عمومی | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

دانش فنی کشت انبوه چندین نوع ریز جلبک بومی شد

اینبار غربی ترین نقطه از قشم میزبان پرورش ایده گروهی از جوانان شد تا با پشتکار بر محدودیت ها غلبه کنند و دانش فنی کشت انبوه چندین نوع ریزجلبک در کشور دستاورد این حرکت فناورانه باشد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وارد روستا که می شوی خانه های ساخته شده از سنگ و گل نظر را جلب می کند. در غربی ترین نقطه جزیره قشم قرار داریم. روستایی بکر و دست نخورده با مردمانی دریانورد و سخت کوش. اینجا روستای دوستکو است. اما در فاصله ای کم از روستا و قسمتی بیابانی با کمترین امکانات گروهی از جوانان نوآور بر محدودیت ها غلبه کردند و با تولید محصولاتی بومی شده اتفاقات خوشی برای مردمان روستا رقم زدند. حال فضای اطراف روستا که روزگاری دست نخورده باقی مانده بود به فضایی ارزشمند برای پرورش ریز جلبک های بومی شده اختصاص دارد تا از این طریق چرخه تولید در کشور نیز رونق گیرد و محصولات با کاربرد در حوزه غذا، دارو، آرایشی و آبزی پروری با برند ایرانی وارد بازار شود.


در این مکان جوانان ایرانی فعل ما می توانیم را صرف کردند و با ایجاد اشتغال برای مردمان بومی روستا، علاوه بر خانه چراغ دل آنان را نیز روشن نگاه داشتند.

سیاوش صدیقیان مدیر عامل این شرکت دارای دکتری مهندسی محیط زیست از دانشگاه تهران است. او زندگی در تهران را رها کرد و از چند سال پیش برای اجرایی کردن ایده ای که در سر داشت به این روستا رفت. ایده ای که با عملی شدن آن حالا نه تنها مردم روستا بهره برده اند بلکه برای کشور نیز دستاورد داشته است.


مدیر عامل این شرکت دانش بنیان (زیست پالایشگاه ریز جلبک قشم) بیان کرد: فعالیت را با کار کردن روی گونه ای جلبک برای تولید سوخت زیستی آغاز کردیم اما از آنجا که تولید انرژی از این طریق راهی طولانی اما با چشم اندازی روشن تا اقتصادی شدن پیش رو دارد پس فعالیت بر روی تولید ریز جلبک های دیگر آغاز شد. موفق شدیم دانش فنی کشت انبوه چند نوع ریز جلبک را در کشور بومی کنیم.

صدیقیان ادامه داد: به علت نوع اقلیم تولید دو نوع ریز جلبک در دستور کارمان قرار گرفت. نخست جلبک اسپیرولینا که در مناطق گرمسیری همچون هاوایی امریکا پرورش داده می شود. اکنون این دانش فنی کشت انبوه این ریزجلبک را در کشور بومی کردیم. کاربرد بیشتر آن استفاده به عنوان مکمل های غذایی به صورت پودر فشرده یا قرص است. همچنین در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد. در حال حاضر می توان برای این محصولات از ریزجلبک تولید داخل استفاده کرد.

وی همچنین عنوان کرد: ریزجلبک دیگر که موفق به بومی سازی دانش فنی تولید انبوه آن شدیم دونالیلا است. در حال حاضر این ریزجلبک در شرایط آزمایشگاهی تولید می کنیم. این ریزجلبک غنی از ویتامین A است. هماتوکوکوس دیگر ریزجلبکی است که تولید می کنیم. این ریزجلبک روند فرسوده شدن سلول ها را کُند می کند. البته محصولات دیگری نیز توسط شرکت تولید می شود که در حوزه آبزی پروری کاربرد دارند.


به گفته صدیقیان، برای تولید هر محصول خوراکی حاوی ریزجلبک از تولیدات خارجی استفاده می شود که می توان این محصولات داخلی را جایگزین آنها کرد. این اقدام از خروج مقدار قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری می کند و رونق تولید را به همراه دارد.
پایان پیام/۲۵