عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان

دکتر ولایتی در نشست شورای دائمی مدیران کل دفتر هیات‌امنا: دانشگاه آزاد اسلامی احیاکننده هنرهای فراموش‌شده خواهد بود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از فرهیختگان، دکتر ولایتی در ابتدای این نشست از شاخصه‌های تمدن اسلامی سخن گفت و هنر را یکی از این شاخصه‌ها دانست و گفت: هنر یکی از شاخصه‌های تمدن اسلامی است که قطعاً متعالی‌تر از تمدن فرنگ است. ما در کشور اقیانوسی از معارف داریم که با استفاده از آنها می‌شود تمدن اسلامی را احیا کرد.

رئیس هیات‌موسس و هیات‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی تعزیه‌خوانی، نقاشی، هنرهای نمایشی، کاشی‌کاری، آینه‌کاری، خطاطی و خط در تمدن اسلامی را دارای رتبه بالایی در هنر دانست و گفت: در بین اینها خطوط فارسی اوج هنر اسلامی است؛ اوج این هنر را می‌توان در نستعلیق، شکسته نستعلیق و مینیاتوری ایرانی و ... مشاهده کرد.بسیاری از هنرهای ایرانی وجود دارد که بعضی از آنها مغفول واقع شده اما می‌توان آنها را احیا کرد.

دکتر ولایتی با بیان اینکه هنر در رژیم گذشته با لاابالی‌گری برابر بوده است، گفت: اگر بخواهیم کاری را در حیطه هنر انجام دهیم باید یک الگویی داشته باشد که همان الگوی «هنر اسلامی» است. این‌طور نباید باشد که چنان جلوه داده شود که گویی هنر با لاابالی‌گری تلازم دارد. باید از ابتدای کار برنامه‌ریزی کنیم تا کسانی که در دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی برای تحصیل جذب می‌شوند، متدین و متعهد باشند.

او ادامه داد: مینیاتور یک ارتباط محسوس جهان ماده و غیرماده برقرار کرده است. به عنوان نمونه حضور آقای فرشچیان به روزآمد کردن مینیاتور کمک خواهد کرد.

ولایتی معتقد است باید انواع هنرها را احیا کرد؛ او گفت: هنرهایی مانند کاشی‌کاری، فلزکاری، تذهیب، تشعیر و... تا بتوانیم در هر شهری شعبه‌های هنر دانشگاه آزاد اسلامی را متناسب هنر بومی آن شهر تاسیس کنیم.

او با بیان اینکه قالی بی‌گره کرمان یک هنر بومی است، ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی به سهم خود احیاکننده هنرهای فراموش‌شده خواهد شد.

رئیس هیات‌موسس و هیات‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: از این طریق می‌توان هم بخشی از اقتصاد مقاومتی را تامین کرد و هم دانشجوی خارجی جذب کرد که بعدها مروج هنرهای اسلامی و ایرانی در جهان باشد.

دکتر ولایتی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به‌دنبال احیای رشته‌های هنرهای اسلامی است، گفت: شورای راهبردی فرهنگ و هنر، رشد آموزش و انتقال تجارب به نسل‌های آینده را در دستورکار قرار داده است.» دکتر ولایتی در بخش دیگری از سخنانش از تلاش‌های صورت‌گرفته در دفتر هیات‌امنا قدردانی و ابراز امیدواری کرد مدیران کل هیات‌امنا بتوانند به بهترین نحو در پیشبرد سیاست‌ها و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی عمل کنند.

در ابتدای این نشست فاضل سنقری، مشاور و رئیس دفتر هیات‌موسس و هیات‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از برنامه‌ها و اهداف اداره‌کل هیات‌های امنای دانشگاه برای پیشبرد اهداف دانشگاه ارائه داد.

او با تاکید بر شأن سیاستگذاری، راهبردی و نظارتی هیات‌امنا در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اداره‌کل‌های دفتر هیات‌امنا تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا در این شأن عالی به پیشرفت سیاست‌ها، اقدامات و فعالیت‌ها کمک کنند.

حامد عنقا، مشاور هنری رئیس هیات‌موسس و هیات‌امنای دانشگاه هم در ادامه با اشاره به سوابق دانشگاه‌های مطرح دنیا از حرکت آنها به سمت هنرهای بومی دنیا و به‌خصوص ترویج و ایجاد رشته‌های هنرهای اسلامی در دانشگاه‌های دنیا سخن گفت و بر احیای هنرهای بومی تاکید کرد.