برگزاری جلسه هیات رییسه دانشگاه و اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز
برگزاری جلسه هیات رییسه دانشگاه و اعضای هیات علمی دانشکده
مهندسی شیمی، نفت و گاز
نشست هیات رییسه دانشگاه در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با حضور رییس و اعضای هیات علمی این دانشکده، دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ برگزار شد.
در این نشست، ابتدا دکتر صدر (مشاور عالی رییس و مدیر کل حوزه ریاست)، ضمن اظهار خوشوقتی از حضور در جمع اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز و تبریک اعیاد مبارک ماه شعبان، تاکید کرد: این جلسات به صورت دوره ای و برای تعامل دو سویه بین دانشکده ها و حوزه های ستادی برگزار می شود. سپس معاونان دانشگاه گزارش هایی از وضعیت دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز از منظر حوزه های مختلف تحت مدیریت خود ارایه کردند.
در این نشست، دکتر قائمی (رییس دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز)، ضمن تشکر از رییس و هیات رییسه دانشگاه برای پیگیری مسایل دانشکده از نزدیک، به معرفی توانمندیها و نیازمندیهای دانشکده در بحث تامین نیروی انسانی متخصص، فضا و امکانات آزمایشگاهی پرداخت.
پس از آن دکتر واحدی (معاون آموزشی) به ارایه گزارش مربوط به این دانشکده در ابعاد مختلف آموزشی از قبیل تعداد دانشجویان، اعضای هیات علمی و ترفیعات آنان، ارزشیابی اساتید، کیفیت ورودی دانشجویان و رتبه های زیر هزار، تعداد دانشجویان غیر ایرانی، نسبت دانشجویان به اساتید و.. پرداخت. وی گفت: با توجه به اینکه دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز اخیرا در زمینه اجرای پروژه های نفت و گاز فعالیت می کند، باید تدوین رشته/گرایشها، جذب دانشجو و نیروهای بورسیه، جذب دانشجویان خارجی و غیره متناسب با آن برنامه ریزی شود.
در ادامه نشست، دکتر محمدی (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه)، گزارش بررسی عملکرد پژوهشی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز را ارایه کرد. وی گزارش داد در سال ۹۶، ۷۱ درصد امتیاز گرنت دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز مربوط به پژوهش و ۲۶ درصد مربوط به ارتباط با صنعت بوده که معنادار و قابل تحلیل است. وی همچنین گفت: در مرکز رشد دانشگاه، سهم دانشکده ها از استقرار شرکتها متفاوت است و از دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، سه تیم در این مرکز فعالیت دارند.
معاون پژوهش و فناوری در ادامه گزارشی از رتبه این دانشکده در نظام های رتبه بندی مختلف جهانی ارایه کرد. وی گفت: از میان دانشمندان برتر یک درصد جهان، چهار نفر از اعضای دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه هستند. دکتر محمدی پیشنهاد شکل گیری گروههای تحقیقاتی برای انجام پروژه های مشترک با همکاران دانشکده های مهندسی شیمی در داخل و خارج از کشور را مطرح و بر انتشار مقالات و یافته های پژوهشی در شبکه های اجتماعی علمی و انجام تحقیقات متمرکز تاکید کرد.
سپس دکتر شاه حسینی (معاون بین الملل دانشگاه)، با اشاره به تدوین آیین نامه برای توسعه هدفمند تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی، در خصوص مکاتبه با دانشکده ها به منظور دریافت برنامه های هر دانشکده برای ارتقای خود و پیش بینی و پیگیری اقدامات موثر آنان برای تحقق این هدف و تعیین اولویت های بین المللی دانشکده مطالبی ارائه کرد. همچنین دکتر سیدین (معاون اداری، مالی و توسعه منابع دانشگاه)، در خصوص وضعیت مالی دانشگاه و افزایش اعتبارات آن و تلاشهای دانشگاه برای تامین فضا، خریداری تجهیزات و تامین نیروی انسانی توضیح داد. همچنین دکتر اکبری (معاون دانشجویی)، پیشنهاد کرد جلسات مختلف اساتید و دانشجویان دانشکده ها به منظور طرح مسایل و مشکلات برگزار شده و اساتید در خوابگاههای دانشجویی حضور یابند. وی در خصوص علل ماندگاری دانشجویان نیز توضیحاتی ارایه کرد.
در ادامه نشست، اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز به بیان نقطه نظرات و طرح پیشنهادات و درخواستهای خود پرداختند. سپس دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، با تبریک اعیاد شعبانیه و آرزوی سالی پر برکت برای دانشگاه و کشور، تاکید کرد تمام هم و غم هیات رییسه و هیات علمی دانشگاه این بوده که فضای همدلی و آرامش و محیط علمی برای فعالیت دانشجویان در دانشگاه شکل گیرد و این دانشکده نیز همین روند را پیگیری خواهد کرد. دکتر ذاکری با اشاره به تدوین برنامه راهبردی دانشگاه و حرکت بر مبنای آن، متذکر شد دانشکده ها برنامه اصلاحی خود را بر اساس عملکرد و مقایسه با شاخصهای تدوین شده، ارایه دهند.
رییس دانشگاه با تاکید بر کیفی سازی و عمق بخشی به تحقیقات و پژوهشها گفت: ما پژوهش را صرفا در مقالات نمی بینیم و نخواهیم دید. وی افزود: در بسیاری مواقع، نیاز به افزایش تعداد مقالات
ISI
نیست و چاپ مقالات در مجلاتی که جایگاه دانشگاه را بالاتر می برد، بهتر است.
دکتر ذاکری با اشاره به پیش بینی آسیب سیل در آق قلا در یک پژوهش دانشگاهی چاپ شده، گفت: اکنون و پس از ماجرای سیل، شرایط برای پذیرش تحقیقات دانشگاهیان بیشتر فراهم شده است. وی افزود: باید بخشی از مطالعات کاربردی خود را به سازمانهای مرتبط عرضه کنیم و در بحث توسعه فعالیت های فناورانه در دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی، گامهای خوبی برای ایجاد مراکز نوآوری شکل گرفته است.
رییس دانشگاه با اشاره به تغییر ماموریت دانشگاهها و عدم تغییر زیرساختها برای تحقق ماموریت های جدید، تاکید کرد: اصلاح ساختاری لازم است، چرا که ساختارها در حدی نیست که پاسخگوی نیازهای دانشگاه های نسل سوم و چهارم باشد. وی در بخش دیگری از سخنان خود بر هدف گذاری در تعاملات بین المللی و شناسایی دانشکده های هدف به منظور تحقیقات مشترک و ارتقای جایگاه دانشکده ها تاکید کرد. او همچنین در خصوص بازنگری دروس و دوره ها گفت: در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با توجه به وسعت دامنه تحقیقات آن، حوزه های بکر بسیاری وجود دارد که می توان بر روی آنها کار کرد. وی بر لزوم ایجاد انگیزه در دانشجویان و کارآفرینی تاکید کرد و گفت: هم باید دانشجوی ورودی خوبی گرفت و هم باید خروجی با کیفیت تحویل داد و برند دانشگاه علم و صنعت ایران باید دوره کارشناسی آن باشد.
رییس دانشگاه در پایان بر ارایه مقالات در نشریات معتبری مانند نیچر و ساینس، بررسی میزان تحقق شاخص های برنامه راهبردی در دانشکده ها و مشارکت همه اعضای هیات علمی در راستای بهبود فعالیت دانشکده ها و دانشگاه و در مقایسه با دیگر دانشکده های دانشگاههای برتر جهان، تاکید کرد. این جلسه با ذکر صلوات و آرزوی بهروزی و موفقیت برای حضار خاتمه یافت.