی دو مرکز تحقیقاتی مهم و حیاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول می‌تواند موجب رونق و توسعه شهرستان دزفول شود.

وی گفت: جامعه علمی دزفول که نیروی انسانی کارآمد و سرمایه بزرگی برای این شهر بوده به لطف خدا در کنار سرمایه‌های خدادادی که در این شهرستان وجود دارد با یاری مدیران کارآمد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول که دلسوزانه و متعهدانه در حال خدمت‌رسانی هستند باعث می‌شود مثل همیشه دزفول بدرخشد.

در این مراسم با حضور رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در زمینه فعالیت‌های باستان‌شناسی و گردشگری منعقد شد و در آینده‌ای نزدیک نمایشگاهی از کاوش‌های گروه باستان‌شناسی دانشگاه با همکاری میراث فرهنگی برگزار می‌شود که امید است پیش‌زمینه‌ای برای افتتاح موزه باستان‌شناسی باشد.