برگزاری اولین پیش رویداد جشنواره ملّی تجاری سازی ایده با موضوع راهکارهای مهندسی مقابله با آلودگی هوا
برگزاری اولین پیش رویداد جشنواره ملّی تجاری سازی ایده با موضوع راهکارهای مهندسی مقابله با آلودگی هوا
با حضور مدیرکل محیط زیست استان تهران، رییس دانشگاه علم و صنعت ایران و رییس جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت ، «نشست منطقه ای (منطقه ۲) باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی»، هفتم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) دانشگاه برگزار شد.
این نشست، اولین پیش رویداد
جشنواره ملّی تجاری سازی ایده با موضوع «راهکارهای مهندسی مقابله با آلودگی هوا»
بود که قرار است با محوریت دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران و همکاری جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت، سازمان محیط زیست، شهرداری تهران و شورای شهر تهران به مدت شش ماه از اواسط خرداد ماه سال جاری در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار گردد.
اولین پیش رویداد این جشنواره با شرکت تشکل های دانشجویی فعال در زمینه محیط زیست از استانهای تهران، قم، قزوین، البرز و مرکزی و با همکاری جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران، باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
این پیش رویداد شامل دو پنل با عناوین: «نقش دانشجویان در رفع معضلات محیط زیستی با رویکرد نوآوری و توسعه کسب و کار» و «کارکرد تشکل های دانشجویی در ارایه راهکارهای مهندسی مقابله با آلودگی هوای کلان شهرها» بود که با حضور دکتر کلانتری (مدیرکل محیط زیست استان تهران)، دکتر رشیدی (معاون سابق آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی)، مهندس کاظمی (رییس سازمان دانشجویی جهاد دانشگاهی) ارایه و برگزار شد. در این نشست همچنین ضمن معرفی تشکل های دانشجویی و فعالین محیط زیست استان های تهران، قم، قزوین، البرز و مرکزی، انتخابات شورای مرکزی منطقه ۲ باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی برگزار می شود. سخنران اختتامیه این رویداد نیز دکتر علیزاده (معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی) خواهد بود.
در ابتدای این نشست، کلیپی از برگزیده بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با فعالان محیط زیست پخش شد. سپس دکتر ذاکری (رییس دانشگاه) و سپس مهندس آب روشن (رییس جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت) در مراسم افتتاحیه سخنرانی کردند.
دکتر ذاکری در سخنرانی خود با تبریک اعیاد شعبانیه و خیرمقدم گویی به مدعوین و مهمانان دانشگاه، گزارشی از اقدامات دانشگاه در جهت حفاظت از محیط زیست ارایه کرد. وی گفت: در دانشگاه علم و صنعت ایران، با توجه به توانمندیهای دانشگاه، دو فعالیت خاص را در راستای حفظ محیط زیست پیگیری کرده ایم؛ یکی راه اندازی پردیس حمل و نقل کشور در منطقه آزاد چابهار و پردیس مرکزی دانشگاه و دیگری، تاسیس پژوهشکده محیط زیست در منطقه آزاد تجاری کیش و دانشگاه که هر دوی این اقدامات با توجه به ظرفیت های دانشگاه نظیر فعالیت دانشکده های منحصر به فرد مهندسی راه آهن و مهندسی خودرو و گروههای مطالعاتی و تحقیقاتی و آموزشی مرتبط با راه و ترابری، حمل و نقل سبز و محیط زیست پیشنهاد شده و پیگیری می شود.
رییس دانشگاه با تاکید بر جهت گیری فعالیت های دانشگاه در کمک به حل مشکلات اجرایی کشور، تاکید کرد: باید با همکاری اعضای هیات علمی، به سمت پژوهش های مساله محور که متقاضی دارند برویم و در شرایط فعلی کشور، حل مسایل اجرایی کشور باید اولویت دانشگاهها باشد.
دکتر ذاکری در ادامه، بر حمایت از پایان نامه های کاربردی و مساله محور تاکید کرد و با اشاره به راه اندازی دفتر امور فناوری و تجاری سازی، مرکز رشد و مرکز نوآوری در دانشگاه از آنها به عنوان گامهایی در رسیدن به دانشگاه نسل سوم، نام برد و ابراز امیدواری کرد فعالیت های علمی تشکل های دانشجویی، ثمربخش و نتیجه مطالعات، منجر به ارایه راهکار اجرایی و هم افزایی شود.
در ادامه مراسم افتتاحیه، مهندس آب روشن (رییس جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت)، با تشکر از رییس دانشگاه و رییس و مسئولان دانشکده مهندسی مکانیک و همکاران خود در جهاد دانشگاهی برای برگزاری این نشست، در اهمیت توجه به محیط زیست سخنانی ایراد کرد. وی گفت خسارت هایی که از آلودگی زیست محیطی تحمیل می شود، در جامعه تبدیل به خطری برای سلامتی شده و لذا کاهش آلودگیهای زیست محیطی و مقابله با آن، اهمیت دوچندان یافته است. وی سپس به تشریح برخی اقدامات و معرفی پروژه های جهاد دانشگاهی در راستای ارایه راهکارهای مهندسی و مقابله با آلودگی محیط زیست در جنبه های گوناگون آن پرداخت.
دکتر کلانتری (مدیرکل محیط زیست استان تهران)، نیز در پنل اول این نشست، محیط زیست را مجموعه ای از منابع انرژی توصیف کرد که باید همواره در شرایط مناسب و تعادل قرار داشته باشند. وی با تصریح بر اینکه امروز وزن محیط زیست، برابر با سلامت و ایمنی است، گفت: اثرات مخرب زیست محیطی به واسطه دانش، قابل کنترل است و سازمان حفاظت از محیط زیست، در راستای هدایت توسعه پایدار عمل می کند نه در جهت مخالفت با توسعه.
گفتنی است باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست، از سال ۱۳۹۳ احیا شده و هم اکنون بیش از ۴۰۰ گروه دانشجویی از دانشگاههای سراسر کشور را شامل می شود.