عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

گزارش ماهانه معاون دانشجویی فرهنگی به دانشجویان ارجمند دانشگاه - فروردین ماه ۱۳۹۸

به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی، دکتر حلب چی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، طبق روال معمول در خصوص بعضی از رویدادهای مهم حوزه دانشجویی دانشگاه در ماه گذشته اشاره ای داشت که در زیر می خوانید:

ای منتظران گنج نهان می­ آید            آرامش جان عاشقان می­ آید
بر بام سحر طلایه داران ظهور           گفتند که صاحب الزمان می­ آید

با تقدیم سلام و ارادت حضور دانشجویان ارجمند دانشگاه، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، طبق رویه مرسوم در مورد بعضی از رویدادهای مهم حوزه دانشجویی دانشگاه در ماه گذشته اشاره‌ای خواهم داشت. البته همانگونه که مستحضرید با توجه به تعطیلی نوروزی دانشگاه­ ها که امسال تا هفدهم فروردین امتداد یافت و گرم شدن آهسته آهسته تنور فعالیت­ های دانشجویی و فرهنگی در ماه گذشته شاهد رخدادهای زیادی در این حوزه نبودیم.


سیل ویرانگر و پویش­ های دانشگاه



از ابتدای سال جدید، بارش­ های فراوان در اکثر استان­های کشور حکایت از سالی پربار و امیدواری به پایان بحران اخیر خشکسالی در کشور داشت، ولی متاسفانه به دلیل فقدان آمادگی و عدم تمهید زیرساخت­های مناسب برای مدیریت چنین رخدادی، آسیب­ های عمده­ای به مردم بیش از ۲۰ استان کشور وارد شد و با کمال تاسف بسیاری از مردم عزیز کشور جان، سرپناه و کسب و کار خود را در این واقعه از دست دادند. همت و همدلی هم­ میهنان برای کمک و امدادرسانی به آسیب­ دیدگان این سیل هم ستودنی و مثال ­زدنی بود. اینکه پس از وقوع هر بلای طبیعی دنبال مقصر اصلی و فرعی بگردیم و تا زمان محدودی پس از آن اقداماتی مقطعی انجام دهیم، دارد کم ­کم به یک رویه عادی در فرهنگ ما تبدیل می­ شود. به­ هر حال سرزمین ما به دلیل تنوع جغرافیایی و ملاحظات بوم­ شناختی همیشه در معرض بلایای طبیعی و غیرطبیعی است و اینکه سالیانه یک یا دو بار با وقوع هر حادثه قابل پیش­ بینی یا قابل تدبیر، هزینه ­های سنگینی برای جان و مال و حال جامعه ایجاد شود، زیبنده نیست. امیدوارم با درایت و دوراندیشی لازم بتوانیم به علاج واقعه پیش از وقوع برسیم.

برای آن دسته از دانشجویان عزیز دانشگاه که خانواده آنها در استان­ های سیل ­ زده سکونت دارند، آرزوی سلامت و عبور از بحران را دارم و دانشگاه علوم پزشکی تهران سعی خواهد کرد که برای کمک به این عزیزان و همچنین سایر هموطنان سیل­ زده در حد توان تمام اقدامات لازم را انجام دهد. در این راستا دانشگاه در اولین روزهای شروع به کار دانشگاه، پویش حمایت از هموطنان سیل­ زده را آغاز کرد. تقدیم یک روز حقوق تعداد نسبتاً زیادی از اعضای هیات علمی و کارکنان شریف دانشگاه، اعلام آمادگی دانشگاه در کمک به سیل­ زدگان به عنوان معین استان خوزستان، ارسال دو کامیون دارو و تجهیزات پزشکی به ارزش تقریبی ۴ میلیارد ریال، حضور تشکل­ های دانشجویی در مناطق آسیب ­دیده و کمک به هم­ میهنان، اعزام نیروهای تخصصی و فوق تخصصی به مناطق نیازمند و جمع­ آوری کمک ­های مردمی و دانشجویی توسط تشکل ­ها و کانون­ های فرهنگی دانشگاه از مجموعه کارهایی بود که در مواجهه با موج اول و دوم بحران یعنی امداد و نجات و اسکان موقت انجام پذیرفت. امید است با عبور از این مراحل، کار ساخت مساکن تخریب شده با مشارکت بیشتر جامعه دانشگاهی و دانشجویی هرچه سریع­تر آغاز و به انجام برسد.

طرح پیمایش ملی سرمایه فرهنگی دانشجویان



یکی از طرح ­هایی که به همت حوزه دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت در سطح دانشگاه­ ها کلید خورده است، به بررسی ویژگی­ ها، علایق و سلایق فرهنگی دانشجویان دانشگاه­ های علوم پزشکی کشور خواهد پرداخت. این طرح به امید خدا با تکمیل پرسش­نامه طراحی شده توسط قریب به ۲۰ هزار دانشجو از سراسر کشور انجام خواهد شد. در این زمینه طبق یک نمونه­ گیری مرکزی نسبت مشارکت هر دانشگاه از لحاظ تعداد و ترکیب مشخص گردیده و در ماه اردیبهشت این طرح با مشارکت ۷۰۰ نفر از دانشجویان عزیز دانشگاه ما که به صورت کاملاً تصادفی از دانشکده­ ها و مقاطع مختلف برگزیده شده­ اند، انجام خواهد شد. با وجودی که به صورت جسته و گریخته کارهای پژوهشی درخصوص سیمای زندگی یا سبک زندگی دانشجویی در کشور انجام شده، ولی اغلب کارهای مهم معطوف به دانشجویان وزارت علوم بوده و متاسفانه چشم­ انداز روشنی از ویژگی­ ها و اولویت­ های فرهنگی نسل نوی دانشجویان علوم پزشکی کشور وجود ندارد. بنابراین، با وجودی که به شخصه در مورد نوع طراحی و شکل اجرای این طرح دغدغه­ های مهمی دارم، ولی نفس این کار را به فال نیک می ­گیرم و پیشاپیش از همکاری ارزنده دانشجویان انتخاب شده در کمک به ترسیم نمای شفاف و صحیح از نیازها و اولویت­ های فرهنگی که قطعاً کمک شایان توجهی به سیاست­گذاران حوزه دانشجویی خواهد نمود، قدردانی می ­نمایم.

در ماه اخیر فعالیت‌های دیگری نیز در حوزه دانشجویی صورت پذیرفت که از جمله می‌توان به برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان به همت بسیج دانشجویی و کانون قرآن و عترت دانشگاه، ادامه حضور دانشجویان فعال حوزه هنری و ادبی در کلاس­ های آمادگی برای حضور موثر در جشنواره فرهنگی سیمرغ،  و ... اشاره کرد.

والسلام

۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸