عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

دانشگاه و مدرسه بیشترین میزان اعتماد و اعتبار را در میان سایر نهادها دارند

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر خانیکی که به عنوان استاد نمونه کشور و به نمایندگی از استادان برگزیده ملی، در آیین بیست و هفتمین آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه کشوری سخن می‌گفت، با بیان اینکه انتخاب استاد نمونه، نماد و پیام است که باید ببینیم از این نماد چگونه می‌توان استفاده کرد، اظهار داشت: روز معلم به اعتبار شخصیت دکتر مطهری نام‌گذاری شده و طبیعتاً در ارزش‌گذاری‌ها می‌توان گفت این استاد با حیات دوزیستی خود در حوزه و دانشگاه، منتقل‌کننده مسائل دانشگاه به حوزه بود.
وی با بیان اینکه عدالت، آزادی و عدل سه موضوعی بود که ایشان در ادبیات حوزوی دنبال کردند، افزود: یکی از تجربه‌های بزرگ معلمی وی این بود که همیشه بیان می‌کرد من به رغم اینکه کلاس رفتن را عبادت می‌دانم اما هرگز از تعلیم به جای تبلیغ استفاده نمی‌کنم.
دکتر خانیکی ادامه داد: یکی دیگر از شخصیت‌های بزرگ و ماندگار، دکتر علی شریعتی بود که این فرد توانست کلاس‌ها را از دانشگاه به خارج از آن برساند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه دکتر مطهری و دکتر شریعتی سرمشقی نمونه در حوزه آموزش هستند، تصریح کرد: در شرایط فعلی که کشور با تنگناهایی مواجه است، از معلمان و اساتید انتظار می‌رود تا به التزام اجتماعی پاسخ مثبت دهند و دانشگاه روزنه‌های خود را به سمت جامعه باز کند.
وی در ادامه بیان کرد: براساس تحقیقی که اخیراً صورت گرفت، مشخص شد در میان ۲۷ نهاد ارزیابی شده، دانشگاه و مدرسه دو نهادی هستند که از بیشترین میزان اعتماد و اعتبار در میان سایر نهادها برخوردارند و در حوزه اعتماد تعمیم‌یافته نیز از میان ۲۰ گروه معلمان، کارگران و پزشکان نسبت به سایرین رتبه بالاتری دارند. این به معنای آن است که دانشگاه می‌تواند در جامعه نقش‌آفرین باشد.
دکتر خانیکی با تاکید بر اینکه تجربه نشان می‌دهد مثلث استاد، دانشگاه و مدیریت می‌تواند ظرفیت‌ها را بالفعل کند، گفت: معلم و استاد باید قدرت شاگردپروری نسل‌های بعد را داشته باشند و امروزه لازم است تا معلم چند ساحتی عمل کند یعنی تنها در حوزه تخصصی خود باقی نماند و بتواند با جامعه و شهروندان ارتباط برقرار کند و علاوه بر آن، زبان صحبت با نهادهای بیرونی را نیز پیدا کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: در حال حاضر شاهد آغاز مبارکی در وزارت علوم هستیم و تقاضا داریم تا با اصلاح مقررات، اعتباربخشی به معلم، دانشجو و دانشگاه بیشتر شده و استاد و دانشجو را برای ورود به مسائل سخت نیز تشجیع کند.
دکتر خانیکی عنوان کرد: ما باید قدردان این باشیم که توانسته‌ایم امروز به جایگاه فعلی در عرصه علمی برسیم و باید انگیزه و باور این را داشته باشیم تا خستگی‌ها را در دانشگاه مرتفع سازیم.
وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم امید را در جامعه بیشتر کنیم و بدانیم هر چه شرایط سخت‌تر شود انتظار و مسئولیت دانشگاهیان برای رفع آن نیز بیشتر می‌شود.
آیین بیست و هفتمین آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه کشوری، همزمان با چهارمین همایش ملی آموزش عالی، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مسئولان وزارت علوم و روسای دانشگاه‌ها به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این آیین از ۱۳ استاد برجسته کشور در رشته‌های مختلف که به عنوان استادان نمونه و ممتاز در سال ۱۳۹۸ از سوی وزارت علوم معرفی شدند، تجلیل به عمل آمد.
ز.ح ۷۴/ ل.م ۵۴/ ع.ع ۵۷