عمومی | دانشگاه هنر اصفهان

برگزاری نشست گردشگری نوستالژیک( رد پای کودکان لهستانی در اصفهان)

گردشگری نوستالژیک یک بازار با علایق ویژه در گردشگری است که بر یادها و خاطراتی تاکید دارد که از گذشته به‌جای مانده‌اند. این شاخه از گردشگری به دو دسته تاریخی و واقعی تقسیم می‌گردد. نشستی که در روز دوشنبه نهم اردیبهشت ماه ۹۸ با برنامه‌ریزی سرکار خانم دکتر ترابی و توسط گروه موزه و گردشگری دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد، بر گردشگری نوستالژیک تاریخی تاکید داشت. هدف نشست مذکور متنوع کردن بازار گردشگری در شهر اصفهان و بررسی توانایی‌های شهر اصفهان برای خواهرخواندگی با شهر کراکوف لهستان بود. در این راستا از دو پژوهشگر لهستان‌شناس، جناب آقای رضا نیکپور (رییس انجمن دوستی ایران و لهستان) و جناب آقای علیرضا دولتشاهی (نویسنده کتاب لهستانیان و ایران) دعوت به‌عمل آمد.

در این نشست، آقای دولتشاهی به تاریخ مشترک ایران و لهستان اشاره کرد و ضمن معرفی خانه‌های تاریخی اصفهان که رد پای کودکان لهستانی در آنها به‌جا مانده، اهمیت انجام طرح جامع گردشگری نوستالژیک در ایران و تهیه نقشه مسیر گردشگری آن را برشمرد. آقای نیکپور نیز ضمن تاکید ویژه بر الزام همکاری شهرداری اصفهان، سازمان میراث فرهنگی و اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی برای برقراری خواهرخواندگی میان اصفهان با کراکوف، به بیان خاطرات لهستانی‌ها در ایران و شهر اصفهان پرداخت. مادر ایشان ازجمله کودکانی بوده‌اند که در جنگ جهانی دوم به ایران پناه آورند و ایشان خاطرات مادر را در کتابی با عنوان «از ورشو تا تهران» بازتاب داده‌اند.

در حاشیه نشست، فیلم‌های مستند «مرثیه گمشده» و «فصلی از زندگی» که زندگی و خاطرات کودکان لهستانی در ایران را به تصویر کشیده‌اند پخش گردید. بازدید از محله جلفا با هدف یافتن ردپای کودکان لهستانی در اصفهان، پایان‌بخش این نشست بود.