رونمایی از مجموعه کتابهای اهدایی دکتر حسن تاجبخش در دانشگاه تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد
، طی مراسمی با حضور رئیس، هیات رئیسه و مسئولان دانشگاه تهران، رئیس فرهنگستان علوم و استادان و فرهیختگان، از مجموعه کتابهای اهدایی استاد پیشکسوت و چهره ماندگار علمی دکتر حسن تاجبخش در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران رونمایی بهعمل آمد. گنجینه این استاد فرزانه، از جمله کتابهای نفیس و اسناد منحصر به فرد وی، به دانشگاه تهران اهدا شده است.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم خاطر نشان کرد: «یکی از رخدادهای مهم کتابخانه مرکزی امروز با اهدای این کتابها رقم خورده است و باید از دکتر جعفریان برای همکاری در جهت اهدا این آثار قدردانی کرد».
وی با بیان اینکه نفس اهدا کتاب به دانشگاه تهران نشان دهنده اهمیت کتابخانه مرکزی این دانشگاه است، افزود: «با اهدا کتابها به کتابخانه مرکزی بهترین جایگاه برای بهرهوری از آنها فراهم میشود و این رویدادها به دانشگاه تهران ابهت و اعتبار بیشتری میبخشد».
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: «استفاده از این کتابهای خاص میتواند نور علم را بیشتر کند. نکته بسیار با اهمیت در کتابخانه، جای دادن تمام این کتابها در یک محل است و از این طریق مراجعان هم به همه کتابها دسترسی دارند و هم میتوانند دیدگاههای فرد را دریابند».
دکتر نیلی احمدآبادی در توصیف شخصیت دکتر تاجبخش عنوان کرد: «دکتر تاجبخش عنوان پدر دامپزشکی نوین ایران را دارند که بهواقع برازنده ایشان است و امیدوارم عمر طولانی و پر بهرهای داشته باشند».
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که طرح توسعه کتابخانه مرکزی هرچه سریعتر انجام پذیرد تا دانشجویان و محققان بتوانند از فضای کتابخانه مرکزی استفاده شایسته را ببرند.
در ابتدای این مراسم دکتر رسول جعفریان، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه نیز ضمن توصیف فضائل اخلاقی و علمی دکتر تاجبخش، بر ادامه روند اهدا کتاب به کتابخانه مرکزی اظهار امیدواری کرد.
همچنین دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم، دکتر تاجبخش را ادیب دانشمند برشمرد و افزود: «دکتر تاجبخش مورخ بزرگی هستند و کارهای بزرگی بهویژه در زمینه طب انجام دادهاند که بسیار بینظیر است. در تاریخ طب، تحقیقی مانند تحقیقات ایشان وجود ندارد و اهدای کتاب یکی دیگر از کارهای ارزشمندی است که انجام گرفته است یقیناً در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران از این کتابها استفاده بهتر و بیشتری خواهد شد».
سپس دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه، آثار اهدایی را در خصوص طب بسیار بینظیر برشمرد. همچنین دکتر تاجبخش را مورخ بزرگی در خصوص تاریخ طب توصیف کرد.
دکتر وجدانی از شاگردان دکتر تاجبخش در بخش دیگری از این مراسم تصریح کرد: «احساس دکتر، زمان اهدا این کتابها مانند پدری بود که خیالش از فرزندش راحت شده باشد و تمامی تلاش استاد بر این بود تا این آثار در جایی قرار بگیرند که زنده بمانند و هر بار که این کتابها ورق میخورند، شکرگزار استاد خواهند بود».
در پایان این مراسم دکتر حسن تاجبخش ضمن تشکر از کمکهای افراد مختلف برای فراهم آوردن شرایط اهدای آثار و کتابها خاطر نشان کرد: «این اهدا و انجام مراحل آن بسیار سخت بود. من از منابع زیادی مانند دانشگاه وین، جهت تحقیقات استفاده کردم. اما منابع دانشگاه تهران از همه غنیتر و بهتر بوده است».
وی افزود: «دانشگاه تهران همیشه دانشگاه مادر بوده و خواهد بود و شاگردان ما این تفاوت دانشگاه تهران نسبت به بقیه دانشگاهها را حفظ خواهند کرد».